PROGRESĪVIE: Ķirsis piesedz liela mēroga korupciju

“Pirmoreiz šajā domes sasaukumā esam saskārušies ar nu jau oficiālu klaju politisku ierēdņu ietekmēšanu, kad ierēdņi ir atklājuši pašvaldības līdzekļu izsaimniekošanu 7 miljonu eiro apmērā. Neticami, bet atbildīgie politiķi dara visu, lai kavētu vai apturētu izmeklēšanu un piesegtu izsaimniekošanu un, iespējams, pat koruptīvas darbības,” trešdien Staķa pārtrauktajā Rīgas domes sēdē savā uzrunā deputātiem teica partijas “Progresīvie” un “Kustība Par!” Rīgas domes frakcijas vadītājs Mārtiņš Kossovičs, piebilstot, ka “tās gan pēc Rīgas valstspilsētas pašvaldības izmeklēšanas beigām izmeklēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, prokuratūra un policija”.

“Šajā piedāvājumā atcelt izmeklētājus mēs redzam Viļņa Ķirša un Olafa Pulka divkosību.

Mēs labi atceramies – kad Viļņa Ķirša rīcībā nonāca trauksmes ziņojums vai liecība, sauciet to, kā gribat, par iepriekšējā Satiksmes departamenta vadītāja Vitālija Reinbaha rīcību, tad Vilnis Ķirsis ar to devās pie izpilddirektora un lūdza izpilddirektora padomniekam Mārim Knokam to izmeklēt. Un rīkojās pareizi, ko apliecina arī veiksmīgās tiesvedības. Publiskajā retorikā vairākkārt tika uzsvērts, ka Reinbaha pārkāpumi ir notikuši Ušakova laikā.

Šobrīd Vilnis Ķirsis un Olafs Pulks saka, ka šādi rīkoties nedrīkst, jo pārkāpumi ir atklāti Ķirša laikā. Kārtība ir identiska. Saņemts trauksmes ziņojums vai iesniegums, sauciet to, kā gribat, un nodots izmeklēšanai izpilddirektoram. Ir tikai divas atšķirības starp Reinbaha un Vaivoda lietu. Pirmā –

Reinbaha gadījumā nodarīto zaudējumu summa ir aptuveni 20 tūkstoši eiro, Vaivoda gadījumā tie ir vairāk nekā 7 miljoni eiro.

Otrā – vienā gadījumā pārkāpums noticis Ušakova laikā, otrā – Ķirša laikā. Es reti esmu redzējis spilgtākus politiskās divkosības piemērus,” secināja Kossovičs.

“Atgādinu, ka izmeklēšana par konstatētajiem faktiem ilgst gandrīz divas nedēļas un saskaņā ar likumu izmeklēšanai jau pēc gandrīz divām nedēļām būtu jābeidzas. Tāpēc mēģinājums izmeklēšanas nobeiguma fāzē atstādināt izmeklētājus ir vērtējams, kā klajš politisks spiediens uz Rīgas domes ierēdņiem,” uzsvēra domnieks.

Mārtiņš Kossvičs arī domes sēdē atkārtoja to pašu, ko teica LTV raidījumā “Rīta panorāma” intervijā:

Vilnis Ķirsis un īpaši Olafs Pulks, kopš tika saņemts trauksmes ziņojums vai liecība (tam nav nekādas nozīmēs), ir centušies ietekmēt izmeklēšanu, apturēt to, gan draudot ierēdņiem ar viņu darbības izmeklēšanām, gan biedējot ar drīzu koalīcijas galu.”

“Par!/PROGRESĪVIE” frakcijas vārdā Kossovičs sēdē aicināja neatbalstīt izmeklēšanas pārtraukšanu un izteica pilnu atbalstu domes izpilddirektoram un lietas izmeklētājiem.

Kossovičs arī informēja, ka ir vērsies KNAB ar lūgumu vērtēt politiķu draudus un spiedienu pret Rīgas domes ierēdņiem un izmeklētājiem.

Kā zināms, 16.jūnijā ar Rīgas pilsētas izpilddirektora Langes rīkojumu uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku no amata atstādināti Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Jānis Vaivods un Satiksmes infrastruktūras pārvaldes priekšnieks Andrejs Urtāns (Aizdomās par iespējamu vairāku miljonu eiro nesaimniecisku izlietošanu atstādina RD Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītāju Vaivodu – Puaro.lv ).

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Olafs
Olafs

Tik autoratīvu un varas kāru tipāžu kā Ķirsis sen neesmu sastapis.

Regresīvais
Regresīvais

Sveiks, bračka !

Elementāri
Elementāri

Korupcijas iespējas un valsts īpašumu izsaimniekošana arī ir Jaunās Vienotības motivācija būt pie varas.
Tāpēc arī nav panākumu ekonomikā, jo valsts pārvalde ir pieslīpēta korupcijai un nesaimnieciskumam.

Pilnīgā
Pilnīgā

Tāda jau ir tā Rīgas šļura, kas nebija iespējama pie ūsaka– bet tik daudz spējīgi un raustprotošu tipāžu saradies Te viss savā staķismā

Ivans
Ivans

Ņilss vismaz deva pēcpusi.

Skolmeistars
Skolmeistars

Vēl jāpieskaita staķīšu afēra un murgs ap Čaka ielu.

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

Mēs jau domājām, ka kāds atklās, ka Zooloģiskajam dārzam uzdāvināti 40 milijoni. Nē, atkal kosovičs. Laikam 300 000 kovida atbalsts beidzies. Vai arī Putina rietumu bankai lietas vairs neiet kā pa sviestu.

korekcija
korekcija

Vai tu, krievu cūka, nezini ka latvāņus te ieveda no Krievijas jūsu izcilā agronoma Ņikitas Hruščova laikā?