“Mums ir vesela meļu frakcija” – opozīcija asi kritizē JKP par kārtējo pašu solījuma “3×500” ignorēšanu

Krišjānis Feldmans

Asu kritiku piektdien Saeimas debatēs par grozījumiem likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” saņēma Jaunā konservatīvā partija (JKP), kurai tika pārmesta melošana un kārtējā pašu solījuma par “3×500” nepildīšana.

Saeima lēma par opozīcijas rosinājumu, ka valdībai līdz 1.jūlijam būtu jāsagatavo un jāiesniedz Saeimai grozījumi likumā, kas nosaka gada neapliekamo minimumu iedzīvotāju ienākuma nodoklim 6000 eiro apmērā, kas vidēji būtu 500 eiro mēnesī. Minēto priekšlikumu koalīcijas deputāti Budžeta komisijā noraidīja.

Deputāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS) norādīja, ka opozīcijas priekšlikums paredz izpildīt solījumu par 500 eiro lielu neapliekamo minimumu, ar kuru Jaunā konservatīvā partija (JKP) “pirka vēlētāju sirdis un kādēļ daļa JKP ir ievēlēti un sēž Saeimā”. Politiķe aicināja JKP parlamentāriešus balsot par šo rosinājumu, jo citādāk neesot saprotams, ko šīs partijas cilvēki dara Saeimā.

Arī deputāts Aldis Gobzems pauda, ka runa ir par JKP neizpildīto solījumu par neapliekamā minimuma palielināšanu līdz 500 eiro, par kura nepildīšanu galvenie atbildīgie esot JKP līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns un JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Jurašs. Gobzems uzsvēra, ka bija iespējams ieguldīt vienu miljardu eiro neapliekamā minimuma celšanā, lai varētu nodrošināt neapliekamo minimumu līdz 800 eiro.

Šāda neapliekamā minimuma celšana arī ļautu daļēji atcelt mikrouzņēmuma nodokļa režīmu, neapdraudot cilvēku dzīvi, viņš teica. “Mums ir vesela meļu frakcija,” kritizējot JKP, pauda Gobzems, norādot, ka tas, ka JKP pārstāvji balso pret savu priekšvēlēšanu solījumu, rāda, ka viņus neievēlēs nākamajā Saeimā.

Deputāts Viktors Valainis (ZZS) uzsvēra, ka šī ir kārtējā reize, kad JKP nobalsos pret savu galveno priekšvēlēšanu solījumu. “Tas ir nožēlojami. Nekad neesmu redzējis, ka kāds cilvēks balso par priekšlikumiem un vēlāk pats tos kritizē, sakot, ka visi ir slikti, izņemot viņu pašu,” brīnījās deputāts, atsaucoties uz JKP deputātu rīcībām, atbalstot koalīcijas priekšlikumus, taču kritizējot partnerus valdībā.

Deputāte Jūlija Stepaņenko akcentēja, ka ir jau sācies Saeimas darba trešais gads un ka JKP Saeimas deputātam Krišjānim Feldmanam ar kaunu būšot jāatzīst, ka viņiem šajā parlamenta sasaukumā neizdodas panākt neapliekamā minimuma palielināšanu līdz 500 eiro. “Jūs vienkārši cerat, ka ar meliem turpināsies tālāk mānīt cilvēku,” teica politiķe.

Reizniece-Ozola atgādināja, ka vēl 2018.gadā JKP politiķis Krišjānis Feldmans un citi partijas politiķi strīdējās ar Finanšu ministriju par neapliekamā minimuma aprēķiniem, sakot, ka ministrijas aprēķini ir meli un solot ieviest 500 eiro neapliekamo minimumu. “Paceliet savus aprēķinus un tabuliņas, ko sniedzāt Fiskālās disciplīnas padomei. Varbūt ir vērts atteikties no cietumu būvniecības un pastāvēt par to, ko esat solījuši vēlētājiem,” rosināja politiķe.

Politiķis Ivars Zariņš (S) secināja, ka budžeta debates paliek arvien interesantākas. “JKP – kad jūs solījāt, apzināti melojāt vai nesapratāt solījumu jēgu? Jūs reāli nesajēdzat, ko jūs darāt?” interesējās deputāts.

Feldmans debatēs skaidroja, ka arī koalīcijā pastāvošās, viņaprāt, politiskās greizsirdības dēļ nav iespējams īstenot visas ieceres, tāpēc JKP koncentrējās uz to, lai sasniegtu virsmērķi, ka vairāk naudas paliek cilvēkiem. Panākts, ka neapliekamā minimuma augšējā robeža tiek celta no 1200 līdz 1800 eiro, kas no caurmēra algas ļaus uz rokas atstāt klāt 20 eiro, skaidroja koalīcijas deputāts.

“Feldmans ir rupjš melis,” uzklausot viņu, izteicās Reizniece-Ozola, pārmetot politiķim melošanu par “3×500” ieviešanu, tagad to saucot par populismu un “tikai izņirgājoties” par opozīciju. “Melis un rupjš bez gala – tā vietā, lai argumentētu, viņš uzbrūk priekšlikuma autoriem, skaļi pasakot, ka tie ir cilvēki, kas dzīvē neko daudz nav sasnieguši. Jūs pats neko daudz politikā neesat sasniedzis – ne tik, cik melns aiz naga, tikai skaļi klaigājat,” rezumēja Reizniece-Ozola.

Minēto opozīcijas priekšlikumu Saeimas vairākums noraidīja.

Portāla Puaro.lv ir sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš
Skolnieciņš

Ir palikušas 4 nedēļas līdz Ziemas saulgriežiem. Šis ir īstais laiks, lai lūgtu Latvju Dievu aizsardzību sev un savai dzimtai. Atcerēsimies savu senču varenību un viedumu. Iedegsim zaļu svecīti skaistā māla šķīvītī uz palodzes par godu Dabas Mātei. Savā privātajā mežiņā uz svētakmeņa noliksim cienastu Latvju Dieviem. Baltmaizes klaipu, četras saujas graudu, vārītu olu un ābolu, sagrieztu četrās daļās. Pieliekot plaukstu pie koka, lūgsim Latvju Dievus. Lūgsim Dabas Māti, lai Dabas Māte dāvā dzimtai veselīgumu, možumu un gribasspēku. Lūgsim Pērkonu, lai Pērkons aizsargā dzimtu no nelaimēm un nelabvēļiem. Lūgsim Laimu, lai Laima dāvā dzimtai finansiālu labklājību, saskaņu un prieku. Lūgsim… lasīt vēl »

hehe
hehe

Danai nez uzmeta drosmei, ka ir tādā kompānijā. Baigi labi noprofilējušies.

tote
tote

JKP- nekādu kompromisu! Viu varu padomēm un izpildkomitejām. Bordāns un Gudrības ministre te vienoti

Stienis
Stienis

Ikvienam ir skaidrs, ka JKP ne tuvu neizrādījās tāda, par kādu tā sevi pasniedz līdz vēlēšanām. Es domāju, nākamajā Saeimā tās nebūs vai būs mazskaitlīga. Nespēju iedomāties, ka kāds varētu balsot par visu to bezsakaru, ko viņi apzināti vai neapzināti īsteno.