Pīlēns pārmet “Jaunajai vienotībai” manipulēšanu, divkosību un Latvijas patiesās krīzes neizprašanu

Uldis Pīlēns

Trūkumi demisionējušajās valdības darbā ir saistāmi ar vāju vadību no “Jaunās vienotības” (JV) politiķa Krišjāņa Kariņa puses, šādu viedokli ceturtdien intervijā LTV “Rīta panorāmā” pauda “Apvienotā saraksta” (AS) dibinātājs Uldis Pīlēns, kura pārstāvētais politiskais spēks kopā ar JV un Nacionālo apvienību (NA) veidoja līdzšinējo koalīciju.

Pīlēns uzskata, ka esošās koalīcijas darba spējas ir tieši saistāmas ar vadītāju, bet Kariņš esot nomērķējis iegūt “darbu Briselē”.

Pēc Pīlēna teiktā, Kariņš neesot izpratis krīzes dziļumu Latvijā. Taujāts, kāpēc pati AS šādos apstākļos nepiedāvāja konkrētākus risinājumus un valdības rīcības modeļus, AS dibinātājs apgalvoja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks to esot darījis valdības darbu plānu izstrādes gaitā.

Ja ticis konstatēts, ka līdzšinējās koalīcijas veidotā valdība kādās jomās “nevelk”, Pīlēns piedāvājis valdību paplašināt ar nozares profesionāļiem, nomainot vājākos ministrus.

Savukārt veidojot jauno koalīciju, Pīlēnam neesot piedāvāts ekonomikas ministra amats. Šādu runu izplatīšana esot JV manipulācija, apgalvoja Pīlēns, pārmetot valdošajai partijai arī divkosību, jo divpusējās sarunās ar AS partneri esot tikuši slavēti, bet pēc tam komunikācijā ar medijiem jau pausta kritika.

AS dibinātājs sacīja, ka palikt opozīcijā bijis grūts lēmums, bet to atbalstījuši visi AS Saeimas deputāti.

Pīlēns nepieļauj, ka AS varētu sadalīties, lai arī politiskie konkurenti mēģinot pierunāt atsevišķus AS un arī NA deputātus pieslieties jaunās valdības atbalstīšanai.

Mēs nācām politikā ar uzstādījumu, ka nevaram stāvēt malā, sacīja Pīlēns un piebilda, ka AS bijusi gatava turpināt darbu valdībā un līdz pēdējam brīdim gaidījusi, ka JV “nāks pie prāta” un sapratīs, ka jaunā koalīcija neatbilst sabiedrības gaidām.

Pīlēns, kurš bijis AS kandidāts gan Valsts prezidenta, gan premjera amatiem, nekonkretizēja savu tālāko statusu partiju apvienībā.

AS Saeimas deputāts Igors Rajevs iepriekš izteicies, ka AS līdzšinējais premjera amata kandidāts Pīlēns pēc Kariņa valdības krišanas neesot bijis gatavs pretendēt uz valdības veidošanu “esošajos apstākļos”.

Pīlēnam daļēji piederošās AS “UPB” pārdošana joprojām esot procesā, turpinoties uzņēmuma novērtēšanai.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Aleksandrs- Andris
Aleksandrs- Andris

… vēsture atkārtojas…neskatieties manos darbos, bet klausāties manos vārdos…vecais tautas teiciens…”tikai nedirsiet”‘…bet politiķi tikai ar to nodarbojas, kā liek kluci tautai uz galvas…Latvijā nav nevienas plaukstošas nozares…ja nu vienīgi mežu sistemātiska izciršana…

mjā
mjā

zēni no AS pārliecinājās kā lietu kārtošana notiek politikā.Jaunpienācējiem vienmēr tiek iedalītas smagākās ministrijas,kuras ir sačakarējusi JV + tam,runājot Viņķeles vārdiem – ‘Kariņš iedod desmit eu,lai nopērk visu,ko sirds vēlās’ Šodien tas spilgti izpaužās miljonu parādos slimnīcām un laboratoriju pārejā tikai uz maksas pakalpojumiem,jo pieprasītā 300+mio veselības budžetam atmeta 80+mio.Cenšoties ieriebt partijai AS ,Kariņš to izdarīja uz visas sabiedrības rēķina.Tik pat liekulīgs ir Siliņas uznāciens tv ,kur pirmā vietā būšot Cilvēks, bet pensiju indeksācijai saskatīja vien 6,4%,kur nemainīgi stabili 2022-’23 pusgada pārskatā inflācija turējās 20% intervālā,bet piemaksu par nostrādātiem gadiem atcēla vispār – nav pelnījuši.Toties jāpaaugstina tarifi ST un AST… lasīt vēl »

uzv
uzv

Bijušajam komjaunietim piedāvāja ekonomikas ministra amatu Kariņa jaunajā valdībā. Noraidīja. Nu ko tad tagad vairs runā par rkonomiku.

arī
arī

Mesija atnāca…
A kāpēc tādi uzrodas tik tad, kad “spīd” kāds portfelītis vai kāds pieticīgs ministra ķeblītis?
Kur tā apelēšana “pie jūtīm” ir starpposmos?

Dūda
Dūda

Hm…Pēc Pīlēna loģikas-AS opozīcijā vairāk atbilst sabiedrības gaidām nekā iet koalīcijā un strādāt?! AS un NA čīkstēšana šodien ir vien apstiprinājums viņu nespējai. Ļoti ātri padodas pie vismazākajām grūtībām. Tā ir politika. Aiz katras partijas ir “tēvocis uz zelta poda”

Jefiņš
Jefiņš

Pēc Dūdas loģikas ir jāiet izplakarētāju barā, tur neko nepanākt (demokrātija taču) un pēc tam būt vēl vainīgam izplakarēšanā.

Stienis
Stienis

Par to neviens nešaubās un Pīlēnam šajā ziņā taisnība, bet kretinē viņa un AP nespēja un negribēšana ņemt varu. Tielējas, baidās no Aivara, atrunājas. Politika nav nekāds bērnudārzs.

Jefiņš
Jefiņš

Par demokrātiju ceru esat lasījis – vairākums visu nosaka, bet ko darīt ja vairākums ir muļķi pārliecināti, ka ir gudri?

nu nu
nu nu

AS nevarēja paņemt varu, jo viņ iem nav vairākuma, mēģināt jau var, bet tas tikai izsmieklam

Jefiņš
Jefiņš

Atradis par ko brīnīties? JV vai nu izlaupa šo kuģi līdz klinķim vai ir tik dumji, ka tiešām neizprot tās mēslu bedres dziļumu kurā Latvija šobrīd atrodas. Pēdējās vietas visos reitingos izrādās nav arguments.

Gada glezna
Gada glezna

Šie plānprātīgie elektrības tarifi nozīmē vienu: tas ir izmisums. Arī JV nejēgas ir sapratuši, ka tuvojas kolapss. Tas, ka šie nepārdomātie tarifi tikai paātrinaa kolapsa iestāšanos, līdz tam šaurās JV pierītes nav spējīgas aizdomāties.

Pelēns
Pelēns

Izskatās, ka jv izpikda austrumkaimiņa komandas. Tāds stulbums vairs nepārliecina.