“Apvienotais saraksts” norobežojas no lēmuma ļaut Jaunzemei turpināt vadīt VID

Ieva Jaunzeme

Viens no trim valdību veidojošajiem politiskajiem spēkiem – “Apvienotais saraksts” – norobežojas no finanšu ministra Arvila Ašeradena (“Jaunā Vienotība”) lēmuma atjaunot amatā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektori Ievu Jaunzemi. Tā pirmdien pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes norādīja politiskā spēka Saeimas frakcijas vadītājs Edgars Tavars.

“Apvienotais saraksts”, ņemot vērā VID notikušos skandālus, kā arī situāciju ēnu ekonomikā un veidu, kā VID to risina, vēlas dzirdēt Ašeradena skaidrojumus par to, kā dienests strādās tālāk.

Finanšu ministrs par Jaunzemes atjaunošanu amatā lēma pagājušajā nedēļā, vienlaikus viņai izsakot aizrādījumu par par novēlotu finanšu ministra doto uzdevumu izpildi.

Par skandāliem VID, kas finanšu ministram Ašeradenam šķita nenozīmīgi, lemjot par Jaunzemes atjaunošanu amatā Puaro.lv jau rakstīja
(Liepnieks: Kāpēc Ašeradens atjaunoja darbā VID ģenerāldirektori? – Puaro.lv):

Iepriekšējais finanšu ministrs Jānis Reirs (“Jaunā Vienotība”) 2022. gada septembra beigās izdeva rīkojumu par disciplinārlietas ierosināšanu un VID ģenerāldirektores Jaunzemes atstādināšanu. Uz pārbaudes laiku tika atstādināts arī VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes direktors  Kaspars Podiņš. Ministrija skaidroja, ka rīkojums ir izdots gan uz dienesta pārbaudes ziņojuma pamata, gan reaģējot uz nesenajām Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturēšanām. Ministrija bija iecerējusi  Jaunzemi rotēt uz Ēnu ekonomikas ierobežošanas koordinācijas departamenta direktora amatu. Ministrija iepriekš  komentēja, ka  Jaunzemes rotācija nekādā veidā nav saistīta ar disciplinārlietu, bet viņa esot piemērota vakantajam amatam. Taču iepriekšējā valdība 2022. gada izskaņā atlika jautājumu par Jaunzemes pārcelšanu. Otrajā janvāra nedēļā finanšu ministrs Ašeradens (JV) Jaunzemi amatā atjaunoja.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Stulbums
Stulbums

Šobrīd korupcijā vaino tikai mazos ierēdņus. jaunzeme ir vajadzīga, lai varētu priekšnieki atjaunot shēmas, mazie ir izpildītāji un tos var nomanīt. Shēmošana sākas no ārpuses.

Megrē
Megrē

Būtu jau pareizi sagaidīt šādu pašu norobežošanos no NA arī. Lai Vienotība uzņemas atbildību par saviem darbiem.