Kariņš atklāj, iespējams, īsto iemeslu, kāpēc prasīja Vitenberga demisiju: ministrs pārāk rūpējies par uzņēmējiem

Jānis Vitenbergs (Nacionālā apvienība (NA)) ekonomikas ministra amatā pārāk pakļāvās uzņēmēju interesēm, ko īpaši varēja redzēt Covid-19 izplatības laikā, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”).

Lūgts novērtēt Vitenberga darbu ekonomikas ministra amatā, premjers sacīja: ja ir jāmin nepilnības, tad tāda bijusi ministra “varbūt” pārāk lielā pakļaušanās uzņēmēju lobija interesēm.

“Tas ļoti parādījās īpaši Covid-19 laikā. Mums aizvien diemžēl ir ļoti daudzi uzņēmumi, kuri ir uzsēdušies uz [valsts] atbalsta adatas un to tik vien sagaida… Viņi saka: “jādod atbalsts”, un Ekonomikas ministrija tūlīt steidz sniegt atbalstu, varbūt ne līdz galam izvērtējot, kā tas būtu vispareizāk  izdarāms,” teica premjers.

Tāpēc arī nepārsteidz, ka uzņēmēju lobija organizācijas labi izsakās par Vitenberga darbu ekonomikas ministra amatā. “Protams, viņi labi izsakās, jo viņiem bija valdības loceklis, kas faktiski atskaņoja vienmēr viņu viedokli.

Manuprāt, tas nav gluži pareizi – ministram ir jāvada nozare, nevis nozarei ir jāvada ministrs,” norādīja Kariņš.

Ministru prezidents vienlaikus atzina, ka ministrs aktīvi strādājis, lai veicinātu Latvijas enerģētisko neatkarību no Krievijas resursiem. “Tur, kur ir strādāts, tas ir atzīts un cepuri nost,” vērtēja Kariņš, izsakot cerību, ka Ilze Indriksone (NA) ekonomikas ministres amatā turpinās sava priekšgājēja iesākto šajā jomā.

“Tad es varētu cerēt, ka nākamā ministre varbūt ne tik ļoti pilnībā pakļautos individuālajām lobija interesēm un tomēr skatītos drusku plašāku skatu un mūsu ekonomiku kopumā. Jo bieži tie, kuri ir visskaļākie, nav varbūt pat vairākums. Viņi vienkārši ir visskaļākie,” vērtēja Ministru prezidents.

Kā zināms, premjers šonedēļ pieprasīja NA nomainīt vienu savu ministru valdībā, jo bija nemierā ar veidu, kā NA pieprasīja iekšlietu ministres Marijas Golubevas (“Attīstībai/Par!”) demisiju pēc iedzīvotāju neatļautās pulcēšanās 10. maijā pie padomju pieminekļa Uzvaras parkā. Ministres demisija, Kariņa skatījumā, pieprasīta ultimatīvā veidā ar šantāžas piegaršu. NA tam nepiekrita, tāpat iebilda pret Vitenberga nomaiņu ekonomikas ministra amatā, līdz premjers izdeva rīkojumu par Vitenberga atlaišanu. NA līderis Raivis Dzintars trešdien vakarā paziņoja, ka NA ekonomikas ministra amatam virzīs līdzšinējo EM parlamentāro sekretāri Indriksoni. 

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kariņš locās
Kariņš locās

Diemžēl, viņš tikai piemēroja krievu atriebības taktiku.

Gada glezna
Gada glezna

Kariņš nedraudzējas ar veselo saprātu (laikam ASV izglītibas sekas). Drīz apgalvos, ka nodokļus maksā arī birokrāti un saeimas deputāti.

Rietumu deģenerācija īpaši spilgti izpaužas tēzē – “jāļauj Putinam saglabāt seju”.
Tad jau Makrons varēja atdot Krievijai Korsiku. Tāds solis noteikti “ļaus Putinam saglabāt seju”.

Dūzis
Dūzis

Idiot! Tavu algu sarūpē uzņēmēji un visu budžetu tāpat.

derdz
derdz

Kariņ, laikam tāds tādu atrod un gremdē, jo pats tādā krāsā, cik mēs visi svēti visā savā nevainībā jaunavībā

Stienis
Stienis

Krišjānim derētu atcerēties, ka valsts kases ieņēmumi galvenokārt rodas tieši uzņēmēju darba rezultātā, un viņš un viņa valdība ir tikai iecelta, lai šo naudu jēgpilni un iespējams taisnīgi izlietotu un ieguldītu. Nevienam viņs nav jāklausa vai viņa viedoklis jāuztver kā absolūta patiesība.

Dickholder
Dickholder

Taa ir, Kraaninjsh jaatur cieshi! Citaadi tak nevar jeegpilni pachuraat, sanaak tikai viena vieniiga shmuce un antisanitaarija. ;-)

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Varēj jau labāk rūpēties