EP vēlēšanās par uzvarētāju pasludināta skandālu apvītā “Jaunā Vienotība”, otrie – Nacionālā apvienība

08.06.2024. Ministru prezidente Evika SIliņa Eiropas parlamenta vēlēsanu iecirknī. Foto: Gatis Rozenfelds, Valsts kanceleja

Eiroparlamenta vēlēšanās Latvijā, kurās piedalījās trešā daļa vēlētāju un kuru norises tehniskā puse izraisīja vēl nebijušas šaubas par to godīgumu un rezultātu patiesumu, par uzvarētāju ir pasludināta valsts ekonomiskajā, demogrāfiskajā un pārvaldes katastrofā vainojamā partija „Jaunā Vienotība”.

Tās pārstāvis Krišjānis Kariņš gan no saraksta otrās vietas faktiski izlidoja politiskajā mēslainē, saņemot rekordlielu svītrojumu skaitu un tikai sesto vietu sarakstā pēc vēlēšanu rezultātiem, toties uz Briseli atkārtoti dosies Valdis Dombrovskis un Sandra Kalniete, bet gadījumā, ja V. Dombrovskis atkal kļūs par eirokomisāru, Eiroparlamentā atkārtoti iesēdīsies Inese Vaidere.

No vēlēšanās otro vietu ieguvušās Nacionālās apvienības mandātus ir ieguvuši Roberts Zīle un Rihards Kols, bet tālākās vietas ieguvušās partijas pārstāvēs Ivars Ijabs („Latvijas Attīstībai”), Reinis Pozņaks („Apvienotais saraksts”), Mārtiņš Staķis („Progresīvie”), Nils Ušakovs („Saskaņa”) un Vilis Krištopans („Latvija pirmajā vietā”), kura partija bija pēdējā, kas pārvarēja 5% robežu.

Visnepopulārākā un vēlētājiem nevēlamākā partija Eiroparlamenta vēlēšanās ir izrādījusies „Kustība Par”, kura par pirmo numuru sarakstā bija izvēlējusies formālu ukrainieti ar demonstratīvi noniecinošu un snobisku attieksmi pret latviešu valodu, – pat vēl mazāk nekā partija „Tautas varas spēks”.

Avots: Pietiek.com

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kaža
Kaža

Viss kā parasti!Nelustrētās koloboracijas ziedi un ziediņi.Kremlis apmierināti ņurd.

Jautājums
Jautājums

Vai miljonāram Dombrovskim nav kauns rādīties cilvēkos asenizātora tērpā ?

Viss nav tik slikti
Viss nav tik slikti

Ir arī pozitīvā daļa. Tās partijas kuras uzmet savu vēlētāju vispār paliek pakaļā. ZSS un Konservatīvie, nesaprata kādas vērtības pārstāv viņu elektorāts. Partijas pieņēma jaunās lgbt vērtības. Vēlētājs to nesaprata un nu partijas ir aizgājušas vēstures mēslainē. Gan jau pienāks laiks kad JV un NA arī aizies vēstures mēslainē, abas partijas jau ceturtdaļgadsimtu pie varas, bet valsts pēc statistikas rādītājiem noslīdējusi pašā apakšā, konkurē ar Bulgāriju un Rumāniju.

Jefiņš
Jefiņš

Kreituse jau pateica, kas ir JV vēlētājs.

AndrisR
AndrisR

Latvijas vēlētāju sastāvs:
1v – eirobirokrātijas atbalstītāji;
2v – sociālisti ar nacionalistiski norautu stāvbremzi;
3v – cmuku frizūru cienītāji;
4v – Ukrainas patrioti;
5v – Marksa un Ļeņina mazmazbērni;
6v – krievu internacionālisti;
7v – #visirslikti.

Jana
Jana

Atceros Latvijas Komunistisko partiju un redzu Vienotības bandu !