No valsts budžeta prasa papildus 39 tūkstošus eiro Levita pensijai

Valdība rīt skatīs jautājumu par par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”, lai nodrošināt likuma “Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu” 10. panta pirmās daļas 1. apakšpunktā norādītās sociālās garantijas personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, uzzinājis portāls nra.lv.

Likums “Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu” noteic, ka atstājot Valsts prezidenta amatu, persona, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, saņem no valsts sociālās un citas garantijas. Viena no sociālajām garantijā ir ikmēneša pensija 85 procentu apmērā no Valsts prezidenta mēneša atalgojuma. Ministru kabineta 2011. gada 7. jūnija noteikumu Nr. 442 “Kārtība, kādā personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, tiek nodrošinātas sociālās un citas garantijas” 2. punktā paredzēts, ka atbildīga par sociālo un citu garantiju nodrošināšanu personai, kas ieņēma Valsts prezidenta amatu, ir Valsts prezidenta kanceleja.

Lai nodrošinātu personai, kas ieņēma Valsts prezidenta amatu, ikmēneša pensiju 85 procentu apmērā no Valsts prezidenta mēneša atalgojuma no 8. jūlija līdz 31. decembrim, papildu nepieciešams finansējums 39 078 EUR apmērā. Izvērtējot Valsts prezidenta kancelejai 2023. gadā pieejamos finanšu līdzekļus konstatēts, ka tie nav pietiekami minētās sociālās garantijas nodrošināšanai normatīvajos aktos paredzētajā apmērā, vēsta likumprojekta anotācija.

Avots: nra.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Aleksandrs- Andris
Aleksandrs- Andris

..mana doma ..no šā pieneņu galvas vēl vairāk jānoņem, nevis jāpieliek…vai par nekur nederīgām parodijām nodokļu maksātājiem jācieš?

Jautājums
Jautājums

Cik tas mūdzis ar nodokļiem ir iemaksăjis Soc budžetā , tādai vajadzētu būt pensijai , kā visiem ?

komo
komo

Pilnīgi neparedzeti izdevumi. Īpaši kvalificēta Saeimas budzeta komisija

krams
krams

Vai purns neplīsīs?

RPal
RPal

Cik tur bija…4 miljoni priekš viņa tautas brāļiem no mūsu nodokļu naudiņas? Tad nu lai savējie padalās.

Jefiņš
Jefiņš

Kas rakstīts tas jāpilda un Lato Lapsas simpatijām/antipātijām te nav nekāda svara.