Kariņš: “Lokdauna” ieviešanai Latvijai būs jāaizņemas papildus finanšu līdzekļi

“Lokdauna” ieviešanai Latvijai būs jāaizņemas papildus finanšu līdzekļi, lai stimulētu dīkstāvē nonākušās nozares, pirmdien pēc Krīzes vadības padomes (KVP) sēdes, kurā tika diskutēts par stingrākiem ierobežojumiem Covid-19 izplatības novēršanai sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš norādīja, ka konkrēts finansējums, kas būs nepieciešams stingrāko ierobežojumu ieviešanai vēl KVP sēdē neesot apspriests, un jautājums par aprēķiniem ir jāuzdod Finanšu un Ekonomikas ministriju pārstāvjiem.

“Šī ir viena no mūsu valsts lielām traģēdijām, jo mums tagad sabiedrībai ne tikai būs četras nedēļas jāpaciešas, lai izglābtu mūsu veselības aprūpes sistēmu pateicoties tam, ka ir tik daudz nevakcinētu cilvēku, bet mums papildus būs jāaizņemas nauda, lai stutētu to ekonomikas daļu, kas spiestā kārtā būs spiesta iet dīkstāvē,” sacīja Kariņš.

Premjers teica, ka Latvijai jau ir pieredze atbalsta jautājumu risināšanā, kas nozīmē, ka visi iepriekšējie atbalsta mehānismi tiks iedarbināti no jauna.

Jau rakstījām, ka no ceturtdienas, 21.oktobra līdz 15.novembrim Latvijā plānoti īpaši stingri Covid-19 ierobežojumi jeb mājsēde. Lēmums vēl jāapstiprina arī Ministru kabineta sēdē.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
gf
gf

Kādas ”svaigas idejas”, esot Eiropas komisijā pie naudas kontroles…

iedzīvotājs
iedzīvotājs

Tātad tie 4.5 miljardi ir “apgūti”?
Un kas tieši “apgūstot” ir iegūts?
4 nedēļu “lockdown” izmaksāšot 200 000 000 (divi simti miljoni), bet mums nupat bija “vairāk kā jebkad”, jeb 4 500 000 000 (četri tūkstoši pieci simti miljoni)

Gana
Gana

nevis problēma ir jkā panākt maksimāli vakcinēto skaitu, bet tā ir brīnišķīga iespēja aizņemtiees. Apbrīnojama valdība. Pareizāk sakot- nekāu pārsteigumu. Jebkura Āfrikas valsts darītu to pašu.

esunes
esunes

Vai ir kāda informācija, ka LV bez šādiem iemesliem aizņemties nevar? Cik zinu, tad gan makro, gan mikro līmenī aizņemšanos padara iespējamu aizņēmēja spēja atmaksāt, ne aizņemšanās iemesli.
Ir jāsaprot, ka sazvērestības teorijas pamatā rodas prāta vājuma dēļ. Attiecīgi katru reizi, kad sanāk šādi secinājumi, vēlams apsvērt izglītības iespējas.

fārtings
fārtings

Aizmirsa pateikt, ka nevakcinētiem būs nodoklis, lai var atmaksāt aizņemto.

nagla
nagla

Nevakcinētie nestrādās, jo nedrīkstēs strādāt, un tāpēc nodokļus arī nemaksās.