Tiek izstrādāts “dīkstāves reglaments”, ar kuru plāno uzņēmumiem nodrošināt finansiālu palīdzību

Patlaban tiek izstrādāts tā dēvētais “dīkstāves reglaments”, ar kura palīdzību valsts varētu nodrošināt finansiālu palīdzību tiem uzņēmumiem, kuru darbību būtiski skārusi jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatība.

To pirmdien pēc koalīcijas sadarbības sēdes žurnālistiem pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). 

Tā dēvētais “dīkstāves reglaments” kalpotu kā valsts palīdzības rīks uzņēmējiem, ļaujot tiem izdzīvot Covid-19 radīto krīzi. “Dīkstāves reglaments” tajā skaitā attiektos uz uzņēmumiem, kuriem šajā laikā būtiski sarukuši ieņēmumi vai tādu nav vispār, un šie uzņēmumi nevar samaksāt algas saviem darbiniekiem.

Patlaban gan vēl nav zināmas “dīkstāves reglamenta” detaļas, jo eksperti par tām vēl spriež, norādīja premjers. Vaicāts, vai jaunais reglaments varētu paredzēt pilnīgu atbrīvojumu no nodokļu nomaksas uz brīdi, kamēr uzņēmumam nav ieņēmumu, Kariņš atzina, ka tiks izskatīti dažādi risinājumi.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) piebilda, ka “dīkstāves reglaments” kalpos kā rīks uzņēmējiem, kurus visvairāk skārusi Covid-19 izplatības radītā krīze, lai šie uzņēmumi varētu samaksāt algas darbiniekiem un pēc krīzes varētu atjaunot savu darbību. 

Tāpat Gerhards rosināja pārvērtēt bezdarba pabalstu izmaksas termiņu, proti, atgriezties pie iepriekšējās kārtības, atbilstoši kurai bezdarba pabalstus varēja saņemt ilgāku periodu. 

Vienlaikus Kariņš informēja par koalīcijas atbalstītajiem pasākumiem uzņēmējdarbības stimulēšanai, proti, rīt valdība lems par pirmo atbalsta pakotni uzņēmējiem. Tajā ietverti tādi atbalsta pasākumi kā “Altum” garantiju programmu aktivizēšana, tostarp banku kredīta garantijas, naudas plūsmu kredīta garantijas, kā arī eksporta kredīta garantijas. 

Tāpat plānots noteikt, ka uzņēmumi var izmantot ilgākas nodokļu brīvdienas – no patlaban paredzētā gada līdz trim gadiem. Valdība arī lems par atbalsta sniegšanu slimības lapu izmaksu segšanai, proti, valsts apmaksās Covid-19 slimnieku slimības lapas.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,   Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
uzvārds
uzvārds

CNN viens ekonomists labi vakar pateica, valdībai ir jafinansē cilvēkie pa tieši, uzņēmumiem ir aktīvi, ko ieķīlāt bankas, kas meklē investīciju objektus savai lētajai naudai.

Ivo
Ivo

Kad beidzot piešķirs adekvātu fiansējumu veselības aizsardzības nozarei, izglītībai un zinātnei? Tad arī lai domā par nodokļu atlaidēm.

unIvo
unIvo

Tā iet ka nefiansē savu veselības aizsardzību.
No šodienas lsm:
Nepietiek arī cilvēkresursu. Patlaban analīzes Covid-19 noteikšanai rindā gaida 200 līdz 250 cilvēku, un gaidīšanas laiks pārsniedz iepriekš noteikto diennakti, neraugoties uz to, ka tagad palīgos nāk arī “Gulbja laboratorija”.

Dienests nespēj izbraukt uz visiem izsaukumiem un tāpēc no piektdienas analīzes, iepriekš piesakoties, drīkst nodot arī paši – divas teltis strādā Infektoloģijas centra teritorijā, taču ar to ir par maz.

reņģe
reņģe

Kuru tad tas neskar? Bet veids ir tāds, lai sponsorētu pietuvinātās firmas. Par airbaltik nemaz šaubas nerodas.