“Nedaudz paspurojos, bet beigās pierunāja” – Kūtris atklāj, kā piekritis kandidēt Saeimas priekšsēdētāja amatam

Kandidēt uz Saeimas priekšsēdētāja amatu kādreizējo Satversmes tiesas priekšsēdētāju un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķi Gunāru Kūtri pierunājuši viņa kolēģi no ZZS, Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” pauda politiķis.

Viņš teica, ka valdības veidošanas sarunās partneri nolēma, ka, lai būtu politiskais līdzsvars, Saeimas priekšsēdētāja amats piedāvājams ZZS.

Pēc Kūtra teiktā, ZZS frakcija izsprieda, ka viņš ir labākā kandidatūra Saeimas priekšsēdētāja amatam, jo ir pieredze prezidijā un iestādes vadīšanas darbā.

“Kad man to piedāvāja, mans viedoklis no sākuma bija, ka vēlos būt vienkārši deputāts ar normālu darba slodzi, jo apzinos, kā ir būt iestādes vadītājam. Nedaudz paspurojos, bet beigās kolēģi pierunāja,” sacīja topošais Saeimas priekšsēdētājs.

ZZS politiķis teica, ka pēc lielām pārdomām piekrita piedāvājumam ieņemt valsts otrās augstākās amatpersonas amatu. Viņš norādīja, ka, ja iet politikā, tad ir jābūt gatavam pildīt politiskus amatus.

“Man karjera bijusi pietiekami laba, lai es teiktu, ka man vajag vēl kādu amatu, bet es saprotu, ka Saeimas vadīšana ir normāls politisks darbs, un esmu gatavs to darīt. Es pieņemu šo amatu kā pildāmu pienākumu ne tikai pret savu partiju, bet arī kā pilsonis pret valsti,” apgalvoja Kūtris.

Vaicāts, vai viņš būs labāks Saeimas priekšsēdētājs par līdzšinējo Edvardu Smiltēnu (AS), politiķis teica, ka “dzīve rādīs”, bet paša pieredze liecinot, ka līdz šim ir ticis galā ar izaicinājumiem.

Jaunās koalīcijas – “Jaunās vienotības” (JV), ZZS un “Progresīvo” – politiķi iesnieguši lēmumprojektu par Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna atsaukšanu no amata.

Dokumentu parakstījuši deputāti Jana Simanovska (P), Viktors Valainis (ZZS), Ainars Latkovskis (JV), Atis Labucis (JV), Antoņina Ņenaševa (P), Harijs Rokpelnis (ZZS), Kaspars Melnis (ZZS), Jānis Vucāns (ZZS), Edmunds Jurēvics (JV) un Edmunds Cepurītis (P).

Kā ziņots, piektdien Saeimas vairākums apstiprināja Evikas Siliņas (JV) vadīto Ministru kabinetu, kurā pārstāvēta JV, ZZS un “Progresīvie”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Annija
Annija

Paskaidrojiet , kāda valdībai daļa par Saeimas Prezidija personāliju ?

levitkucins
levitkucins

Nu Kūtrais ar ticis pie siles. Bus miers. Bij biški jāiebaro, lai leščinskis tur novembrī to referendumu netaisa kā solīja par saimes atlaišanu

Jefiņš
Jefiņš

Ha,ha,ha poltiskais līdzsvars! Kāds līdzsvars var būt, ja koalīcija monopolizē varu? Vispār pie JV un ZZS dueta Saeima faktiski ir atlaista, jo visus pārējos viņi taisās ignorēt. Tagad būtu interesants pasākums opozīcijai vispār pamest Saeimu un Maldīvās vai citā kūrortā pagaidīt kamēr koalīcija galīgi aplaužas, lai pēc tam viņus var izvadīt ar Šopēna sēru maršu.