Krīzes vadības padome mums jau ir, tagad veidos Krīzes vadības centru ar 12 darbiniekiem

Ministru kabineta sēde

Valdība vakar, 20. februārī, konceptuāli atbalstīja Iekšlietu ministrijas (IeM) rosināto Krīzes vadības centra izveidi.

Iecerēts, ka starp Krīzes vadības centra galvenajiem uzdevumiem būtu apdraudējumu apzināšana un prognozēšana, informācijas aprites nodrošināšana ar valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī civilmilitārās sadarbības koordinēšana civilās krīzes gadījumos.

Likumprojektus centra izveidei plānots izstrādāt šī gada laikā, bet par finansējumu centram iecerēts lemt nākamā gada budžeta sagatavošanas procesā.

Šobrīd valsts apdraudējuma gadījumā civilmilitāro sadarbību un valsts pārvaldes institūciju koordināciju nodrošina Krīzes vadības padome, kuras sastāvā ir pārstāvēti valdības ministri, bet ne visi. IeM šai pārvaldības modelī saskatījusi vairākas problēmas, tāpēc rosinājusi to mainīt, izveidojot arī pastāvīgu iestādi civilo krīžu pārvaldībai.

Krīzes vadības centrs pildītu Krīzes vadības padomes sekretariāta funkcijas.

Krīzes vadības padome pieņemtu lēmumus stratēģiskajā līmenī, bet Krīzes vadības centrs – operacionālajā līmenī.

Iestāde tiktu iekļauta Valsts kancelejas sastāvā, bet funkcionāli padota Ministru prezidentam. 

Preses konferencē pēc valdības sēdes iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (“Jaunā Vienotība”) norādīja, ka iecere izveidot šādu vienotu Krīzes vadības centru pastāv jau vairāk nekā 10 gadus.

Centra mērķis ir, pirmkārt, padarīt efektīvāku Krīzes vadības padomes darbu, pārņemot sekretariāta funkcijas, pauda ministrs, norādot, ka centrs strādās ne tikai krīzes situācijās, bet arī miera laikā. 

Kozlovskis uzsvēra, ka normatīvā bāze centra izveidei jāizstrādā līdz šī gada vidum.

Avots: MK mājaslapa

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
aa10aa
aa10aa

būtu smieklīgi, ja nebūtu tik bēdīgi

Rooster Byron
Rooster Byron

Viss pareizi, tikai kā nākamo vajadzētu izveidot kādu KRĪZES RADĪŠANAS CENTRU, lai varētu pārbaudīt, vai tie divi minētie darbojas. Piesakos par direktoru, varu bez algas arī….

hmm
hmm

Arī šito procesu birokratizēs!

grieze
grieze

Padomju vara taču jānostirina ar izpildkomiteju un centrālkomiteju – nevar taču visiem citādi samaksāt. Kuras padomes čļens te dalīsies ar kādu? TRūcīgi jau sanāk uz to centru pat pusmiljonu nesavāj – nu būs tur daži ar 0,15 slodzi- par to moika var sākt griezties