Raivis Kronbergs iecelts Valsts kancelejas direktora amatā

Valsts kancelejas direktora amatā pārcelts Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretārs Raivis Kronbergs, otrdien, 23. jūlijā, lēma valdība. Viņš pienākumus sāks pildīt ar šī gada 12. augustu.

Kā zināms, Valsts kancelejas direktora amats kļuva vakants pēc tam, kad saistībā ar pārkāpumiem bijušā premjera Krišjāņa Kariņa (“Jaunā Vienotība”) speciālo avioreisu lietā amatā pazemināja līdzšinējo Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski. Jauno Valsts kancelejas direktoru amatā ieceļ premjerministrs, pamatojoties uz Ministru kabineta lēmumu.

Kā norādīts lēmumprojektā par Kronberga pārcelšanu, premjerministre Evika Siliņa (“Jaunā Vienotība”) ir izvērtējusi Kronberga profesionālo pieredzi un kvalifikāciju, un uzskata par lietderīgu viņa iecelšanu Valsts kancelejas direktora amatā. Kronbergam ir ilggadēja pieredze darbā valsts pārvaldē, zināšanas un pieredze tiesībpolitikas jautājumu risināšanā, liela kolektīva vadīšanā, personāla attīstīšanā, kā arī sadarbības, tai skaitā starptautiskās, veidošanā.

Tāpat ir saņemta zemkopības ministra un Kronberga piekrišana viņa kandidatūras virzīšanai Valsts kancelejas direktora amatam.

Kronbergs, uzrunājot valdību, pateicās Siliņai par līdzšinējā darba novērtējumu un ministriem par iepriekšējo sadarbību.

“Mans izaicinājums ir būt nepārtrauktā attīstībā, un tas ir arī valsts pārvaldes izaicinājums,” sacīja Kronbergs.

Tikmēr zemkopības ministrs Armands Krauze (Zaļo un zemnieku savienība) pauda, ka par Kronbergu var teikt tikai to labāko: “Tas [Kronberga pārcelšana] ZM būs zaudējums, bet ļoti liels ieguvums valdībai, un tādējādi iegūs arī ZM. Zinu, ka viņš ļoti labi varēs pildīt savus pienākumus arī šeit, Valsts kancelejā.”

Paredzēts, ka Kronbergs darbu Valsts kancelejas direktora amatā sāks ar šī gada 12. augustu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar