JKP rosina Rīgā veidot naudas atmazgāšanas novēršanas izcilības centru

Gatis Eglītis

Ņemot vērā Latvijas pieredzi cīņā ar naudas atmazgāšanu, būtu jāapsver iespēja Rīgā izveidot Naudas atmazgāšanas novēršanas izcilības centru, šādu viedokli pauda Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Finanšu sektora uzraudzības apakškomisijas vadītājs Gatis Eglītis (JKP).

Eglītis uzskata, ka Latvija pēdējo divu gadu laikā ir guvusi milzu pieredzi cīņā ar naudas atmazgāšanu. “Skaidrs, ka citas reģiona valstis tam netiek līdzi. Tāpēc būtu tikai saprotami, ka Rīgā tiktu izveidots tāds reģionālās nozīmes centrs, kur varētu apvienoties nozares eksperti,” pauda politiķis.

Viņš norādīja, ka arī Lietuva bija paziņojusi par līdzīgu plānu, taču, Eglīša ieskatā, Latvijai “ir augstākas spējas nekā Lietuvai”.

Deputāts atgādināja, ka Latvijā jau ir viena apmācības programma ekspertiem naudas atmazgāšanas jomā, bet tai būtu jābūt daudz reklamētākai un redzamākai, veidojot Latvijas atpazīstamību šajā jomā.

Paredzēts, ka deputāti varētu lūgt Finanšu ministriju līdz 1. oktobrim izstrādāt ziņojumu, kurā tiktu izvērtēta šāda centra izveides iespējamība.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Inguna Neminska
Inguna Neminska

A kapec TIKAI Rīgā ?

Pate
Pate

JKP kā atmazgāšanas centrs- nemaz nav slikti, tad partijas izpilddirektors saviem saimniekiem varēs labi pakalpot, citādi tā izgāšanās sērijas ar pakalpojumiem īpašumu tirgū ilgi nenoslēpsim zem bezkompromisa tiesiskuma lupatas

Jānītis
Jānītis

Tad labāk Jaunie komunisti izveidojiet mutes mazgāšanas izscilības centru , jo fuktuka vistiņa ir apturējusi naudiņas mazgāšanu !

Saule
Saule

un centarm noteikti vajag padomi, tādu no 12-15 JKPP izcilniekiem, triecienniekiem un plāna pārpildītājiem savās patrepēc Laiks iznākt saulītē