Bordāns izsaka vēlmi FM parlamentārā sekretāra amatā Zakatistovu nomainīt ar JKP biedru Eglīti

Atis Zakatistovs

Jaunā konservatīvā partija (JKP) Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra amatā vēlētos redzēt savu biedru Gati Eglīti, pēc koalīcijas partiju tikšanās pirmdien pavēstīja partijas līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Pēc Bordāna teiktā, jautājums ir gan par partiju pārstāvniecības proporciju, gan arī reputācijas riskiem, kas ir pašreizējam FM parlamentārajam sekretāram Atim Zakatistovam (attēlā).

“Nevēlots uzsvērt, ka sagaidām ātru rezultātu rīt uz brokastlaiku, tomēr šis jautājums paliek atvērts,” par koalīcijas sarunām sacīja Bordāns.

Koalīcijas partiju sadarbības līgumā noteikts, ka atbildības jomas Ministru kabinetā ir noteiktas pēc paritātes principa, un darbs notiek solidāri. 

Premjerministrs Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”) komentējot JKP iniciatīvu, uzsvēra, ka parlamentāro sekretāru izvēlas ministrs un par Zakatistovs darbu sūdzības nav dzirdētas. 

Bordāns uzsvēra, ka, viņaprāt, gan Zakatistova darbs nav bijis labs. Parlamentārā sekretāra komunikācija gan saistībā ar nodokļu reformu, gan arī Covid-19 laikā bijusi slikta vai nav bijusi vispār. 

Pēc JKP līdera domām, FM parlamentārā sekretāra nomaiņa uzlabotu arī uzticēšanos valdības darbam, ņemot vērā arī Zakatistova reputāciju, jo pret viņu sākti vairāki kriminālprocesi.

Domājams, ne visi atbalstīs Bordāna ierosinājumu, kā var noprast no deputāta Ērika Pucena (KPV LV) tvīta:

Kā zināms, pērn tiesai tika nodota krimināllieta divu personu, tostarp Saeimas deputāta Ata Zakatistova, apsūdzībā par finanšu līdzekļu 26 620 eiro apmērā izkrāpšanu un mēģinājumu izkrāpt finanšu līdzekļus 2420 eiro apmērā no SIA “Eco Baltia grupa”.

Zakatistovs iesaistīts vēl vienā kriminālprocesā kopā ar “KPV LV” biedru Salvi Petriku. Kriminālprocess sākts par naudas līdzekļu iegūšanu savtīgos nolūkos, iepriekšējā nedēļā ziņoja LTV.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar