Pretēji mediķiem, politiķi ir pārliecināti, ka Pavļutam jāpaliek veselības ministra amatā

Daniels Pavļuts

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) ceturtdien, 28. oktobrī, uzklausījis koalīcijas partnerus par tālāko darbu valdībā situācijā, kad medicīnas nozare izteikusi neuzticību veselības  ministram Danielam Pavļutam (“Attīstībai/Par!”). Pretēji mediķiem politiķi ir pārliecināti, ka ministram darbs jāturpina.

Premjers ar katru koalīcijas partiju situāciju valdībā pārrunāja individuāli, bet vēlāk sarunu turpināja koalīcijas kopsēdē. Nedz viņš, nedz koalīcijas partneri neuzstāj uz veselības ministra demisiju un sola strādāt kopsolī tālāk. Sarunu ar premjeru Pavļuta partijas biedri raksturoja kā skarbu un smagu.

“Situācijā, kur slimnīcās garāžas tiek pārvērstas par uzņemšanas nodaļām, pēdējais jautājums, ko risināt, ir, kuram būt labākam ministram šajā situācijā. Ir jāvienojas ar nozari un arī politiķiem jāvienojas strādāt kopā,” sacīja “Attīstībai/Par!” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Pūce.

Partiju pārstāvji norādīja, ka atbildība par krīzi veselības nozarē un dramatiskais Covid-19 pieaugums nav tikai veselības ministra ziņā.

Grēkāža meklēšana varot novest pie vēl dziļākas krīzes, jo nevarot paredzēt,  vai ir iespēja nomainīt veselības ministru, nenogāžot valdību.

“Tiek meklēts vainīgais, uz ko norakstīt visas nelaimes. Nedomāju, ka veselības ministrs ir vienīgais, kurš ir kļūdījies,” vērtēja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Juris Jurašs.

“Demisija nebūs bez sekām. Pašā krīzes epicentrā atrast jaunu ministru un ministram iestrādāties, tas prasa laiku un tas var būt ļoti sarežģīti.

 Ja no koalīcijas puses tiktu atbalstīta vai pieprasīta veselības ministra demisija, tas radītu ķēdes reakciju,” pauda Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars.

Ministram ir grūti strādāt, ja visa nozare ir pieprasījusi demisiju, tāpēc no Pavļuta tiekot sagaidīti skaidri principi tālākam darbam un spēja sadarboties ar profesionālajām organizācijām.

“Izeja no šīs krīzes nav premjera, bet visas koalīcijas rokās. Ir skaidrs, ka ir nepieciešama politiska vadība Veselības ministrijai,” sacīja “Jaunās Vienotības” Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis.

Ministru prezidents pēc konsultācijām ar valdību veidojošām partijām un veselības ministru ir ierosinājis koalīcijas pārstāvju un mediķu organizāciju tikšanos,

lai veidotu dialogu un rastu risinājumus veselības nozarei sarežģītajā situācijā. Tā plānota piektdien, 29.oktobrī, informēja Kariņa preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Kariņš uzsvēra, ka šajā laikā ir būtiski nodrošināt veselības aprūpes nozares darbību tās pārslodzes laikā, tāpēc ir svarīgi uzturēt dialogu un pēc iespējas ātrāk atrisināt nozares organizāciju uzrunātos, kritiski nozīmīgos jautājumus. Vienlaikus Veselības ministrijai kopā ar nozares pārstāvjiem ir būtiski turpināt darbu pie mērķtiecīgas vakcinācijas aptveres palielināšanas un Covid-19 pacientiem paredzētu gultu izvēršanas un nepieciešamā personāla nodrošināšanas.

Pats ministrs Pavļuts uzskata, ka daļa mediķu un opozīcija, pieprasot viņa nomaiņu, grib atrast grēkāzi.

“Es kļuvu par ministru dramatiskos apstākļos. Es neesmu miera laiku ministrs. Es zināju, ka būs grūti. Ka būs netaisnīgi. Ka man pārmetīs par lietām, kuras esmu darījis, liekot roku uz sirds, pēc vislabākās sirdsapziņas, politika ir politika. Politikas loģika ir krīzes laikā atrast vainīgos, atrast grēkāžus krīzes laikā. Es esmu gatavs strādāt, bet, ja daļa no nozares, bet tie nav visi, uzskata, ka ar mani nav iespējams sastrādāties, tad ir jautājums, vai mēs atradīsim tam risinājumu vai nē,” sprieda veselības ministrs.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Fedja
Fedja

Kurš tad latviešiem ir bijis īstais prezidents, premjerministrs, veselības ministrs? Neviens. Visi pazemoti, galīgie nejēgas!
Pavļut, turies, naida pārpilnu duraku ir daudz, djerevņa.

Pēteris
Pēteris

Izrādās,ka deputāti ir izredzētie,neaizstājami,šmuces darīt var ,tautai Atskaitās?un viena pagalma partijas un tā ir nelaime manai tēvzemei un reklāma nedabiskām lietām ,ārlietu un iekšlietu ministriju vadībā,ko gribam…

vcb
vcb

Covid krīzes pārvarēšana nav vienīgais Veselības ministrijas uzdevums. Kas zina, lūdzu padalieties, vai viņš kaut ko citu arī tajā Veselības ministrijā dara, ārpus Covid jautājumu risināšanas savā īpatnējā veidā? Publiskajā telpā nekas nav dzirdēts.

Jezups
Jezups

Vai neredzēji , kā abi ar Kariņu solo plēsa !

Protams
Protams

Lai izpilda konkrētas prasības , par algām , par medpersonāla noslodzes standartizēšanu , par med manipulāciju tarifu pārskatīšanu , par medpersonāla veselìbas valsts apdrošināšanu , par slimnīcu strukturēšanu , par Juhņēvičas biroja likvidēšanu , piem Igaunijā vakcināciju organizē VM , un rezultāti ir labāki , un tt . Šìm prasībām uzdot Pavļutam konkrētu termiņu , ja nē – tad vislatvijas med streiks , kā Portugālē .

Anda
Anda

Nav nozīmes nomainīt vienu zābaku , pret citu , neizpildot konkrētas prasības !

Tingeltangelis
Tingeltangelis

Nav riextu, vienkārši nav riextu, lai pieceltos un skaidri pateiktu- pasūtiju Pavasarī mediķus, uzmetu tos, nesakārtojot slimnīcas savlaicīgi(kas bija skaidrs kaa 2×2),tatad ir laiks dot iespēju čalim apsviedīgākam!
Un tad pat moš nakamruden tā Daniela partija izvilktu laimīgo biļeti uz nākamo Saeimu
A tagad, brīvs kā putns gaisā būs, ar visu kompašku

Лукашенко
Лукашенко

Man arī viņš patīk

fārtings
fārtings

Lielas problēmas ar covid ir? Ir. Visi vakcinācijas marketinga pasākumi izgāzušies? Izgāzušies. Ekspertus un mediķus uzklausīja par tik par cik viņu teiktais sakrita ar paša vēlmēm? Tiesi tā. Viss tika novēlots kopš pavasara? Novēlots. Nu ko vēl vajag, lai šo personāžu atzītu par tālāk nelietojamu? Vēl būs jāprasa atbildība par nelietderīgu lielu naudu izmantošanu.