Sudrabas pacietības mērs ir pilns – Kaimiņš atļaujas par daudz

Kaimiņš

Ar iesniegumu par Artusa Kaimiņa (KPV LV) četriem izteikumiem parlamentāriete Inguna Sudraba (NSL) ir vērsusies Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, lūdzot izvērtēt iespējamos Ētikas kodeksa pārkāpumus. Sudraba šajā dokumentā ir pievienojusi izrakstus no parlamenta sēžu stenogrammām par Kaimiņa izteikumiem.

Sudraba uzskata, ka Kaimiņš ar dažādiem izteikumiem, tajā skaitā mudinājumu viņu apcietināt, ir pārkāpis Saeimas deputāta Ētikas kodeksu.

Saeimas diskusijās par Sudrabas atsaukšanu no tā dēvētās oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas Kaimiņš norādīja, ka izmeklēšanas komisija ir pieņēmusi gala ziņojumu, ko paši izmeklētāji-deputāti nav lasījuši. Kaimiņš arī aicināja Sudrabu izvēlēties sodu, iespējams, Iļģuciema cietumu, norādot, ka par viņas darbu komisijā, viņaprāt, politiķe ir jāapcietina.

Sudraba iesniegumā Ētikas komisijai norāda, ka Kaimiņš ar šiem izteikumiem ir pārkāpis ētikas kodeksa normu.

Savukārt citā sēdē Kaimiņš ir norādījis, ka politiķe pirms trīs gadiem esot pieņēmusi “pareizticību, lai dabūtu krievu balsis”. Sudraba vērš uzmanību, ka to sacīdams Kaimiņš ir pārkāpis citu normu, ka deputātam ir jārespektē cilvēktiesības un nav jāatsaucas uz oponenta reliģisko pārliecību.

Tāpat Sudraba uzskata, ka Kaimiņš ir pārkāpis nosacījumus, ka parlamentārieši balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju, kā arī godprātīgi ievēro deputāta svinīgajā solījumā pausto apņemšanos. Šos principus Kaimiņš neesot ievērojis, debatēs pieļaujot iespēju, ka Sudraba nonāks “Latvijas gāzes” sastāvā, jo viņa strādā “grūtu darbu”. Reizē Kaimiņš vaicāja kolēģei, vai tas esot bijis tā vērts.

Iesniegumā Sudraba arī norāda, ka Kaimiņš pārkāpis Ētikas kodeksu, jo, izsakoties par komisijas konsultantu Aldi Alliku un ekspertiem Aivaru Borovkovu un Āriju Meikališu kontekstā ar politiķi Aivaru Lembergu (“Latvijai un Ventspilij”), viņš nav ievērojis likuma nosacījumu, ka advokātus nedrīkst identificēt ar viņu klientiem.

Kā zināms, tā dēvētās oligarhu lietas parlamentārā izmeklēšanas komisija secināja, ka “oligarhu sarunās” var saskatīt valsts sagrābšanas pazīmes, jo atsevišķos jautājumos ir apspriestas darbības, kas var liecināt par valsts varas kā instrumenta izmantošanu personiskā ekonomiskā labuma gūšanai.

Parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbības laikā Kaimiņš pret to pauda kritisku attieksmi. Viņš norādīja, ka ar Lembergu vai viņa ģimeni ir saistīti četri cilvēki, kas piedalās oligarhu lietas parlamentārajā izmeklēšanā. Pēc Kaimiņa domām, tā ir vērtējama kā ņirgāšanās un “spļaušana sejā vēlētājiem”. Savukārt pašam deputātam tolaik tika pārmesta korumpētība.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
izbijusi kolēģe
izbijusi kolēģe

Sudrabas vadībā komisija varēja aizrakties uz lieliem nesmukumiem. Arī par pasūt’jumu raidījumiem medijos, maksas rakstiem utml.
Tāpēc, pa katru cenu vajadzēja diskreditēt Sudrabu, kā arī ikvienu, kuru viņa piesaista.
Sākotnēji šī komisija tika dibināta priekš Judina, kuram vajadzēja izrullēt to tā. lai parādītu daudzcietušos cīnītājus pret korupciju Jutu un Jurašu.
Veikli manipulējot ar faktiem ar puspatiesībām, sabiedrības uzmanība tika novērsta no tā, ka KNAB prokuratūrai nedeva, pat slēpa materiālus, kas varētu mest ēnu uz savējiem.
Liela bija Vienotības vilšanās, kad izrādījās, ka prokurors Leja ir godīgs jurists un nav “savējais”. Leja izrādījās vājais posms – viņš sabeigto lietu izbeidza.

eseses
eseses

Pareizi ,Artus!Dod iekšās,lai zin savu vietu ne tikai šī…,bet arī pārējie!!!

naivā
naivā

ingūn, ej mājās !