“Apvienotais saraksts” uzstāj turpināt diskusiju par VID vadītāju

Ieva Jaunzeme

Politiskais spēks “Apvienotais saraksts” (AS) uzklausījis finanšu ministra Arvila Ašeradena (JV) skaidrojumu ļaut Ievai Jaunzemei turpināt vadīts Valsts ieņēmumu dienestu (VID), tomēr AS šo sarunu neuzskata par pabeigtu, vēsta delfi.lv.

“Apvienotā saraksta” Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars pirmdien, 23. janvārī, pēc koalīcijas sanāksmes mediju pārstāvjiem stāstīja, ka politiskais spēks “pieņēma zināšanai” faktu, ka finanšu ministram bijušas tiesības turpināt darba attiecības ar Jaunzemi, tajā pašā laikā Tavars uzsvēra, ka šis temats tikts pārrunāts kādā no nākamajām koalīcijas sanāksmēm.

Pēc viņa teiktā, vēl sagaidāmas sarunas “par faktiem”, kā arī par VID turpmāko darbību – “pārņemam Igaunijas modeli vai stāvam uz vietas”.

Lūgts detalizēti paskaidrot AS viedokli par Jaunzemi, Tavars vien norādīja, ka “šo jautājumu neesam noslēguši”, jo “mūsu rīcībā ir vairākas ziņas un fakti, kas abām pusēm jāpārbauda”.

“”Apvienotais saraksts” aicina un grib redzēt, lai VID mainās un ir pretimnākoša iestāde kā Igaunijā,” piebilda politiķis.

Kā zināms, pērn 15. septembrī toreizējais finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) izdeva rīkojumu par disciplinārlietas ierosināšanu un Jaunzemes atstādināšanu no VID vadītājas amata. Šāds lēmums tika pieņemts saistībā ar atklātajām muitnieku nelikumībām.

Savukārt 13. janvārī tagadējais finanšu ministrs Ašeradens atjaunoja Jaunzemi amatā, vien pamatojoties uz disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas atzinumu, nolēma izteikt aizrādījumu viņai par novēlotu finanšu ministra doto uzdevumu izpildi.

Par šādu finanšu ministra lēmumu izbrīnu pauda “Apvienotais saraksts”, kas vēlējies minēto jautājumu 16. janvārī pārrunāt koalīcijas partneru starpā, tomēr tas nav noticis Ašeradena prombūtnes dēļ.

Tavars pagājušajā nedēļā uzsvēra, ka “Apvienotais saraksts” norobežojas no finanšu ministra lēmuma, norādot uz neatrisinātam problēmām ēnu ekonomikas apkarošanā “un citiem skandāliem”. Politiķis uzsvēra, ka AS vēlas uzklausīt Ašeradena skaidrojumu par VID darbu.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzsvēra, ka lēmums par VID vadītāju ir pilnībā finanšu ministra kompetencē. “Atgādinu, ka finanšu ministrs ir izlēmis turpināt darba attiecības,” pauda premjers.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: delfi.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
idiots
idiots

Auditorkompānijām Price waterhouse un KPMG ar šito balagānu nav nekāda sakara.

Peteris
Peteris

Tas tantuks ir slims vai vesels ?

Neaizstāvot Jaunzemi
Neaizstāvot Jaunzemi

Liekas , ka Apvienotajam Sarakstam nav sava cilvēka VID vadībā, tāpēc atkal kaut ko muhļī. Nu nemaz neiedveš uzticību ši oligarhu draugu interešu grupa. Turpat jau Šķēle ar savu sirmo bārdu arī lūr aiz stūra.

Ārvalstu investoru padome
Ārvalstu investoru padome

ku kū

Gribi siltu vieti;nu
Gribi siltu vieti;nu

Arī gribi iedēt savu olu?

Pie kā jādodas runāties
Pie kā jādodas runāties

Tad nu situācija apmēram tād: Jūs tas satrauc? Vēlaties par to parunāt?

Aizkraukles Burka
Aizkraukles Burka

Jā, negribās jau klapēt ciet to blusainā pukina rietumu banku. Šlesera komisija – pēdejie gāzes pūtieni vaigos un biksēs.