Zināms jaunās valdības iespējamais sastāvs

Ministru kabinets

Pēc tam, kad savus ministru amata kandidātus otrdien paziņoja arī partiju apvienība “Apvienotais saraksts” (AS), oficiāli kļuvis zināms Krišjāņa Kariņa (JV) otrās valdības iespējamais sastāvs.

Topošajā valdībā partiju apvienība “Jaunā vienotība” (JV) plāno virzīt Arvilu Ašeradenu finanšu ministra, Edgaru Rinkēviču ārlietu ministra, Inesi Lībiņu-Egneri tieslietu ministra, Andu Čakšu izglītības un zinātnes, Raimondu Čudaru klimata un enerģētikas ministra un Eviku Siliņu labklājības ministra amatiem.

Vēl lēmumi saistībā ar JV kandidātu izvirzīšanu jāpieņem partijas “Vienotība” domei un JV kopsapulcei.

Nacionālā apvienība (NA) ekonomikas ministra amatam izvirzījusi Ilzi Indriksoni, aizsardzības ministra amatam – Ināru Mūrnieci, kultūras ministra amatam – Nauri Puntuli, bet satiksmes ministra amatam – Jāni Vitenbergu.

Savukārt AS veselības ministra amatam izvirzījis Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) ģenerāldirektores Līgas Meņģelsones kandidatūru, zemkopības ministra amatam – Didzi Šmitu, iekšlietu ministra postenim – Māri Kučinski, bet vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam – Māri Sprindžuku.

Gala lēmums, kurus kandidātus virzīt apstiprināšanai ministru amatos, atbilstoši Satversmei būs jāpieņem Valsts prezidenta Egila Levita nominētajam Ministru prezidenta amata kandidātam Kariņam.

Iecerēts, ka par jauno Ministru kabinetu Saeima varētu balsot decembra vidū.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
el gā bē tē
el gā bē tē

Kapēc trīs geji Čudars, Rinka un Punculis? Bet nevienas lesbietes. Pagājušajā valdībā bij vismaz viena Golubeva. Tâ ir diskriminācija

Bet
Bet

Zēniem tāpat jautri trijatā !

linda abu meri
linda abu meri

Manu vīriņi …ukas nepaņēma

pa burbuli
pa burbuli

Cirks aizbraucis, bet klauni palikuši. Te tagad izlase vēl javeido no birojiem, palīgiem un padomniekiem. Ir pamats cerēt, ka būs ne mazāk kolorīta izlase kā saeimas deputātu izvēlei- vajag kādu zvaigžņu tulku, svingerkluba īpašnieci, Instegrama zvaigzni un noteikti kādu izlasīti no lauku pašvaldības darbaļaužu padomes autoritātātēm Tā teikt -tuvāk tautai! Un te sarakstā redz Petravičas un Šuplinskas mantinieces- īstas nācijas varones!

Made in Latvia
Made in Latvia

Lūzeru komanda

Ivo
Ivo

Pie mums stučīšana , nodevība , dirslaižas ir topā ! Čakša no ZZS atmuka uz Vienotību un , skaties , ministres krēsls ir rokā

Putins
Putins

Laba valdība. Čukčai un egnerei problēmas ar vīriem. Brīnumdaris latentais. Ašeradens un Šmits mīl naudu. Evika Aļeksandrovna mūsejā. Ar tādiem var runāt.

Feldfēbelis
Feldfēbelis

Arī kazarmu uzkopēja Mūrniece cer kādu zolli noķert uz vecumdienām !

ālietu idars
ālietu idars

Ja vecās valdības laikā valsts gan ekonomiski, gan politiski, gan sabiedrības sašķeltības dēļ, un medicīnā, izglītībā, demogrāfijā atradās bezdibeņa malā, tad jaunais sastāvs liecina ka tiks sperts kārtīgs solis uz priekšu. Tā teikt uz saulaino tāli.

ziemeļkoreja 2.0
ziemeļkoreja 2.0

Ja arī nākamos 4 gadus uz tautas rēķina prezidēs Kucins, tad drīz mēs uz savas ādas izutīsim ko sludināja zinātniskais komunisms