Aizsardzības ministrs: Švinkam par dalību palestīniešu atbalsta mītiņā amata zaudēšana nedraud

Foto: Valsts kanceleja

“Progresīvo” politiķa Ata Švinkas dalība palestīniešu atbalsta mītiņā, kurā ne vien tika pieminēti nogalinātie civiliedzīvotāji, bet arī nosodīta Izraēla, saucot to par agresorvalsti, kas īsteno genocīdu, raisījusi sašutumu un neizpratni sabiedrībā, kā jau rakstījām iepriekš. Švinka ir Saeimas deputāts un Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs, kas ir otrs augstākais amats ministrijā, vēsta TV3 Ziņas.

TV3 Ziņas vaicāja viņam, vai valsts amatpersonām nebūtu jāatturas no dalības šādos mītiņos, uz ko “Progresīvo” politiķis uzsvēra, kas tas bija piemiņas pasākums.

“Progresīvo” līdzpriekšsēdētājs Andris Šuvajevs uzskata, ka parlamentārā sekretāra Švinkas dalība pretrunīgi vērtētajā mītiņā var palikt bez sekām. “Manuprāt, tās, protams, ir viņa tiesības piedalīties šādos pasākumos. Es arī nedomāju, ka tur ir jābūt kaut kādām sekām pēc šāda apmeklējuma,” tā uzskata Šuvajevs.

Savukārt valdības vadītāja Evika Siliņa tieši neatbildēja, vai būtu pamats vērtēt Švinkas atbilstību amatam. “Par parlamentāro sekratāru atbild aizsardzības ministrs. Tā, ka es domāju, viņam arī jākomentē sava parlamentārā sekretāra darbība. Parlamentārais sekretārs ir aizsardzības ministra iecelta amatpersona.”

Lai gan arī aizsardzības ministrs Andris Sprūds no tiešas atbildes izvairījās, viņa rakstiski paustais liecina, ka Švinkam par dalību palestīniešu atbalsta mītiņā amata zaudēšana nedraud.

“Atis Švinka piedalījās pasākumā kā Saeimas deputāts pēc personiskas iniciatīvas, lai pieminētu civiliedzīvotāju upurus. Šodien Atis Švinka piedalās 7. oktobra atceres pasākumā Ebreju kopienas namā, lai godinātu Izraēlā notikušā masu slaktiņa upuru piemiņu,” atbildēja ministrs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

4 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
trulais
trulais
8 d. atpakaļ

Uz valdības stabilitātes altāra tiek likti lieli upuri, Švinkas hunveibiniskā izpildīšanās par Izraēlas tēmu, nespējnieka “drošības guru” māžošnās paradīzieša izpildījumā, dramatiskās transporta nozares ziepes, rotāts ar baisu komunikāciju – viss tikai tādēļ, lai JV būtu pie varas. Par sekām samaksās nodokļu maksātāji, ar kaujas saucieniem : ” ko tad es!?”

turlais
turlais
8 d. atpakaļ

Nāk prātā Einārs Cilinskis, kuru atstādināja pēc gājiena 16 martā…

ccnn
ccnn
9 d. atpakaļ

kāpēc negribat iedziļināties pamatos no kurienes sākās cīņa pret Izraēlu???vai tā zeme, kurā iebruka Hamas vispār pieder Izraēlai vai tomēr vēsturiski palestīniešiem???tātad okupēta.

sērija
sērija
9 d. atpakaļ

Šādam minisytram jau vajadzīga sava īpaša neveiksminieku izlase uz kuru kaut drusku pakāpties no nepārtraukto neveiksmu un izgāšanaš sērijas