Jaunizveidotajā VAS “Ventas osta” padomes locekļi tiks iecelti bez konkursa

Pārāk daudz dīvainību sāk krāties ap Rail Baltica. Vispirms viens ministrs (Tālis Linkaits - attēlā) četrus gadus neliekas ne zinis par briestošajām problēmām un iekavē lēmumu pieņemšanu. Tad cits virza skaistus un politiski pareizus priekšlikumus, zinot, ka finansējuma nav un arī visdrīzāk nebūs.

Lai risinātu ārkārtas situāciju saistībā ar Ventspils brīvostas darbu, koalīcija pirmdien vienojusies veidot jaunu valsts akciju sabiedrību (VAS), kas attiecīgi pārņemtu Ventspils brīvostas tiesības, pienākumus un funkcijas.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes žurnālistiem pastāstīja, ka koalīcijas partijas vienojās izskatīšanai Ministru kabinetā virzīt rīkojumu par jaunas VAS dibināšanu, lai pārņemtu Ventspils brīvostas tiesības, pienākumus un funkcijas.

Tāpat panākta vienošanās, ka izskatīšanai valdībā un Saeimā tiks virzīti grozījumi likumā “Par ostām” un Ventspils brīvostas likumā, kas juridiski nodotu funkcijas jaunajai valsts AS.

“Mūsu uzdevums ir pēc iespējas ātrāk izveidot jaunu struktūru, kas būtu tiesīga slēgt līgumus gan ar nomniekiem ostas teritorijā, gan ar kuģu aģentiem, nodrošinot kuģu ienākšanu ostā,” teica ministrs.

Jaunizveidoto VAS varētu saukt “Ventas osta”, un tās padomē būtu pārstāvēti četru ministriju pārstāvji. Ministrijas deleģētu savus pārstāvjus jaunizveidojamās VAS padomē. Pagaidām turpinātu pastāvēt līdzšinējā Ventspils brīvostas pārvalde, kuras uzdevums būtu nodot visus aktīvus jaunajai VAS.

Pašlaik paredzēts, ka padomes locekļi tiks iecelti uzreiz, proti, bez konkursa. “Mums ir ārkārtas situācija, un tā ir jārisina. Uzreiz iecelsim padomes locekļus,” uzsvēra Linkaits,

atgādinot, ka līdz 1.jūlijam Saeimā ir jāiesniedz koncepcija par ostu pārvaldes sistēmas maiņu, saskaņā ar kuru tiks pilnveidota arī padomes un valdes locekļu iecelšanas procedūra.

Linkaits pauda, ka pagaidām neesot zināms, kas varētu ieņemt amatus valdē un padomē. “Pašlaik tas ir meklēšanas process. Tas ir pāris dienu jautājums, un pierunāt cilvēku, kurš faktiski no jauna veidotu uzņēmumu, nav vienkārši,” sacīja politiķis.

Ministrs pastāstīja, ka patlaban Ventspils brīvostā notiek saimnieciskā darbība, taču esot neskaidrība un nedrošība par nākotni. “Mūsu pienākums ir pēc iespējas ātrāk radīt tiesisko noteiktību, lai no 1.janvāra visa saimnieciskā darbība tiktu nodota jaunajai struktūrai,” sacīja politiķis.

Ar Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) rīkojumu izveidota darba grupa Ventspils brīvostas nepārtrauktas darbības nodrošināšanai, kuru vada Linkaits. Darba grupā strādā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) un zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lamata
Lamata

No seniem laikiem esam bijuši stukaču tauta. Stučijām vagaram, muižniekam, partkomam, sadarbojāmies ar VDK, tagad sūdzamies amerikāņiem, pazemojot paši savu valsti. Tā ir slavenā “latviskā dzīvesziņa”. Tolitārisma noziegumu izpētes komisijas locekle L.Lasmane-Doroņina intervijā LA ar šausmām konstatē, ka nodevēju skaits latviešu vidū ir bijis pārsteidzoši milzīgs. Kāpēc lai tāds tagad nebūtu arī valdībā ?

Mr. Lynch
Mr. Lynch

ASV likumdošana bāzēta uz precedenta principa. Nu tagad ir Lemberga/ Bordāna precedents. Viss! Tagad jebkurš LV politiķis, kas jūtas apbižots, var doties izlūgties sankcijas savam tautietim, kam vairāk mantas, naudas vai smukāka sieva. Bordāns rīkojas kā Staļina laiku izsūtīšanās, kad skaudīgs kaimiņš stučīja par otru, lai tiktu pie viņa mantas. Kāds Latvijai var būt sakars ar Magnicka likumu? Ja Latvijā darbojas ASV likumi, tad tas nozīmē, ka Latvija nav suverēna valsts. Pēc taisnības Bordānu vajadzētu tiesāt par valsts interešu nodevību, jo izskatās viņš būs iznīcinājis pēdējās Latvijas tranzīta atliekas. Bordāns nodeva Latvijas Tiesas funkcijas citas valsts finansu ierēdņiem. Normālam cilvēkam… lasīt vēl »

Vatņiks
Vatņiks

Padomju laikā tādi apbižotie bordāniņi skrēja uz Kremli žēloties. Viss Kangarāts godam nes līdzi LKP nomenklatūras līdējpolitikas stilu un tradīcijas, bet daļa Latvijas pilsoņu pārāk viegli pakļaujas un tic viņu demagoģijai. Viņi kā sektanti tic ”Sorosa svētībai”. Amerikāņi visur cīnās pirmkārt par savām interesēm vienalga kādos cēlos vārdos to neaprakstītu. Tieši tāpēc viņiem ļoti ērti bija, ir un būs izmantot šādu padomju laika radītu, izaudzētu lienošu, iztapīgu nomenklattūras kadru mantojumu. Kā iztapīgi vagari viņi sēž uz tautas kakla pie visām varām. Čekas maisu sargātāju sekta! Nodevēju varza!

Lašēdājs
Lašēdājs

Viņi domā, ka sasēžoties ”Ventas ostas” krēslos atliks tik pavērt dzegužmutītes un naudiņas kā sīrupiņš līs pa taisno rīklē. Tikai problēma ir tā ka jeņķi viegli uzliek sankcijas, bet ne tik vienkārši no tām tik vaļā. Klienti jau visā pasaulē ir apziņoti, ka Venspils osta ir riska zona tranzītam, tas nozīmē, ka daudzi klienti aizies neatgriezeniski, jo nav laika gaidīt kamēr noņems sankcijas. Un tad ”kolektīvais bordāns” plānprātīgu rūķu koris mauros, ka lūk, Lembja roka visu nozaga, salauza, piedirsa un turpina veikt diversijas. Varu iedomāties kādas alumīja cepurīšu nēsātāju teorijas dzirdēsim pēc pusgada.

Linkaitīti
Linkaitīti

Visi zina , ka konkursi ir fikcija !

trackback
Koalīcija vienojas veidot jaunu valsts AS "Ventas osta", kuras padomes locekļi tiks iecelti bez konkursa. Tas esot drošākais veids, kā nodrošināt ostas nepārtrauktu darbību Ventspilī - Protesti.lv

[…] ministrs Juris Pūce (AP) un zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK). …Info avots: https://puaro.lv/politika/jaunizveidotaja-vas-ventas-osta-padomes-locekli-tiks-iecelti-bez-konkursa/ FOTO avots: […]

ninini
ninini

Ne mazāko šaubu ēnu par bezkompromisa tiesiskumu, ne paša mazāko… Un kā tad atlasīs? No partijnieku pudeles brāļu asociācijas vai šūnuiņas, selekcija pēc piederības Lupatu Bārbijas fanu pulciņam… vai kā parasti bezcerīgākie ier;ednīši?