Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadība – bez jaunās koalīcijas partneriem Progresīvajiem un ZZS

Saeimas nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētāja amatā ievēlēts “Jaunās Vienotības” deputāts Ainars Latkovskis, kurš līdz šim ieņēma sekretāra amatu šajā komisijā. Savukārt pārējie vadošie amati uzticēti nevis esošajiem, bet bijušajiem koalīcijas partneriem.

Izmaiņas komisijas vadībā notikušas līdz ar jaunās valdības izveidi, kurā tagad ir “Jaunā Vienotība”, Zaļo un Zemnieku savienība un “Progresīvie”.

Līdz šim komisiju vadīja Jānis Dombrava no Nacionālās apvienības, kas tagad palikusi opozīcijā. Taču Dombrava ceturtdien, 5. oktobrī, ievēlēts par komisijas priekšsēdētāja biedru. Jāpiebilst, ka šāda amata iepriekš nebija. 

Savukārt par komisijas sekretāru, kura pienākumus iepriekš pildīja Latkovskis, ir apstiprināts Edvards Smiltēns no “Apvienotā saraksta”, kas arī palika opozīcijā pēc Evikas Siliņas (“Jaunā Vienotība”) izveidotās valdības apstiprināšanas.

Tādējādi komisijas vadošajos amatos nav neviena no esošās koalīcijas partneriem – ZZS un “Progresīvajiem”. Jāatgādina, ka Siliņa valdības veidošanas laikā atzina, ka ZZS “nevar uzticēt, un vienošanās tāda ir, ka viņi nepretendēs uz nevienu no drošības jomām, kas ir gan ārlietas, gan aizsardzība, gan iekšlietas un tieslietas”.

Komisijas sastāvā vēl ir Saeimas spīkere Daiga Mieriņa (ZZS), deputāts Atis Švinka (“Progresīvie”), Vilis Krištopans (“Latvija pirmajā vietā”) un Igors Judins (“Stabilitātei!”).

Nacionālās drošības komisija izskata jautājumus, kas skar Latvijas drošību un aizsardzību, kā arī ar šo sfēru saistītās ekonomiskās, politiskās, sociālās, militārās, zinātniskās, tehniskās un citas intereses.

Komisija veic parlamentāro uzraudzību pār valsts drošības iestādēm – Satversmes aizsardzības biroju, Militārās izlūkošanas un drošības dienestu un Valsts drošības dienestu.

Komisijas uzdevumos ietilpst arī Nacionālās drošības koncepcijas apstiprināšana. Tāpat komisija akceptē un pārrauga nacionālās drošības vajadzībām piešķirto budžeta līdzekļu izlietojumu, kā arī izvērtē valsts drošības iestāžu budžetu projektus.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Riebīgā vaķu tauta
Riebīgā vaķu tauta

Ir gan tas Krišjānis baigo putru savārījis.

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

Putina uzvārdu arī neredzam. Tad jau laikam Latkrievija drošībā

Rublis
Rublis

Krievijas banku lobists krištopāns iefiltrējies nepareizajā komisijā

aa10aa
aa10aa

tieši otrādi – pareizajā, viss jāvada un jāvirza pareizi jau no saknem

Mērfijs
Mērfijs

Pundurnapoleons bez komandēšanas, ārprāts, būs lēnām jātaisās uz Helēnas salu.