JKP draud prasīt Petravičas demisiju, KPV LV liek paraudzīties pašiem uz savu ministru Bordāna un Šuplinskas “ražību”

Petraviča un Bordāns

JKP ir paziņojusi – ja tuvāko divu nedēļu laika nebūs vērojami jūtami uzlabojumi Covid-19 ierobežošanā pansionātos, partija apsvērs iespēju lūgt Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu vērtēt labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) demisiju. Atbildot uz to, KPV LV norāda – paskatieties paši uz savu ministru “ražību”.

Ar tādiem pašiem argumentiem, ar kādiem Jaunā konservatīvā partija (JKP) kritizē labklājības ministri Ramonu Petraviču, “KPV LV” varētu vērtēt iespēju prasīt izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) un tieslietu ministra Jāņa Bordāna (JKP) demisiju, teica “KPV LV” Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ēriks Pucens.

Pucens pauda pārliecību, ka JKP vajadzētu vispirms paskatīties uz savām ministrijām, kas notiek viņu pašu pārraudzītajās nozarēs, piemēram, kā saslimstība ar Covid-19 izplatījusies Jēkabpils cietumā un Iļģuciema sieviešu cietumā.

Par to, ka saslimst šie cilvēki, kuriem nav iespējas izvairīties no atrašanās slēgtās telpās, “KPV LV” varot apsvērt iespēju prasīt Bordāna demisiju, izmantojot identiskus argumentus kā JKP, paziņoja “KPV LV” politiķis.

Savukārt par saslimušajiem skolās varot vainot Šuplinsku un prasīt viņas demisiju, piebilda Pucens. Skolās gan jau vairāk nekā mēnesi klātienes mācības nenotiek.

Politiķis neredz pamatu Petravičas demisijai.

Vaicāts, kā risināt situāciju ar lielo saslimušo skaitu pansionātos, Pucens atbildību no Labklājības ministrijas (LM) novirzīja uz Veselības ministriju un paziņoja, ka par Covid-19 ierobežošanas pasākumu īstenošanu un vakcinēšanas plāniem virsatbildīgā esot Daniela Pavļuta vadītā ministrija.

Tiesībsargs Juris Jansons gan ir uzsvēris, ka gādāšana par veco cilvēku drošību sociālās aprūpes iestādēs ir tieša LM un pašvaldību atbildība, ar kuru tās nav tikušas galā, tādējādi apdraudot šo cilvēku dzīvības.

“KPV LV” politiķa ieskatā, partijas deputāti un ministri pilda valdības dotos uzdevumus Covid-19 ierobežošanai.

Pirms lemšanas par labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) atbilstību ieņemamajam amatam, partiju apvienība “Jaunā vienotība” (JV) cer sagaidīt kvalitatīvu plānu Covid-19 izplatības mazināšanai sociālās aprūpes namos.

JV līderis Arvils Ašeradens norādījis, ka situācija ar pansionātiem ir “ļoti, ļoti nopietna un tai neatliekami vajadzīgs risinājums”. Viņš atgādina, ka šī iemesla dēļ premjers Krišjānis Kariņš (JV) ar rezolūciju trīs ministriem uzdeva nākt ar skaidru rīcības plānu, kā rīkoties, lai uzlabotu situāciju.

“Jāsaprot, ka pansionāti nav tikai Labklājības ministrijas pārraudzībā, bet arī pašvaldību un Veselības inspekcijas. Kad plāns tiks izveidots, būs jāvērtē, kā situāciju stabilizēt, un tad var vērtēt atsevišķu ministru rīcību. Šī galīgi nav pirmā rezolūcija, un daudz darba nav paveikts,” pauda Ašeradens.

Politiķis norāda, ka JV skatīsies, kas tiks ietvers rīcības plānā, jo “valstij ir jāaizsargā savi iedzīvotāji, īpaši tie, kas ir bezpalīdzīgākie”.

Ašeradens norāda, ka Kariņš jautājumu par rīcības plānu varētu aktualizēt arī koalīcijas sanāksmē.

“Attīstībai/Par!” šo JKP paziņojumu vēl nav apspriedusi, jo AP frakcijas sēdes laikā par to vēl nebija zināms, norādījusi AP frakcijas vadītāja Marija Golubeva. Tāpēc AP frakcijas priekšsēdētāja pagaidām nekomentē jautājumu par JKP pieļauto iespēju prasīt Petravičas demisiju.

Golubeva akcentē, ka Covid-19 krīzes situācijā no valsts puses ir ārkārtīgi svarīgi parūpēties par sociāli mazāk aizsargātākajām iedzīvotāju grupām. Politiķe uzsver, ka visai koalīcijai ir jēgpilni un efektīvi jāiesaistās Covid-19 krīzes risināšanā.

Lai arī iepriekš vairākas reizes LM ir norādīts uz kritisko situāciju saistībā ar Covid-19 izplatību pansionātos, JKP uzskata, ka reāli uzlabojumi nav redzami un situācija pansionātos turpina pasliktināties. Tāpēc nepieciešams vērtēt Petravičas atbildību, pauž partijā.

Kā norāda JKP valdes loceklis Gatis Eglītis, lai arī kopējie saslimstības rādītāji ar Covid-19 pamazām stabilizējas, situācija pansionātos turpina pasliktināties un līdz ar to pieaug mirstība. “Mums nav pieņemams tas, ka gados vecie pansionātu iemītnieki tiek pamesti likteņa varā un viņu nosargāšanai no šīs sērgas netiek veltīta pienācīga uzmanība,” pauž deputāts.

“Mēs esam iepazinušies ar ekspertiem, kuri ir norādījuši uz vairākām lietām, ko nepieciešams darīt Covid-19 ierobežošanai pansionātos, tomēr tas nenotiek, bet tā vietā mēs jau vairāku mēnešu garumā dzirdam dažādas atrunas,” norāda Eglītis.

❗ Padalies ar draugiem! Savā labticībā biju palaidis garām, ka premjera īpaši ieredzētā labklājības ministre, kura 2019….

Posted by Krišjānis Feldmans on Ceturtdiena, 2021. gada 21. janvāris

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: apollo.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vilks
Vilks

Lai žurkas apēd žurkas. Kanibālisms sāk plaukt.

Gada glezna
Gada glezna

Kā man vecs okultists teica:
– Dāmītes iepriekšējā dzīvē redzēja, ka ir tādi lepni nosaukumi, kā ministri. Dievs deva iespēju šīm dāmītēm kļūt par ministriem. Varbūt nākošajā dzīvē šīs dāmītes sapratīs, ka ministram ir ne tikai jāgrozās publikas priekšā, bet arī kaut kas jājēdz, lai varētu pildīt ministra pienākumus.

cuncuks
cuncuks

O,kariņš sākās.Nevar miljonus sadalīt.

tiska
tiska

ja draudi ietilpst bezkompromisa tiesiskumā- kur liksies? Jebkura , pat ar attālinātiui saglabājušos dažu krociņu, ir pašsaprotami, ka abas dāmas sen bija jāsūta ganos- abas ir bistamas valstij Tās sekas ir postošas un lailākoties neatjaunojamas. Pašlaik visa valdība jau kļust tāda pretvalstiska

Domātājs
Domātājs

Labākais variants būtu atlaist visus, ar Kariņu priekšgalā.

Vilks
Vilks

Ja atlaidīs Kariņu tad ,kas aizstāvēs izvirtušas slavenības. Gejus ,lesbietes ,transgenderus u.c. paveidu mēslus. Nevarēs atbalstīt deputāta un tualetes birstes laulību.

Zvaigzne
Zvaigzne

Šuplinska ar Petraviču ir faktiski dvīņu māsas savā absolūtā nekompetencē un nespējā pildīt kvalitatīvi savus darba uzdevumus!