Kariņš izveido Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas tematisko komiteju

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) parakstījis rīkojumu par Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas tematiskās komitejas izveidošanu. Tā ir pirmā tematiskā Ministru kabineta komiteja, par kuru veidošanu valdība vienojās janvāra vidū.

“Ministru kabineta tematisko komiteju ieviešana dažādu starpnozaru jautājumu sekmīgai risināšanai veicinās kopīgo darbu pie valdības galvenā mērķa īstenošanas – plašas ekonomikas transformācijas. Pirmā Ministru kabineta tematiskā komiteja izveidota, lai koordinēti risinātu jautājumus civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas jomā,” uzsver Ministru prezidents.

Saskaņā ar rīkojumu par Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas tematiskās komitejas vadītāju ir iecelts iekšlietu ministrs Māris Kučinskis, bet par komitejas locekļiem – finanšu ministrs Arvils Ašeradens, aizsardzības ministre Ināra Mūrniece, klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars, ekonomikas ministre Ilze Indriksone, veselības ministre Līga Meņģelsone, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks, zemkopības ministrs Didzis Šmits, satiksmes ministrs Jānis Vitenbergs un kultūras ministrs Nauris Puntulis.

Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas tematiskās komitejas galvenais uzdevums ir civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas darbības efektivitātes izvērtēšana un uzlabojumu piedāvāšana.

Tāpat tai ir jāizvērtē apmācību procesa efektivitāte, kā arī  jāpārskata valsts un pašvaldību institūciju savstarpējā sadarbība un rīcība krīzes situācijās.

Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas sistēmas tematiskās komitejas vadītājam ir ne retāk kā reizi pusgadā jāinformē Ministru kabinets par viņa vadītās tematiskās komitejas darba gaitu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Commitee
Commitee

A ko ta ministri vien? Vai nebuutu sapraatiigi piesaistiit kaadu profesionaali? Vai kaut vai Tikmeru? To, kursh LOK priekshnieks. Vinjsh te daudz pljuutii par Olimpiaades boikoteeshanu, kaut gan nav dzirdeets, ka buutu iepazinies ar SPORTISTU viedokli. Sportisti tak stipri ljaudis, ja nebrauc uz Pariizi sportot, var vismaz Jeekabpilii dambjus stiprinaat, vai ne? Tak jau treninjsh… ;-) Ir cits variants arii. Piedaliities, ieveerojot Olimpisko Hartu, nevis klausot kaut kaadu politikaanju murgiem. Jaa, ja vajadzees, kopaa ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem neitraalaa statusaa. Ja LOK piemeeros kaadus sodus, tam domaata starptautiskaa sporta arbitraazhas tiesa, ko LOK zaudeetu bez variantiem. BEZ TAM! Ko… lasīt vēl »

Kankariņš
Kankariņš

Komitejai vajag telpas , sekretāres , konsultantus, ekspertus , auto, šoferus , kā pienākas nopietnai štellei !

Jezups
Jezups

Nevis komiteja , bet jautro un asprātīgo klubs , KVN !

Ome
Ome

Atsauc atmiņă partijas komitejas , komjaunatnes komitejas , arodkomitejas !

Armaggedon
Armaggedon

Nu ja, Puntulis jau nu ir iistais katastrofu paarvaldiitaajs. Man kaut kaa liekas, ka tos aakstus tomeer taa kokaiina krava buus sasniegusi…;-)

klimata ministrs Brīnumdaris (Čudars)
klimata ministrs Brīnumdaris (Čudars)

Punculis ir gejs.

Derdz
Derdz

Kur ir aita! Cik tad var to aģentūru, struktūru, komiteju, utt, pētījumu, utt, bla bla, ka uz papīra vareni, bet kad nonāk pie praktiskuma, kad reāli iestājas apstāklis, tad ar praktiskumu pašvaki, jo jābūt praktiskām mācībām un pastāvīgi,… Ut, kaut kā ta

Menģelsons
Menģelsons

Raženi iesācies jaunais gads. Jaunas iestādes cepam kā pankūkas. Pļek, pļek. Ministrija, pļek! Akadēmija, pļek! Komiteja, pļek? Cerams, ka pļutka nepiemetīsies

Jauni amati
Jauni amati

Galvenais ka amatos salikti spriežot pec vārdiem, universālie kareivji, kuri der visur un reizē neder nekam. Valsts kārtējo reizi pilda sociālo lomu priekš nespējniekiem.