Uzvirmojot sabiedrības sašutumam, Siliņa “vienojas ar Ašeradenu”, ka iedzīvotājiem tomēr nebūs jāatskaitās par 100 eiro dāvanām

Nākamā gada budžeta paketē tomēr neiekļaus grozījumus likumā, kas paredzēja fizisko personu obligātu ienākumu deklarēšanu, vietnē “X” (kādreiz “Twitter”) paziņoja premjerministre Evika Siliņa (JV).

Siliņa informē, ka vienojusies ar finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV) par grozījumu nevirzīšanu Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, lai “novērstu iedzīvotāju apgrūtināšanu ar nevajadzīgu birokrātiju.”

Sagatavotie likuma grozījumi būs jāpārstrādā.

Kā zināms, ikgadējs vispārējs iedzīvotāju ienākumu deklarēšanās pienākums būtu spēkā no 2025. gada par 2024. taksācijas gadu, paredzēja valdības 9. oktobrī atbalstītie grozījumi Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumā, ar kuriem plānots pilnveidot vispārējo ienākumu deklarēšanas sistēmu.

Ar likumprojektu bija paredzēts noteikt, ka deklarācija nebūs jāsniedz, ja no citas fiziskās personas taksācijas gadā būs saņemti ar nodokli neapliekami ienākumi, kas nepārsniedz 100 eiro.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Dana
Dana

Vienotības bērnu dārza politika, skatīt interviju ar Uldi Pīlēnu NRA , izcili !

Nāca
Nāca

Izkaroja te dakterīši un brīvo profesiju darboņas brīvlaišanu vēl vismaz uz gadu– tagad jau mierīgākā tempā varēs izvietot aplokšņu naudas un tumbočkas krājumus. Citādi kaut kā sasteikti sanāca

Jefiņš
Jefiņš

Atnāca labā tante un nomierināja satrakojušos Ašerādenu.

nīlzirgs
nīlzirgs

Jau man bija skaidrs, ka būs jāmeklē kaut kas, kas pa šūmēšanās laiku nemanāmi dabūts cauri.