Kariņš “nedaudz padomāja un izdomāja”: ja reiz jāveido jauna valdība, tad viņš grib palīdzēt veicināt to

Krišjānis Kariņš

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) izvairīgs atbildēs par to, vai viņš vēlētos strādāt nākamajā valdībā kāda ministrs amatā. Pirms paziņojuma par demisiju, nedēļas nogalē “nedaudz padomāja un izdomāja”, ka, ja reiz jāveido jauna valdība, tad viņš gribu palīdzēt veicināt to, stāsta Kariņš  intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma”.

“Es negrasos nekur pazust, personīgi nemetu plinti krūmos – gan es, gan mans politiskais spēks nekur nepazudīs, vienkārši nedaudz pārveidosimies un virzīsimies uz priekšu,” sacīja Kariņš.

Politiķis uzskata, ka sarunās un mēģinājumos pārliecināt partnerus pavadītā vasara nav zaudēts laiks. Viņš ir pārliecināts, ka jaunu valdību izdosies izveidot raiti, tādējādi nekavējot arī būtisku lēmumu pieņemšanu.

“Nekādā gadījumā nebūs tehniskais budžets. Jebkurā gadījumā visas iespējas ir vienoties par jaunu valdību līdz tam laikam, kad sanāks Saeima septembra pirmajās nedēļās,” pauda premjers.

Jautāts, vai gatavs un vēlētos strādāt nākamajā valdībā kāda ministra amatā, Kariņš tieši neatbildēja, bet norādīja, ka “atradīs savu vietu, kā vislabāk palīdzēt”. “Skatoties uz priekšu, šobrīd gaidu, kā varēsim izvirzīt manu pēcteci, kam es gribu palīdzēt būt veiksmīgam,” norādīja Kariņš.

Taujāts par izskanējušo informāciju, ka Kariņš vēlētos ieņemt ārlietu ministra amatu, politiķis arī nesniedza konkrētu atbildi, uzsverot, ka visam jānotiek soli pa solim.

“Jaunā vienotība” (JV) trešdien plāno lemt un paziņot savu Ministru prezidenta amata kandidātu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Rieboņa
Rieboņa

Maniaks visgremdētājs Kariņš jātur tālāk no visa ko var nogremdēt. Izskatās, ka viņš spēj nogremdet par nenogremdējamas lietas.