Ašeradens: Koalīcijas paplašināšanas gadījumā Kariņš saglabātu Ministru prezidenta amatu

Kariņš, Ašeradens

Ja notiktu koalīcijas paplašināšana, pašreizējais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) saglabātu amatu, intervijā TV3 raidījumam “900 sekundes” teica “Jaunās vienotības” (JV) politiķis, finanšu ministrs Arvils Ašeradens.

Ašeradens arī noraidīja izskanējušās runas kuluāros, ka viņam varētu uzticēt vadīt valdību.

“Jaunās vienotības” premjeram amata kandidāts ir Krišjānis Kariņš, akcentēja Ašeradens.

Pānotas vēl vismaz četras sarunas par darbiem un koalīcijas paplašināšanu un tās notiks neatkarīgi no tā, vai koalīcijas partneri “Apvienotais saraksts” (AS) un “Nacionālā apvienība” (NA) uz tām nāks vai nenāks.

Ašeradena vērtējumā, sarunas par koalīcijas paplašināšanu esot savā ziņā aktivizējušas valdības darbu. Viņš noliedza Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna (AS) iepriekš pausto, ka ministrijās darbs būtu apstājies un “visi sēž uz koferiem”, gaidot jaunus ministrus.

Kā vēstīts, AS un NA nesteidz atbildēt, vai piedalīsies Ministru prezidenta Kariņa rosinātajās piecu partiju tālākajās sarunās par iespējamu valdošās koalīcijas paplašināšanu.

Uz piektdien notikušajām sarunām, uz kurām bija aicinātas piecas partijas, AS un NA neieradās, līdz ar to apspriedās tikai “Jaunā vienotība” (JV), Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un “Progresīvie”.

Šonedēļ gaidāmajās sarunās līdz trešdienai nav paredzēta paša Kariņa dalība, ņemot vērā komandējumu uz Ukrainas atjaunošanas konferenci Londonā.

Kariņš pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes uzsvēra, ka ir aicinājis un “aizvien sniedz roku” koalīcijas partneriem nākt uz piecu partiju padziļinātām diskusijām par valsts attīstībai svarīgām tēmām.

NA politiķis Jānis Dombrava savukārt vērtēja, ka ir izveidojusies “savdabīga situācija”, jo tiek turpināts runāt par koalīcijas paplašināšanu, lai arī pagājušajā nedēļā Saeimā notika balsojums par uzticību Ministru prezidentam un viņa vadītajai valdībai, kurā bijis redzams stingru nodalījums starp esošajām koalīcijas un opozīcijas partijām.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
krams
krams

V katmandu tādu varu, kura domā tikai par sevi!

dzega
dzega

kuru gan interesē tās murgaisās pašierosmes spēlītews. Vismaz kaut ko būtu valstij darījuši par labu, ne tikai atkala un atkal kabatas tukšojuši nomainiet vismaz neaptēstākās ministres pret kaut ko vismaz mazāk nejēdzīgu

Priekšsēža krēsla fans
Priekšsēža krēsla fans

Ja nekrīt valdība un jaunie kaolīcijas partneri ir ar mieru baudīt šo vadības stilu. Taktiski, izcils paziņojums!

Gatis
Gatis

Kariņu, Ašerādenu un Čakšu pa kilometru no premjera posteņa! Pie tik lieliem nedarbiem pat JV nav cienīga sastādīt valdību.