“Mums ir plāns 10X10” – sarakstu vēlēšanām iesniedz “Konservatīvie”

Konservatīvie

Konservatīvie Centrālajā vēlēšanu komitejā iesniedza 14.Saeimas vēlēšanu kandidātu sarakstu. Konservatīvo komandā ir gan jau sevi veiksmīgi pierādījuši jaunie politiķi, gan arī profesionāļi no citām nozarēm. Konservatīvajiem ir konkrēts redzējums par Latvijas enerģētiskās drošības nostiprināšanu un iedzīvotāju pārticības palielināšanu.

Partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns: “Nozīmīgākās Saeimas vēlēšanas kopš valsts neatkarības atjaunošanas tuvojas. Šis ir brīdis, kad ikviens no mums lems ne tikai par nākamo četru gadu politisko dienaskārtību, bet arī par valsts attīstības virzienu, iespējams, nākamajai desmitgadei un ilgāk. Mums ir plāns 10×10, kas ļaus 10 gadu laikā Latvijai iekļūt starp 10 attīstītākajām Eiropas valstīm.

Latvijai naidīgi spēki izmanto visus ietekmes līdzekļus, lai uzspiestu mums savu gribu, tajā skaitā mobilizējot savus ietekmes aģentus politikā. Konservatīvie, kā pretspars valsts naidīgajiem spēkiem, ir kļuvuši par pieredzējušu politisko spēku un biedru rindas turpina augt. Ticu, ka mums izdosies atjaunot Latvijas iedzīvotāju uzticību godīgai politikai.”

“Svarīgākais uzdevums jau šogad būs Latvijas enerģētikas pārveide no Krievijas energosistēmas piedēkļa uz neatkarīgu un ar dažādiem enerģijas avotiem nodrošinātu valsti. Mēs to mainīsim un uzņemsimies atbildību par Ekonomikas un Finanšu ministrijām. Tieši šo ministriju politiskā vadība ir ilgstoši bremzējusi enerģētiskās drošības stiprināšanu”, uzsver Bordāns.

Rīgas sarakstā ar pirmo numuru startēs izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece, Satiksmes ministrs Tālis Linkaits, Saeimas deputāts, Juridiskās komisijas vadītājs Jānis Butāns, bet viņam sekos Rīgas domes deputāts Jānis Ozols. Vēl Rīgas sarakstā būs Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāre Linda Medne, kā arī dziedātāja un kultūras darbiniece Ieva Akuratere. Rīgas sarakstu noslēgs kultūras projektu vadītājs un Rīgas domes deputāts Dāvis Stalts.

Vidzemē saraksta līderis būs tieslietu ministrs, Ministru prezidenta amata kandidāts Jānis Bordāns, viņam sekos bijušais Saeimas deputāts Juris Jurašs. Vēl Vidzemes sarakstā būs Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāre Evita Zālīte Grosa un Saeimas deputāts Normunds Žunna. Sarakstā būs arī režisors Ivars Zviedris un Saeimas deputāts Jānis Cielēns.

Zemgales vēlēšanu apgabala līderis būs labklājības ministrs Gatis Eglītis, un Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs, sporta nozares aktīvists Sandis Riekstiņš. Viņiem sekos Saeimas deputāts Aivars Geidāns, viņam sekos Jēkabpils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Aivars Vanags un uzņēmējs Artis Ramutis.

Kurzemē pirmais vēlēšanu sarakstā būs Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītājs Krišjānis Feldmans, bet ar otro numuru sarakstā būs liepājnieks, Saeimas deputāts Uldis Budriķis, saraksta trešajā vietā būs Konservatīvo kanclere Santa Suhaka, bet viņai sekos Ventspils domes deputāts Bruno Jurševics.

Latgales vēlēšanu apgabala līderis būs  jaunās paaudzes politiķis – Balvu novada domes deputāts, rakstnieks un tieslietu ministra padomnieks Aldis Bukšs, bet otro vietu ieņems Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Juris Rancāns. Latgales sarakstā trešajā vietā būs Rēzeknes novada domes deputāts, Latgales izglītības un kultūras projektu vadītājs Guntis Rasims, kā arī Latgalē pazīstamais lauksaimnieks, Krāslavas novada domes deputāts Dmitrijs Zalbovičs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
krams
krams

Kad mani pārklās zārka vāks,
Un kad pār manu kapu smiltis kritīs-
Tos sukas konservatīvos, kas pie mana kapa nāks,
Vēl ilgi ,ilgi sirdsapziņa sitīs!