Lielais hokejs Saeimā vienojis daļu pozīcijas un opozīciju

hokeja-ripas

Vai pretēji epidemiologu ieteikumiem skatītāji hokeja spēles drīkstēs vērot klātienē, ceturtdien lems Saeima, vēsta LTV “Panorāma”.

Pasaules čempionāts hokejā sāksies piektdien, 21.maijā. Arēnā “Rīga” valstu izlases aizvada pirmos treniņus. To, ka hokeja čempionāts nenotiek pie tukšām tribīnēm, nolēmuši nepieļaut vairāki Saeimas deputāti. Viņi sagatavojuši grozījumus par to, lai līdzjutēji drīkstētu vērot spēles klātienē – daļēji aizpildītā hallē, ievērojot drošu distanci, vieta tribīnēs būtu pret Covid-19 vakcinētajiem, pārslimojušajiem vai ar 48 stundu laikā veiktu negatīvu testu.

Par grozījumiem Saeima lems ceturtdien. 

“Latvijā ir labākie hokeja fani pasaulē. Mums jādod priekšrocības vakcinētajiem un jāļauj arī braukt faniem no citām valstīm,” sacīja Jaunās konservatīvās partijas deputāts Gatis Eglītis.

“Mums vajadzētu sekot ES ieteikumiem un, ja jūnijā tiks atvērta Eiropa, vakcinētie ir jāatbalsta. Muļķīgi tukšā zālē spēlēt hokeju,” sacīja Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins.

Atbalstu iecerei pauda arī deputāts Edgars Tavars: “Trešdaļa varētu tikt aizpildīta zālē, nāk ar testiem, ar kuriem ielaiž operāciju zālēs. Ievērojot drošas epidemioloģiskās prasības, neielaist hokeja čempionātā fanus ir absurds.”

“Saskaņas” deputāts Andrejs Klementjevs iesniedzis priekšlikumu, kas pret Covid-19 vakcinētām personām ļautu apmeklēt spēles bez maksas. Viņaprāt, šāda balva tikai mudinātu cilvēkus vakcinēties.

“Mēs ar vienu tādu pasākumu dosim hokeja svētku sajūtu un papildināsim vakcinēto skaitu,” pauda Klementjevs.

Iepriekš JKP rosināja jau valdībā lemt par spēļu vērošanu klātienē, taču premjers Krišjānis Kariņš jautājumu nevirzīja izskatīšanai. Tāpēc tagad par iespēju vērot spēles no tribīnēm lems Saeima.

Domstarpības par leduslaukumu var salauzt jau tā trauslo koalīcijas ledu, jo jautājumi, kurus nevar izlemt valdībā, ar opozīcijas atbalstu tiek pieņemti Saeimā. Tā notika arī ar kafejnīcu terašu atvēršanu.

“Tā spēle notiek vienos vārtos ar opozīcijas balsīm,” atzina partijas “Jaunā Vienotība” valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens.

“Mēs skatāmies, kur ir saprātīgi lēmumi. Šis ir notikums reizi 10 gados, un hokejs ir Nr. 1 Latvijā,” pauda deputāts Gatis Eglītis (JKP).

“Hokeja halle ir dzīvs organisms, un tur ir daudz specifikas, ko ierēdņi negrib ņemt vērā, un vienkāršāk ir pateikt “nē”. Sabiedrībā no šī tikai eskalējas neapmierinātība ar valdību,” sacīja “KPV LV” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo.

Pret spēļu rīkošanu ar skatītājiem iebilst mediķi, norādot, ka joprojām pastāv pārāk liels risks inficēties ar Covid-19.

“Varbūt situācija, kad testa rezultāts mainās pat 2-3 stundu laikā,” norādīja Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, profesors Ģirts Briģis.

Visticamāk, Saeimā pietiks balsu, lai ļautu skatītājiem vērot spēles klātienē, vēsta LTV.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avotas: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar