Vairāki politiķi atteikušies no savas Saeimas deputāta algas

Edgars Rinkēvičs

Arturs Krišjānis Kariņš (JV), Edgars Rinkēvičs (JV) un Evika Siliņa (JV) atteikušies no savas Saeimas deputāta algas, liecina Saeimas mājaslapā publicētā informācija.

Trešdien, 2.novembrī, notika jaunievēlētās 14.Saeimas Prezidija pirmā sēde, kurā izskatīja arī vairāku Saeimas deputātu iesniegumu par atteikšanos no deputāta algas.

Šādi iesniegumi saņemti no Kariņa, Siliņas un Rinkēviča, kas ievēlēti no “Jaunās Vienotības” saraksta. Iesniegumos deputāti norādījuši, ka atsakās no Saeimas deputāta algas no 1.novembra līdz brīdim, kamēr pilda amatus valdībā, tas ir, Kariņš – kamēr būs ministru prezidents, Rinkēvičs – kamēr pildīs ārlietu ministra pienākumus, un Siliņa – kamēr būs ministru prezidenta parlamentārā sekretāre.

Kā zināms, atklātā balsojumā par 14.Saeimas priekšsēdētāju ievēlēts Edvards Smiltēns (AS), Saeimas priekšsēdētāja biedra amatā deputāti ievēlēja Zandu Kalniņu-Lukaševicu (JV) un Jāni Grasbergu (NA VL/TB/LNNK). Savukārt Saeimas sekretāra amatā ievēlēts Armands Krauze (ZZS), bet Saeimas sekretāra biedra amatā ievēlēta Antoņina Ņenaševa (P).

Partiju apvienība “Jaunā Vienotība” šogad 1.oktobrī notikušajās 14.Saeimās vēlēšanās parlamentā ieguva 26 deputātu mandātus.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Saeimas deputāta alga
Saeimas deputāta alga

Rakstīts jau ka atsakās no deputāta algas, nevis no daudz lielākās ministra algas.. Tagad man ir jautājums, tad sanāk ka Kariņš ar varavīksnes ārlietu ministru visu šo laiku ir saņēmuši 2vas algas – ministra un Saeimas deputāta? Ja tā ir, ka viņiem tur tik daudz algas tad viņi tā kā cūkas pie siles tur barojas, jo cik saprotu, tad ministrs nesēž un nebalso Saeimā.

porka
porka

ne jau no labas dzīves un ne jau īpaša patriotisma vaditi….. vienkārši izpilda likuma prasības un šajā lietā nešmugulējas

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Badā jau nenomirs. Mēs viņiem solīdi palīdzam

kaka
kaka

Vai Kariņš negrib atteikties arī no Eli Lilly akcijām?

gavno
gavno

Kāpēc?

Rinka un Mr. Karin (USA)
Rinka un Mr. Karin (USA)

Mēs nenododam savu valsti un savu tautu idejas dēļ. Jo mums nav savas valsts un savas tautas. Viens baltkrievs, otrs amerikānis. Ha ha ha

krievu cūka
krievu cūka

Aizveries !

naivais
naivais

Cerams, ka viņiem tiks konfiscēti arī viņu īpašumi, kad viņi tiks iesēdināti cietumā par Latvijas Republikas Satversmes likvidēšanu (Krimināllikuma 80. pants. Pret Latvijas Republiku vērsta darbība)