Tieslietu ministre: “SOAAR” vadītāja apgalvojumi ir absurdi un grauj Latvijas valstiskumu

Vēlēšanu programmatūras nodrošinātāja, informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma “SOAAR” vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumi, ka 2014. gada Saeimas vēlēšanu laikā toreizējais “Vienotības” ģenerālsekretārs Artis Kampars aicinājis viltot vēlēšanu rezultātus, ir absurdi un grauj Latvijas valstiskumu, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” uzsvēra tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (“Jaunā Vienotība”).

Viņa vairākkārt norādīja, ka Kadžuļa apgalvojumi ir absurdi un tādus pēc būtības komentēt nespēj.

“Tagad piesaukt kādu personu tikai tādēļ, ka šī persona rada ažiotāžu un tādējādi var nonākt mediju virsrakstos, ir nožēlojami,” sacīja Lībiņa-Egnere, atgādinot, ka pret “SOAAR” ir sākts kriminālprocess. “Es nevēlos neko komentēt, lai to vēlāk neizmantotu, ka politiķi izsaka jebkādus apgalvojumus.”

“Kā tas var būt, ka uzņēmums nav nedz spējīgs parādīt rēķinus, nedz ko citu, ir tikai publiski apgalvojumi? Kādēļ tieši šobrīd? Ļoti daudz jautājumu, bet atbilžu nav,” norādīja ministre, uzsverot, ka partija ir tiesiska un vēlas runāt par izdarītajiem darbiem, bet “acīmredzot ir vēlme kaut ko citu uzlikt priekšplānā”.

Ministre akcentēja, ka Latvijā vēlēšanu rezultātus neuzrauga partijas, tiesas pārbauda sūdzības. “Šeit nav runas vispār par to, ka politiskās partijas iejaucas vēlēšanās. Šādi apgalvojumi ir absurdi, un mums ir jābūt drošiem, ka šādi absurdi apgalvojumi neizskan, jo tas pēc būtības grauj arī mūsu valstiskumu,” uzsvēra Lībiņa-Egnere.

Lībiņa-Egnere neizslēdza, ka pēdējā laika ziņas, kas parādījušās publiskajā telpā par “Jauno Vienotību”, ir saistītas ar priekšvēlēšanām: “Šis žanrs, kā lai to nosauc, ar ļoti, ļoti absurdiem apgalvojumiem ir sasaistāms ar priekšvēlēšanu laiku.”

Partija tā dēvētajā “aplokšņu algu” lietā, kā norādīja ministre, sadarbojas ar tiesībsargājošajām iestādēm, ir veikta partijas iekšējā izmeklēšana, un publiskie izteikumi nav apstiprinājušies. “”Vienotība” ir partija, kas iestājas par tiesiskumu, un manā izpratnē tas [kas tagad notiek] ir uzbrukums,” viņa atzina.

No lsm.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


25
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pīters
Pīters

Lībiņai ir jāatkāpjas no tieslietu ministres amata. Notika atklāta tiesas ietekmēšana un //pareizā// sprieduma norādīšana. Prezidenta pienākums bija atstatīt visu vienotības bandu no varas pilnvarām uz izmeklēšanas laiku.

Ašerbašens
Ašerbašens

Inese, Tu?

Krišjānis lido
Krišjānis lido

un izskaties pēc kobras !

123
123

““Kā tas var būt, ka uzņēmums nav nedz spējīgs parādīt rēķinus, nedz ko citu,…””

Tad jau pretējai pusei nav problēmu uzrādīt apmaksātos rēķinus?

Anna
Anna

Kaut kur vēl šāds Vienotības bandas valstiskums ir redzēts , tas bija Padomju Latvijas laikā , kad zaga, meloja , krāpa , blata uzplaukums , savējo stumšana siltās vietās , valsts naudas izšķērdēšans ,vēšanu ietirgošana , solijumu nepildīšana , to visu ir părņēmusi Vienotības banda , vai nē , Lībiņa Egnere ?

Kaža
Kaža

Vai tad ir iespējams citādi ar krievu okupantu atlasītiem kadriem?Kādi kadri,tāds valstiskums.Nevar sagraut sagrauto!

repla
repla

Kāda gan cita atbilde var sekot no vieduma ministres pilnīgā Stambulā

Alutiņš vecais brālis
Alutiņš vecais brālis

Latviju tagad pārvalda pakurlu blondīņu matriarhāts. Viņām raksturīgi neko racionālu nedzirdēt un darboties tikai tā kā pašām šķiet nerēķinoties ar jebkuriem faktiem.

Jeblonskis
Jeblonskis

Nu bet vairākums pajolu tauteles grib tos zaglēnus valdībā!

Haris
Haris

Ieslēdz savus maņu orgānus, varbūt tad pieleks bez skaidrošanas…

Poters
Poters

Kāpēc Vienotībai vajadzēja ar valsts noslēpuma statusu ierobežot Valsts Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētāju???? Vai uzliekot šādu aprobežojamu, mūsu vēlēšanu sistēmu var saukt par brīvu un demokrātisku. Tas ir nepieciešams tāpēc, lai pastāvošās varas pārstāvji “likumīgi” varētu iejaukties vēlēšanu rezultātos un tos koriģēt.

ērce
ērce

Neesmu Vienotības atbalstītājs, bet uzskatu ka šāda čakarēšanās demokratiskas valsts tālā pagātnē nav produktīva. Ir jārisina šodienas problēmas.

paviāns
paviāns

Tieslietu ministrija pati grauj valstiskumu ļaujot VZD kadastrālas vērtēšanas vieta ražot murgus. Otrkārt, kā juriste var atļauties šādi paziņot skaidri zinot, ka pakalpojuma sniegšanas faktu pierādīs un samaksas nesaņemšanu arī pierādīs, kas pierādīs JV melošanu un teiktajam piešķirs vel lielāku ticamibu.

Trumps
Trumps

Un to saka mūsu tieslietu ministre, nu tad paši saprotiet kādas iespējas ir tikt pie tiesiskuma Latvijā! Pirmkārt, pati ir no JV spices, otrkārt, izmeklēšana nav vēl pat ne sākta. Kā var apgalvot pretējo, ja pilnīgi nekas vēl nav noskaidrots! Un treškārt, par kādiem rēķiniem vispār var būt runa, ja tas bija rekets. Ašerādens tikko TV intervijā teica, ka SOAAR pakalpojumus esot sniedzis pilnīgi noteikti. Locījās kā sūds uz kociņa, taču noliegt to nevarēja. Tad ir jautājums, kā varēja nebūt rēķina, ja pakalpojumi tika sniegti, pietam ilgstoši. Latvijā uzņēmumam sniegt pakalpojumus bezmaksas ir aizliegts. Tātad tas bija 100% rekets no… lasīt vēl »

★★★
★★★

INESE LĪBIŅA FON EGNERE

ai ai
ai ai

Latvijas lielākā problēma – beztiesiskums. Te ir taisnība tikai lielajiem – uzņēmumiem, partijām utt. Ja Tu esi viens, tad atceries, ka esi pilnīgi beztiesisks. Un vēl vecie čekas kontakti strādā, pret tiem kā pret sienu.

Temida
Temida

Bīstamākais , ka Vienotības bandas vēzis saēdis visas Tiesību sargājošās iestādes , sākot , ar premjeres uzraudzībā esošo , KNAB ; skatīt vakardienas Kas notiek Latvijă .

atmiņa
atmiņa

KNABu čakarēja Dombrovskis.

ansis
ansis

kapec Berzins nepiekava Dombrovski par Maksimas tragediju

Kobra
Kobra

Pierādi pretējo , Kiršteins – Vienotība pieprasijusi CVK piekļuvi iekšējai datoru sistēmai .

Faktiņš
Faktiņš

Bet kā neievēlētā Āboltiņa uzradās Saeimā , vai ielīda caur logu ?

badabum
badabum

Tak lieko Junkuru pastūma malā. Šis pats teicās braukšot uz Honkongu strādāt.

paviāns
paviāns

Dunduks, viņas dēļ vienam ievēlētam lika nolikt mandātu ko iedeva Āboltiņai.

ruksis
ruksis

Vai dupsis šai nav par resnu?

Lex & justitia
Lex & justitia

Rinkijs steidz tikties ar ģenerālproķi, lai izrunātu kā jāizmeklē kārtīgi, bet šamai jau viss skaidrs – ciets absurds. Vai te, kas graujams ar palicis no tā tiesiskuma?