Tikai četri ministri izturējuši vēlēšanu testu

Krišjānis Kariņš

Vēlēšanas nozīmē ne tikai iepazīšanos ar jaunām sejām uz politiskās skatuves, bet arī atvadīšanos no jau ierastiem personāžiem – vismaz uz kādu laiku. Tā, piemēram, valdībā no 14 Ministru kabineta locekļiem tikai četri vēlēšanās ieguvuši vēlētāju uzticību turpināt darbu valdībā.

Apvienībai “Attīstībai/Par!” paliekot zem 5% barjeras, izredzes strādāt nākamajā valdībā zaudējuši šī politiskā spēka pārstāvji: iekšlietu ministrs Kristaps Eklons, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, veselības ministrs Daniels Pavļuts, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs.

“Es vēl esmu jauns. Laiks rādīs. Skaidrs, ka ar šo dzīve nebeidzas. Vienlaikus skaidrs, ka vienā vai citā ampluā turpināšu pildīt savus pienākumus un darbu pēc vislabākās apziņas,” sacīja Plešs.

Eklons norādīja: “Skaidrs, ka ugunsdzēsības dienestā vairs neatgriezīšos – tas dzīves posms man ir pagājis. Savu artavu esmu dienestā ieguldījis. Drīzāk jāmeklē jauni izaicinājumi gan profesionālā, gan emocionālā ziņā.”

Tāda paša iemesla dēļ valdības māju drīzumā pametīs partijas “Konservatīvie” pārstāvji – tieslietu ministrs Jānis Bordāns, izglītības ministre Anita Muižniece, labklājības ministrs Gatis Eglītis un satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

“Es nedomāju pamest nedz partijas, nedz aktīvās politikas aprindas. Mēs gatavosimies nākamajām vēlēšanām, kas būs Eiropas Parlamenta  vēlēšanas, un pēc tam arī pašvaldību vēlēšanām,” sacīja Linkaits.  

Valdības māja, visticamāk, būs jāpamet arī finanšu ministram Jānim Reiram. Kaut arī viņa pārstāvētā “Jaunā Vienotība” vēlēšanās uzvarēja, Reiru vēlētāji ar svītrojumiem nobīdīja no pirmās uz 4. vietu, atstājot uzreiz zem svītras. “Jaunās Vienotības” valde uzreiz pēc vēlēšanām nolēma, ka uz ministru amatiem nevirzīs Saeimā neievēlētus politiķus.

“Es domāju – tā ir laba prakse. Viņš bija nevis kaut kāds 3., 4. numurs, bet saraksta vilcējs. Ja nav tās uzticības – nevajag mācīt sabiedrību, ko viņi zina vai nezina.

Viņi zina, un vēlētājā tomēr jāieklausās,” uzskata politologs Filips Rajevskis.

No pašreizējiem valdības locekļiem vēlētāju uzticību ieguva “Jaunās Vienotības” pārstāvji – premjers Krišjānis Kariņš un ārlietu ministrs Edgars Rinkevičs, kā arī Nacionālās apvienības pārstāvji – ekonomikas  ministre Ilze Indriksone un kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Savukārt zemkopības ministrs Kaspars Gerhards Saeimas vēlēšanās nestartēja.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
socreālists
socreālists

Dullo baronu Bunduli ievēlēja mūziķi un tie, kas mākslas muzejam ar likumu iet apkārt. Žēl, ka mūsu pilsonu liela daļa pārtiek tikai no trallallā.

progresīvie deģenerāti
progresīvie deģenerāti

Eklons laipni gaidīts pie mums. Divu mēnešu laikā tā sa ist savu reputāciju! Super! Cilvēki, kuriem pie irsas sava reputācija un latvija, mums der.

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Asociācija izsaka pateicību Jānim Reiram par uzticamo kaplošanu tautas labā.