Aizdomās par iespējamu vairāku miljonu eiro nesaimniecisku izlietošanu atstādina RD Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju Vaivodu

Rīgas dome

Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājam Jānim Vaivodam tiek pārmesta vairāku miljonu eiro nesaimnieciska izlietošana, šodien preses konferencē informēja pašvaldības izpilddirektors Jānis Lange.

Viņš uzsvēra, ka šobrīd nevar minēt noteiktu summu, bet runa esot par vairākiem miljoniem eiro. Viņš norādīja, ka pašlaik pašvaldība nav vērsusies tiesībsargājošajās iestādēs, taču pieļāva, ka tas varētu notikt.

Lange informēja, ka, pārbaudot trauksmes cēlāja informāciju, secināts, ka Satiksmes departamentā nav izveidota atbilstoša uzskaites sistēma, kas ļautu pārliecināties par paveikto darbu apjomu un ieklātā asfalta daudzumu.

Vaivodam tiek pārmests, ka viņš ceļu segumu atjaunošanu organizējis, izmantojot līgumus par ceļu ikdienas uzturēšanu, kas esot darbus sadārdzinājis.

Ņemot to vērā, Lange nolēmis uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināt Vaivodu un Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieku Andreju Urtānu.

Uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku Satiksmes departamenta direktora pienākumus pildīs Mājokļu un vides departamenta direktora pienākumu izpildītājs Edijs Pelšs. Savukārt Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieka amata pienākumus pildīs Publiskās infrastruktūras attīstības pārvaldes vadītājs Mārtiņš Slimbahs.

Kā uzsvēra Lange, šīm amatpersonām doti trīs galvenie uzdevumi – nodrošināt, lai visi būvniecības darbi, kas saistīti ar Dziesmusvētku rīkošanu, notiktu plānotajā laikā, lai tiktu izveidota uzskaites sistēma un tiktu likumīgi turpināti noslēgtie līgumi, kā arī, lai šīs amatpersonas nodrošinātu stabilu darba vidi Satiksmes departamenta kolektīvā.

Kā preses konferencē uzsvēra Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), sākot darbu šajā koalīcijā, tika nolemts nepieļaut iepriekšējo sasaukumu kļūdas un nepiesegt amatpersonas, kas, iespējams, rīkojušās nelikumīgi un pieļāvušas pārkāpumus.

Tās esot vērtības, kas tiek ievērotas neatkarīgi no tā, vai amatpersona ir darbojusies iepriekšējā sasaukuma laikā, vai pašlaik. Staķis informēja, ka 31.maijā saņēmis trauksmes cēlāja paziņojumu, secinājis, ka minētie fakti ir nopietni un uzdevis izpilddirektoram tos izvērtēt.

Kā zināms, Rīgas dome nolēmusi Satiksmes departamentu pārveidot par Ārtelpas un mobilitātes departamentu.

Jaunais departaments tiek veidots, lai nodrošinātu efektīvu Rīgas pašvaldības iestāžu sadarbību satiksmes infrastruktūras objektu plānošanas, uzturēšanas, projektēšanas un būvniecības organizēšanā, kā arī novērstu institūciju funkciju pārklāšanos.

Avots: Saistībā ar departamentā notiekošo disciplināro izmeklēšanu, atstādina Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonas   | Rīgas valstspilsētas pašvaldība (riga.lv)

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Auseklītis
Auseklītis

Starp citu Ķirsis bļauj un aizstāv Vaivodu. Suns zin, ko ēdis. vaivods bija pilnīgs ķirška kalps.
Vienotība Rīgas domē ir tik zemu kritusi, ka zemāk vairs nav kur. Satiksmei cauri iet miljonu miljoni un totāla Ķirša kontrole pār to visu. Sakritība, nejaušība vai tomēr likumsakarība? Pilnīgi atgādina vienotībā aizstāvēto OIK afēru. KNAB būtu tur ko darīt. Nez ko par to saka Jaunās Vienotības vadība? Atbalsta? Neatbalsta?

Rakars
Rakars

Bedziet ķirst!

Jeblonskis
Jeblonskis

Ieklātā asfalta daudzumu nevar noteikt?
Tie izmetņi tak galīgi nonarkojušies, par dārzeņiem!
Aprēķināt tilpumu tak māca pamatskolā! Platums, reiz garums, reiz augstums, voilā!

Rinka
Rinka

Izdevusies valsts

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

Kā kuram

Auseklis
Auseklis

Piekrītu tev, attiecībā un Latviju. Toties Krievi impērija — tā ir 19. gadsimta mēslu bedre.