Kariņš neatbalsta algu iesaldēšanu valsts vadošajām amatpersonām: “Par atalgojumu cilvēki mūžīgi strīdēsies”

Krišjānis Kariņš

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) neuzskata, ka valsts vadošajām amatpersonām un tautas priekšstāvjiem vajadzētu iesaldēt algas to līdzšinējā apmērā.

“Es neuzskatu, ka tas būtu jādara, uzskatu, ka mums šī atalgojuma reforma ir jāveic,” uz jautājumu, vai būtu atbalstāma iniciatīva, kurā rosināts iesaldēt algas valsts vadošajām amatpersonām un tautas priekšstāvjiem to līdzšinējā apmērā, TV3 raidījumā “900 sekundes” atbildēja Kariņš.

Kariņš teica, ka par atalgojumu cilvēki mūžīgi strīdēsies un to darīs arī nākotnē. Vienlaikus viņš sacīja, ka algas tiek un tiks palielinātas arī citiem, piemēram, mediķiem, skolotājiem, palielināta arī minimālā alga.

Jau ziņots, ka savākti vairāk nekā 14 tūkstoši parakstu ar aicinājumu valsts vadošajām amatpersonām un tautas priekšstāvjiem iesaldēt algas to līdzšinējā apmērā un algu pacelšanu atlikt līdz brīdim, kamēr stabilizējas ekonomiskā situācija valstī – ir apturēts inflācijas kāpums, kā arī inflācija samazināta līdz samērīgam līmenim, ir pārvarēta krīze, kas saistīta ar gāzes un elektrības cenu kāpumu.

Iniciatīva būs jāvērtē Ministru kabinetam.

Valsts prezidents pašreizējo 6260 eiro vietā saņems 7962 eiro, kas ir pieaugums par 27%. Saeimas priekšsēdētājs 4565 eiro vietā saņems 7962 eiro (+75%), Ministru prezidenta alga pieaugs no 5216 līdz 7962 eiro (+53%), parlamenta deputāti 2963 eiro vietā nākamgad saņems 3981 eiro (+34%), ministriem alga pieaugs no 4952 eiro līdz 7052 eiro (+42%), bet parlamentārajiem sekretāriem – no 3841 līdz 6256 eiro (+63%), liecina Latvijas Televīzijas raidījuma “de facto” aprēķini.

Jums būs interesanti izlasīt arī šo:

“Labākajiem jāsaņem pienācīga alga” – Smiltēns skaidro, kāpēc viņa alga pieaugusi par 74% – Puaro.lv

Augstākās amatpersonas katru mēnesi saņems par vairākiem tūkstošiem eiro vairāk; vēlme algas iesaldēt zudusi – Puaro.lv

Valsts prezidentam Egilam Levitam šogad būtisks algas pieaugums – Puaro.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


16
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gonors Ejs
Gonors Ejs

Nesen bij vēlēšanas. Tauta izdarija savu izvēli. Tagad var 3 gadus dzīvot kā vēlējās.

Dusja
Dusja

Sveiciens Kariņam no PIONIERA !

ērce
ērce

Iegrābšanās valsts kasē nebūtu jābūt starp ievēlēto galvenajām prioritātēm.

Killemall
Killemall

Algas, algas…. Tas paarvaldes aparaats bezjeedziigi uzpuusts. Iesaku samazinaat aptuveni par 10% gadaa 3 gadus, tad paskatiities, vai nevar veel gadu vai divus. Taa vietaa tiek radiitas arvien jaunas paraziitu barotnes. Vinji mirs.

Derdz
Derdz

Darbi nesaskan ar vārdiem, algas palielinājums nav pamatots, kas attiecīgi jāskatās kur Latvija ir, un kāda stāvoklī, cik atkarīgi, kada cilvēkiem sadzīvē, utt, jo daļai atalgojumu nepalielina, bet izdevumi palielinās, un ja tā turpinās, tad skaidrs ka esam atkarīgi, un ved uz dziļāku bezdibenī, bankrotu, atkarību, pakļaušanu, utt, nav vairs senie laiki, kad ar mietu sveszemnieks atnāca pie cita, lai tevi pakļautu, utml, tagad citi procesi ka to dara

Vanckariņš
Vanckariņš

Es atbalstītu Lewit pārvēlēšan uz otr termiń, jo viņš man iestūm uz otr termiń !

vanckaram
vanckaram

Tu esi sevi pareizi nosaucis.

klimata ministrs Brīnumdaris
klimata ministrs Brīnumdaris

Vini tiesam viens otram ir iestūmusi

jautrībai būt
jautrībai būt

Varbūt ir argumenti algas pieaugumam politiskām amatpersonām – var atrast. Taču uzticību politiķiem grauj augtprātība, kā par šo komunicē( no pilnīgas liekulības līdz primitīvai sūtīšanai pupās) un solidaritātes trūkums pret sabiedrību, kas pārzīvo ne vieglākos laikus, būdami solidāri ziedojot u.c atbalstot tos kam grūtāk. Īpaši apbrīnoju pensionārus, kuriem rudenī nolēma indeksēt pensiju līdz 500, bet, ja ir lielāka, tad ar varu apveltītie lēma, ka jābūt solidāram. Paši vainīgi, ka nopelnīja lielākas pensijas! Taču precedents nelāgs, ja maksāsiet lielus nodokļus, tad būsiet solidāro pirmajās rindās. Par to parūpēsies tie, kam tikko būtisks algas pieaugums un vēlēšanas tālu, bet vaigā rūpju rieva… lasīt vēl »

jautrībai būt
jautrībai būt

Ak vai, cik netaisni ! Aizmirsu vēl vienu piespiedu solidāro figurantu, tautā iemīļotu kā hospisu krustēvs, labklājības virtozauru un vienkārši – brāli banānu (otrs dvīnis pazudis). Saplānot un piedalīties visos priekšdarbos pēcvēlēšanu laimei (īpašs, nesautīgs ieguldījums pensiju īpašai indeksācijai), un saņemt nieka kompensāciju. Toties tagad, var no aizkrāsnes izsaukt dažādus politiski vērtīgus spriedelējumus, kuru nekļūdību apliecina paša senseja un konsbiedru spožā pieredze un bijušo koalīcijas partneru nevaļīgi nepelnītā apņirgšana. Nav tik traki, ja nu darīt visu otrādi, domas giganta redzējumam, ir savas izredzes.

progresīvie deģenerāti
progresīvie deģenerāti

Plebeji te urkšķ. Bet paši savas intereses aizstāvēt nemāk. Mēs esam labākie un mūs jāatalgo vislabāk, jo mēs aizstāvam plebeju intereses

Rasa
Rasa

Kāpēc Kariņam un CO, Jaunai Vienotībai un NA ministrīšu un deputātu aldziņas neizmaksāt Covid vakcīnu veidā, tur ir ieguldīti vairāk nekā 100 miljoni eiro. Nu komanda smagi kļūdījās iepirkuma apmērā tagad, Rinkevičs lai iztirgo vakcīnas un biedriem izmaksā aldziņas. Tā bija 90 gados, kad strādniekiem algu maksāja ar saražoto produkciju.

Viss ir tieši tik vienkārši
Viss ir tieši tik vienkārši

Lai taču atstāj tiem nabadziņiem viņu sūri grūti pelnītās algas! Tikai lai ievieš progresīvo nodokli! Kāds naudas pieplūdums būtu no viņiem, protams, arī no valžu un padomju locekļiem, visādiem Gausiem un kā tik vēl ne. Uzreiz varētu atcelt PVN pārtikai un valsts budžets nemaz neciestu!

ha ha
ha ha

Valdēs, padomēs no algas nodokļus nemaksā.

bez ha ha
bez ha ha

Tiešām?

Tītara labaratorija
Tītara labaratorija

Cilvēki par atalgojumu strīdēsies mūžīgi. Sorosīti par atalgojumu nestrīdēsies nekad.