Ar Krištopanu priekšgalā, Šleseru un Petraviču sarakstā “LPV” pirmoreiz stūrēs Briseles virzienā – partijas sākušas gatavoties Eiroparlamenta vēlēšanām

Vilis Krištopans

Līdz Eiropas Parlamenta vēlēšanām nākamvasar palicis nedaudz vairāk nekā pusgads, un partijas sākušas apsvērt savus kandidātus. Nākamgad līdzšinējo astoņu deputātu vietā tiks ievēlēti deviņi deputāti, taču tas neatvieglo partiju izvēli, kurus kandidātus pieteikt darbam Briselē, vēsta LTV “Panorāma”. 

Vissarežģītākā situācija ar to, kuram kandidātam uzticēt saraksta līdera vietu, varētu būt “JAUNAJAI VIENOTĪBAI”. Zināms, ka vēlēšanās kandidēs un par vietu pirmajā trijniekā sacentīsies Eiropas Komisijas izpildviceprezidents Valdis Dombrovskis, līdzšinējās eiroparlamentārietes Inese Vaidere un Sandra Kalniete, kā arī ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš. Tādēļ šajā gadījumā talkā varētu tikt ņemta socioloģija.

ZAĻO UN ZEMNIEKU SAVIENĪBAS sarakstā pirmais numurs varētu tikt atvēlēts zemkopības ministram Armandam Krauzem. Kandidātu apspriešana gan vēl tikai sākusies.

NACIONĀLĀ APVIENĪBA paliks uzticīga savam eiroparlamentārietim Robertam Zīlem, kurš arī nākamgad gaidāmajās vēlēšanās varētu tikt pieteikts kā saraksta līderis. Lielāku skaidrību par kandidātiem varētu viest decembrī gaidāmais partijas kongress. Saeimas deputāts Edvīns Šnore no Nacionālās apvienības atklāja: “Es pieņemu, ka Zīle būs pirmais, bet tas arī viss. Pats būtu gatavs kandidēt.”

Eiropas Parlamenta vēlēšanās kandidēs arī “PROGRESĪVIE“. Saskaņā ar neoficiālu informāciju par saraksta līderi varētu kļūt Valsts prezidenta vēlēšanu kampaņā pieteiktā Elīna Pinto. Kandidātu vidū tiek minēts arī bijušais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

Vēlēšanām sākuši gatavoties arī “APVIENOTĀ SARAKSTA” pārstāvji. Par to, kuram atvēlēt pirmo numuru, vēl nav skaidrības. Saraksta līderis Edvards Smiltēns vēl domā, vai kandidēt, un ar socioloģijas palīdzību tiek testēti arī vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki, piemēram “Twiterkonvoja” izveidotājs Reinis Pozņaks, eksprezidents Raimonds Vējonis, bijusī politiķe Dana Reizniece-Ozola.

Partijai “LATVIJAS ATTĪSTĪBAI” līdz šim Eiropas Parlamentā bija viens pārstāvis Ivars Ijabs, kurš arī nākamajās vēlēšanās tiks pieteikts ar pirmo numuru. Otro plānots atvēlēt agrākajam aizsardzības ministram Artim Pabrikam, bet trešo bijušajam Saeimas deputātam Vjačeslavam Dombrovskim.

Pirmo reizi par pārstāvniecību Eiropā cīnīsies arī “LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ“. Saraksta lokomotīve varētu būt Saeimas deputāts Vilis Krištopans, kuram sekotu vēl divi parlamentārieši – Ričards Šlesers un Ramona Petraviča.

Vēlēšanās varētu tikt pieteikta arī jauna apvienība – “STABILITĀTEI!” un Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča vadītā “KOPĀ“, kas pirmo numuru sarakstā varētu atvēlēt agrākajam vairāku Saeimu deputātam Andrejam Klementjevam (“Kopā Latvijai”).

2024. gadā plānotās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas 27 dalībvalstīs notiks laika posmā no 6. līdz 9. jūnijam.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jeblonskis
Jeblonskis

Pirms vēlēšanām tā solija, bet kad tika ievēlēts, tad uztaisija kārtējo bezjēdzīgo komisiju, lai noslauktu naudu no budžeta.
Parazīti un zaglēni.

Milda
Milda

Vanckariņ , kur tu taisies , 5 gados salaidi Latviju dirsā , un pazaudēji savu ekonomokas transformāciju , saldē tikai ledusskapī ledu , citam nederi !

jautājums
jautājums

Nāca tak uz Saeumu Latviju stutēt. Ko ta laižas yz Bruseli pēc trejnā eiro?

Godmanis, Ždanoka, Ušakovs, ...
Godmanis, Ždanoka, Ušakovs, ...

Silta vietiņa visiem blēžiem

ceļā tālajā
ceļā tālajā

Ko tik kautrīgi te šūpojas – petravičas lidojums domās jau kamieļu pulkā daudz tālāk par kaut ka’du briseli — vai tad nevad dāmai gados atbilstošu matšrutu piemēklēt? Varbūt vismaz partijas miljonāri varētu samesties ziedojumam?

saimnieks
saimnieks

Amerikāņus apkrāpt šitas tips nespēja, tagad atgriezies uz “muļķu zemi”, mēģināt vēlreiz.

evika aļeksandrovna
evika aļeksandrovna

Latvāņiem jau patīk, kad viņiem čurā uz saknēm. Zelta lietutiņš

propagandonka linda abu dabi
propagandonka linda abu dabi

Ko tas vecais plikpauris tur darīs? Tur ja brauc ligaviņas vai vīriņa lūkoties. Kā, Pinto, Kalniete, Sprūds, Pabriks

levitkucins
levitkucins

Latvāņi, paliekat savās vietās. Es palikšu savā

putlerkuce
putlerkuce

Tava vieta ir Omskā vai Tomskā.