Nacionālās apvienības vēlēšanu sarakstu līderi – esošie Saeimas deputāti un ministri

Nacionālā apvienība (NA) 14. Saeimas vēlēšanās premjera amatam virza Siguldas novada domes priekšsēdētāju Uģi Mitrevicu, savukārt novadu sarakstu līderi būs Saeimas spīkere Ināra Mūrniece, ekonomikas ministre Ilze Indriksone, deputāti Edvīns Šnore un Edmunds Teirumnieks, liecina Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtais politiskā spēka kandidātu saraksts 14.Saeimas vēlēšanām.

Mūrniece būs līdere NA Rīgas sarakstā. Ar otro kārtas numuru galvaspilsētā kandidēs kultūras ministrs Nauris Puntulis, bet ar trešo – Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Rihards Kols.

NA Rīgas sarakstā iekļauti arī deputāti Ritvars Jansons un Aleksandrs Kiršteins, Rīgas domes deputāti Ieva Siliņa un Jurģis Klotiņš, zemkopības ministra padomnieks Edvards Ratnieks, Latvijas Darba devēju konfederācijas Sociālās drošības, veselības aprūpes un nodokļu eksperts Pēteris Leiškalns, Ukrainas centra jauniešiem un bērniem Latvijā vadītāja Olga Berga u.c.

NA premjera amata kandidāts Uģis Mitrevics būs politiskā spēka līderis Vidzemes sarakstā. Aiz viņa sarakstā iekļauti deputāti Raivis DzintarsJānis Dombrava un Jānis Iesalnieks.

Šajā sarakstā iekļauts arī zemkopības ministra biroja vadītājs Jānis Eglīts, Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Andris Čuda u.c.

Ilze Indriksone ir līdere NA Kurzemes sarakstā. Ar otro kārtas numuru kandidē ekonomikas ministres biroja vadītājs Artūrs Butāns, bet ar trešo numuru – Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andis Zariņš.

Šajā sarakstā iekļauts arī Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Edgars Kronbergs, rakstnieks Rimants Ziedonis, tekstilmāksliniece Baiba Rītere u.c.

Zemgales saraksta pirmais numurs ir Edvīns Šnore. Ar otro numuru šajā novadā kandidē bijušais ekonomikas ministrs, savulaik no “KPV LV” 13. Saeimā ievēlētais deputāts Jānis Vitenbergs, bet ar trešo numuru – premjera padomnieks demogrāfijas jautājumos Imants Parādnieks.

Savukārt Latgales saraksta līderis ir Edmunds Teirumnieks. Ar otro kārtas numuru kandidē kultūras ministra biroja vadītāja Marika Zeimule, bet trešo – Daugavpils Mūzikas vidusskolas direktors Aivars Broks. Latgales sarakstā iekļauta arī deputāte Janīna Kursīte-Pakule, Andrejs Faibuševičs u.c.

14. Saeimas vēlēšanās no NA kandidēs kopumā 115 cilvēki, no kuriem 73% ir vīrieši, bet 27% – sievietes. Kandidātu vidējais vecums ir 47 gadi. Jaunākais kandidāts ir 21 gadu vecs, bet vecākais – 82 gadu vecs. 87% kandidātu ir ar augstāko izglītību.

Pēc Latvijas Televīzijas pasūtītā pētījumu centra SKDS partiju reitinga, jūnijā NA bija otrs populārākais politiskais spēks.

14. Saeimas vēlēšanām NA izraudzījusies devīzi “Vienā valodā”. Politiskais spēks norādīja: “No vienas puses, tas iezīmē latviešu valodu kā mūsu identitātes pamatu. No otras, mudina runāt vienā valodā – kā politiķiem ar tautu, tā arī visai sabiedrībai vienam ar otru, lai mēs viens otru sadzirdētu, saprastu, sadarbotos un būtu vienoti.”

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


15
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
riba
riba

Pārziedējusi draiskule , nu takš par pagasta dervju sargu nevar kvalificēties…. tukšums brīnumjauks īsti nacionālais bezcerībā

Vaira
Vaira

Bārbija , neguli , sāc bļaut Krievi nāk , varbūt kāds muļķis uzķersies !

Taņa
Taņa

Krievi jau ienāca, idiot, vienīgi viņi prom lasīties negrib. Pie mums ir labāka dzīve nekā Putlera vircas bedrē.

Blondā kuce
Blondā kuce

Visus droši var vest uz mēslaini Getliņos…vieni no galvenajiem Latvijas nodevējiem

Vītušas rozes
Vītušas rozes

Pensionētu profesionālo deputātu krēslu izsēdetāji un apvitušas bezcerības Patiesa nacionālā apsīkuma un bezcerības izlase

nadježda krupskaja
nadježda krupskaja

A kur ta krievu aģents, daiļais žagars, kurš visiem maskavas pidariem un fašistiem gatavs darbiņu piemeklēt?

ērce
ērce

Krievu cūkām šī partija nepatīk, jo tā ir vienīgā kas ir cīnījusies par latvisku Latviju.

Cīnītāji
Cīnītāji

Un ko viņi ir izcīnījuši? Vai Valstij jaunus parādus un sev pilnas kabatas? Un tautai briesmīgu inflāciju

ērce
ērce

Kad NA sastādīs valdību, tad redzēsi pirmos rezultātus. Līdz šim vienotībnieki ir dominējuši.

krievu cūka
krievu cūka

Man šī partija ļoti patīk. Daugavpilī latviešu ir 20%, Rīgā 47%, Rēzeknē 47%, Jūrmalā 40%. Laba tendence

krievu cūkai
krievu cūkai

Kāds sakars taviem cipariem ar NA? Iemācies domāt loģiski. Kas visās skolās latviešu valoda būs mācībvaloda, tad šie cipari ar katru gadu uzlabosies.

slimais duraks
slimais duraks

O, jā, sevišķi bijušais tēvzemietis bondars, laizot pakaļu rietumu bankas krievebrejiem

idiotam
idiotam

Kāds sakars Bondāram ar NA?

vasja dzintars vladjimirovičs
vasja dzintars vladjimirovičs

Balsojiet par mani. Es esmu latvietis. Jā, jā. Es tagad dzīvo siguldā, lai visi domā, ka esu baigais latvietis. Vairs maskačkā nedzīvoju.

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

narmaļnaja partija