„Vienotība” kopā ar Levitu turas pie Kariņa krēsla

Krišjānis Kariņš

Lai arī  valdošajā koalīcijā aug neapmierinātība ar partijas Jaunā Vienotība (JV)  premjera Krišjāņa Kariņa haotisko valdības vadīšanas stilu un viņa nespēju uzņemties līdera lomu, Ministru prezidenta partija nav gatava atteikties no  premjera krēsla.

Atbalsta plecu K.Kariņa partija atradusi valsts prezidentā Egilā Levitā, kurš no “pils” aizvadītās nedēļas laikā ir “devis signālus”, ka uzticēsies Kariņam līdz galam.

Līdz ar kuluāru runām, ka koalīcijas partneri vairs nav gatavi stutēt premjeru un viņa  partiju, neformālās sarunās ar “pili” panākta pat vienošanās, ka gadījumā, ja koalīcijas partijas aicinātu K.Kariņu mierpilni atkāpties no valdības vadītāja amata, valsts prezidents teiktu, ka nevienu citu no koalīcijas partiju kandidātiem par premjeru nevirzīs.

Tādējādi Vienotība cenšas nodrošināties, lai par nākamo premjeru nekļūtu aizsardzības ministrs Artis Pabriks no partiju apvienības Attīstībai/Par, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (Nacionālā apvienība), vai tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP), kuri minēti kā  potenciālie koalīcijas partiju premjera kandidāti.

Jaunā Vienotība nav gatava zaudēt premjera krēslu, un, kā liecina vairāki informācijas avoti, pat piedraudējusi koalīcijas partneriem ar  informācijas nopludināšanu sabiedriskajos un pētnieciskajos medijos par tā saukto “pasūtījumu galdu”, kur nauda tiek atvēlēta partiju prioritātēm, kā arī draudējusi pieslēgt gan fiskālos un ekonomikas ekspertus, gan kultūras līderus, lai tā nostiprinātu viedokli, ka K.Kariņš un Jaunā Vienotība ir vienīgie, kas valsti izvedīs no krīzes.

Vai koalīcijas partijas piekāpsies Jaunās Vienotības un to ietekmes avotu spiedienam, būs redzams tuvākā laikā. Valdības darba uzlabošanai koalīcijas partneri Jaunajai Vienotībai piedāvājuši vairākus scenārijus, to vidū arī finanšu ministra Jāņa Reira un vēl pāris ministru nomaiņu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: Pietiek

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Iekodies
Iekodies

Kariňš , tāds ekonomikas guru , ar Snaiges ledusskapi ražoja ledu Daugavmalā, tāds finansu guru , nokruķija afēru Skolalas ielā par krievu miljoniem , jāturās pie beņķa ar zobiem !

Frīda
Frīda

Jo Vienotībai vairāk sūdu , jo augstāks reitings ZZS, Saskaņai un Gobzemim , tā turpiniet dubultpilsoņi !

hihi
hihi

un kūmiņveidīgi var atkal gaudot uz Mēnesi.

Stienis
Stienis

Nedod, Dievs, nevienam no minētajiem tikt pie valdības stūres!