Reģionu apvienība pieprasa labklājības ministra Eglīša demisiju

Edvards Smiltēns
LRA valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns

Latvijas Reģionu Apvienības (LRA) valde pieprasījusi Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam nekavējoties atbrīvot no amata labklājības ministru Gati Eglīti (Jaunā konservatīvā partija) par amatpersonas necienīgu, demokrātiju un tiesiskumu apdraudošu rīcību, norādīts LRA svētdien izplatītajā paziņojumā.

Kā jau vēstījām, Gatis Eglītis sociālajā tīklā “Twitter” publicējis apgalvojumu, no kura izriet, ka, neskatoties uz vēlētāju izdarīto izvēli, valsts un Eiropas fondu līdzekļi turpmāk būs pieejami tikai tām “savām” pašvaldībām, kurās pie varas ir valdības koalīcijas partijas.

Ekrānuzņēmums

Vēlāk gan Eglītis tvītu izdzēsa.

LRA valde uzskata, ka šādi izteikumi ir kategoriski nepieņemami un liecina par Gata Eglīša pilnīgu izpratnes trūkumu par valsts funkcijām, demokrātiju un tiesiskumu. Cilvēks ar šādiem uzskatiem nav cienīgs ieņemt tik augstu amatu valdībā, kuras uzdevums ir  rūpēties par visas Latvijas iedzīvotāju labklājību un visu novadu attīstības iespējām.

“Sarūgtinājumā par savas partijas vājajiem rezultātiem vēlēšanās Gatis Eglītis ir pateicis to, ko patiesībā domā. Par valsti, kurā cilvēkus vajag dalīt savējos un svešos, politiski pareizos un nepareizos. Savējos apbalvot, svešos sodīt. Tādā totalitārā domāšanā balstītu rīcību mēs visā krāšņumā redzam kaimiņvalstī Baltkrievijā. Demokrātiskā Latvijā tādām idejām un politiķiem nav vietas,” uzsver LRA valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ella
Ella

Vismaz vienai partijai te kaut kādas gda, cienas un ētikas pazīmes. Bret ko tad no tādiem eglīšiem, ja jau vairākus gadus cietām tādu ka šuplinsku, kur tad vēl…