Tās ir tikai baumas, viņš nemaz negrib būt ministrs, paziņo Kūtris pēc kultūras nozares pārstāvju protesta vēstules prezidentam

Jau pāris dienas sabiedrībā kaismīgi tiek apspriesta gan publiskajā telpā, gan varas kuluāros izskanējusī informācija, ka Satversmes tiesas kādreizējais priekšsēdētājs un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķis Gunārs Kūtris varētu ieņemt kultūras ministra amatu.

Par to vēstīja arī Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”, atsaucoties uz tā rīcībā esošo informāciju.

Dedzīgi protesti ZZS politiķa iespējamajam jaunajam amatam bija lasāmi arī platformā “X”.

Opozīcijai sevi nolēmušā “Apvienotā saraksta” deputāts Andris Kulbergs, piemēram, platformā X publicētajā ierakstā ar emocijzīmēm liek saprast, ka viņa smadzenes draud uzsprāgt no iespējamā kultūras ministra amata kandidāta kādreizējiem izteikumiem izdevumā “IR” par Ukrainu, daloties ar Alises Zariņas ierakstu.

Tāpat arī dzejniece Liāna Langa atgādina par Kūtra nostāju saistībā ar atbrīvošanos no Latvijas okupācijas piemiņas zīmes – pieminekļa uzvaras parkā un attieksmi jautājumā par latviešu valodas eksāmenu Latvijā dzīvojošiem Krievijas pilsoņiem.

Visbeidzot, pirms pāris stundām ziņu aģentūra LETA publicēja
kultūras nozares pārstāvju atklāto vēstuli Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam un Ministru prezidenta amata kandidātei Evikai Siliņai (JV), kurā viņi pieprasa nekavējoties virzīt citu kandidātu kultūras ministra amatam, nevis kādreizējo Satversmes tiesas priekšsēdētāju un partijas “No sirds Latvijai” pārstāvi Gunāru Kūtri (ZZS).

“Šobrīd esam pamodušies absurda drāmā. Par kultūras ministru virza Gunāru Kūtri – cilvēku ar situatīvu morāli un plankumainu reputāciju, Valsts kontroles “ekspertu”,” atklātā vēstulē pauž nozares pārstāvji.

Un tikai piektdienas pašā pēcpusdienā ierunājies pats tautas aprunātais politiķis – tās ir baumas, viņam šāds piedāvājums neesot izteikts, apgalvo Kūtris.

Viņš norādījis, ka nevēlas ieņemt nevienu ministra amatu topošajā valdībā, piebilstot, ka vēlēšanu laikā bija gatavs pildīt tieslietu ministra funkcijas, jo tā ir tēma, ko viņš labi zinot un pārzinot problēmas un risinājumus.

Kūtris aģentūrai LETA sacījis, ka ministru vietas nav sadalītas un ZZS vēl nemaz oficiāli neesot piedāvātas konkrēti ministru amati. “Mēs frakcijā par amatiem neesam runājuši vispār,” apgalvojis politiķis. 

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


14
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jēcis
Jēcis

Dinēvičs baumo un bīda Kūtri, jo grib tikt viņa vietā Saeimā! Uzmanieties no šī intriganta un vecā zociķa krievmīļa.

Debija
Debija

Ko te var baumot un zinošu jursitu trenkāt– vai tad nevar atklāti pateikt, ka par kulturālības ministri visi redz tiai S. Ēlerti. Pavisam labi ierakstīšies feministu šūniņā un tik priofesionālu intriganti ar uguni neatradīsi.

Andris
Andris

Kūtris nav muļķītis, ka no ST vadītāja ietu uz zema ranga (ministrelis ) amatu !

levitkucins
levitkucins

ST saliksam okupantes – osipovu, kucinu, un kādu latvāņu lesbu ziemeli. Lai izlem būt vai nebūt latkrievijai

paldies Krišjāni !
paldies Krišjāni !

Te visādi pagātnes rēgi tagad parādās.

Rota
Rota

Panika zirnekļu burkas mākslas telpā…. labi ka Kūtris ir labs jurists un labi saprot ko kad teikt, arītumsoņu linča tiesas laikā

Asais
Asais

Vecais komunists ,cerams, vispār noliks mandātu! Saeima nav viņa vieta! Sprūds , lai arī godīgi noliek mandātu, kremlisti te nav vajadzīgi

Jefiņš
Jefiņš

Ha! Vai man nav taisnība?! Mans komentārs tiek pieņemts bez ierunām – kultūra sabiedrībai ir pie kājas.

Dina
Dina

Aļeksandrovna aicina par KM Grevcovu !

Evika Aļeksandrovna Siliņa
Evika Aļeksandrovna Siliņa

Nau ko te irgoties ble. Ja politiskā konjunktūra to prasīs valsts labā var arī aicināt baltkrieviti grevcovu. Baltkrievs jau ir prezidents. Mums jātuvina abas republikas. Mēs paši neapzinamies cik tuvi ir latkrievi un baltkrievi. Ir jānorobežo lukašenko no baltkrievu tautas un latkrieviem jāved baltkrievi uz demokrātiskajām eiropas vērtībām

kucei
kucei

Ej tirst !

Andris
Andris

Kultūrtrēğeri , nemocaties , cienijamais jurists nebūs ministrs šajā salašņu valdībā !

Jefiņš
Jefiņš

JV dala jomas un arī akceptē amatus, bet reformas ka vienmēr būs ar neapmierinātību. Kāda šķirba kas ieņems amatu, jo par visu politiski atbildēs JV un izvirzījusī partija – reāli ne par ko neatbildēs. Kultūras cilvēki? Kas tie tādi? Vajag palasīt iepriekšējo gadu JV Reira un Jaunzemes izteikumus, lai saprastu, ka viņi ir dārgu hobiju praktizētāji, nodokļu nemaksātāji un sociāli koriģējami. Skaidri, īsi un koncentrēti redzama JV attieksme un filozofija kam piekrīt lielākā daļa sabiedrības, kas redzams daudzos komentaros sociālos tīklos. Tātad kāda starpība kas vadīs kultūras nozari, jo tā ir sabiedrībai nevajadzīgs slogs.

Gada glezna
Gada glezna

Nezin kāpēc “kultūrs” darbinieki neprotestēja, kad par veselības ministru iecēla klimpinātāju, kad par finanšu ministra padomnieku kļuva pūtejs. Tai vietā mēs lasījām lepnus saukļus: mēs kultūras darbinieki visu varam!