Ar koalīcijas palīdzību Briškens nosargā savu amatu

Kaspars Briškens

Saeima ceturtdien noraidīja opozīcijas pieprasīto satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) demisiju, opozīcijai kritizējot satiksmes ministra nespēju risināt problēmas.

Par Briškena demisijas pieprasījumu nobalsoja 43 deputāti, bet pret bija 48. Pret neuzticības izteikšanu balsoja tikai koalīcijas frakcijas – “Progresīvie”, “Jaunā vienotība” un Zaļo un zemnieku savienība.

“Apvienotā saraksta” deputāts Edvards Smiltēns debatēs pirms balsojuma aicināja atbalstīt demisiju, lai laikus novērstu neizdarības un haou Satiksmes ministrijā. Briškens nespēj risināt lielus problēmjautājumus, apgalvoja politiķis, uzsverot, ka viss, kam šī gada laikā pieķēries Briškens, iezīmējies ar haosu un problēmu pieaugumu: “Latvijas Pasts”, “Vivi” vilcieni, “airBaltic” un “Rail Baltica”.

“Domāju, ka mūsu valstī neatradīsies daudzi cilvēki, kas uzskatītu, ka Briškens ir īstais cilvēks īstajā vietā,” izteicās parlamentārietis.

Smiltēns uzskata, ka Briškens cenšas iežēlināt publiku, sakot, ka sliktu mantojumu saņēmis no iepriekšējiem ministriem.

“Latvija pirmajā vietā” (LPV) līderis Ainārs Šlesers aicināja satiksmes ministru skaidrot, kā plānots finansēt projektu “Rail Baltica”, jo naudas tam neesot. Politiķis akcentēja, ka Briškens desmit gadus ir strādājis dažādos “Rail Baltica” un “airBaltic” amatos.

Opozīcijas deputāts kritiku veltīja arī valdošajai partijai “Jaunā vienotība” un to pārstāvošajai premjerministrei Evikai Siliņai.

Šlesera partijas biedre Linda Liepiņa domā, ka Briškens un “Progresīvie” tiek paturēti valdībā tikai tāpēc, lai būtu valdības stabilitāte. Politiķe mudināja satiksmes ministru pašu atkāpties.

“Stabilitātei” politiķis Amils Saļimovs atzīmēja, – ja sabiedrībā nebūtu sašutuma “airBaltic” jautājumā, tad Briškens nemaz nebūtu par to komunicējis. Tāpat opozīcijas deputāts pauda bažas par Briškena ideju virzību, kā piemēru minot Satiksmes ministrijas rosinājumu sodīt par vienu kilometru atļautā ātruma pārsniegšanu.

Savukārt “Progresīvo” frakcijas priekšsēdētājs Andris Šuvajevs, aizstāvot savu ministru, pauda, ka deputātiem nav pamata atbalstīt demisijas pieprasījumu, atkārtojot iepriekš Briškena sacīto, ka gan ministrs, gan partija stingri iestājas par atklātības veicināšanu.  

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

5 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
Killemall
Killemall
3 m. atpakaļ

Terminoloģijas jautājums. Problēmu risināšana un afēru administrēšana NAV sinonīmi.

Andris Lagzdiņš
Andris Lagzdiņš
15 m. atpakaļ

Cirks bļed. 1 vienotība par, otra pret, viss jau sen sarunāts. Kāda jēga no tādas Saeimas?

labi gan
labi gan
3 s. atpakaļ

Saules mūšu Briškenam un viņa padomēm sabalsoja saeima patiesā mīlestībā. Tad jau šovakar padomju baļļūks un no 1. oktobra algu pielikumu visām pareizajām padomēm un valdēm. Tautas kalpi kalpo pareizajai kabatai, attaisnoja visas cerības.

Niknais
Niknais
5 s. atpakaļ

Tas jau bija gaidāms nelieši un valsts kases izsaimniekotāji ir šī mafijas ieliktās valdības prioritāte.

Gada glezna
Gada glezna
8 s. atpakaļ

Tā saeimas pozīcija nupat demonstrēja, ka patiesībā tā ir krimināla struktūra. Vēl jau ir kur augt līdz mafijas līmenim – gluži vēl nevainīgus iedzīvotājus neslepkavo.