Rīgas domes koalīcijas partneru kašķis var novest pie ārkārtas vēlēšanām

Ceturtdien Rīgas domes sēdē, diskutējot par iespējamo pārkāpumu izmeklēšanu Satiksmes departamentā, daļa deputātu pieļauj, ka strīds starp koalīcijas partneriem var novest pie ārkārtas vēlēšanām.

Einārs Cilinskis (NA/LRA) atzina, ka šī situācija ir izveidojusies tā, ka var balsot kā grib, bet labs rezultāts nesanāks.

Viņaprāt, tas, kas divu dienu domes sēdē tika sarunāts, atstās iespaidu uz domes darbu. Pirmkārt, tas ietekmēs tos speciālistus, kuri varētu gribēt nākt strādāt uz Rīgas domi, akcentēja Cilinskis.

Otrkārt, Cilinska ieskatā pārmaiņu koalīcija “strauji izbeidzas” un atsevišķi kolēģi pie tā esot piestrādājuši. Jautājums esot par to, vai neizbeigsies arī šis domes sastāvs un dome tiktu atlaista līdzīgi kā iepriekšējā.

Šis esot nopietns brīdinājuma zvans šim domes sasaukumam, teica politiķis.

“Kods Rīgai” deputāts Dāvis Stalts atklāja, ka pēc tam, kad no “Progresīvo” puses izskanējusi doma par ārkārtas vēlēšanām, viņš esot sācis saprast, kas notiek.

Stalta ieskatā divus gadus pirms vēlēšanām, sarīkot ārkārtas vēlēšanas būtu pretvalstiska rīcība, kas būtu izdevīga pašreizējai domes opozīcijai un partijai “Stabilitātei”.

Viņš aicināja tomēr nenonākt līdz šādam attīstības scenārijam.

Arī citi deputāti pauda bažas par to, kā pēc visa sarunātā būs iespējams vienoties par turpmāko darbu.

Kā zināms, pēc vairāku stundu ilgiem strīdiem un pārmetumiem Rīgas dome atbalstīja “Jaunās vienotības” rosināto lēmumprojektu par komisijas izveidi iespējamo pārkāpumu izmeklēšanai Satiksmes departamentā.

Šo jautājumu dome sāka skatīt trešdien, 28.jūnijā, bet pabeidza nākamajā dienā un tas izgaismojis nesaskaņas starp koalīcijas partneriem “Jauno vienotību” (JV) un “Par/Progresīvie” (PP).

(vairāk lasiet šeit: PROGRESĪVIE: Ķirsis piesedz liela mēroga korupciju – Puaro.lv ;

Ķirsim par visu svarīgāk bija nomainīt 7 miljonu izšķērdēšanas lietas izmeklētājus, izveidotā komisija nav rīcībspējīga, uzskata daļa RD deputātu – Puaro.lv;

Ķirsis apgalvo, ka PROGRESĪVIE domē iekļuvuši pateicoties apšaubāmam finansējumam – Puaro.lv).

Jau ziņots, ka 16.jūnijā ar Rīgas pilsētas izpilddirektora Jāņa Langes rīkojumu uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināti Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods un Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns.

Amatpersonas atstādinātas pēc trauksmes cēlēja ziņojuma saņemšanas un tam sekojošas dienesta pārbaudes. Pārbaudes laikā esot konstatēti būtiski pārkāpumi, kas liecina par prettiesisku un nesaimniecisku rīcību departamenta veiktajos ielu asfalta seguma atjaunošanas darbos (Aizdomās par iespējamu vairāku miljonu eiro nesaimniecisku izlietošanu atstādina RD Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju Vaivodu – Puaro.lv ).

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
kaunta
kaunta

Paši podziņspiedēju pajoliņi jau taisīja izņēmumu Rīgai. Nu tad arī ar korupcijas un pat nejēdzības nekompetenci nolaida līdztam kas ir. Un tik figurē. Melīdz pat nacionāļu uzraugs iesēdinātais – lindiņa bezfilmā tiai runā, mute kā laidara v;arti, bet sīkais blēdis vadonis pats par sevi iedomu pasaulītē ar saviem ielikteņiem Bet ta jau standarta shēma katrā carist;e, kas mums tās pašvaldības viezajā skaitā