“Vienotība” kongresā slavē sevi, par skandāliem – ne vārda

Kadrs no LTV video

Sestdien partijas “Vienotība” kongresā no tribīnes skanēja uzslavas partijas biedriem par līdz šim paveikto, taču netika vērtēti iemesli partijas reitingu kritumam un izpalika vērtējums par atsevišķu partijas biedru rīcību, ziņo Latvijas televīzijas raidījums “Panorāma”.

Daudz un garu pateicības runu, bet ne vārda par skandāliem, kur ierauta partija. Partijas vadītājs Arvils Ašeradens atklāja, ka šis ir viņa beidzamais pilnvaru gads un viņš nolēmis atkārtoti partijas vadītāja amatam nekandidēt.

Svarīgākais partijas uzdevums ir gatavošanās 2025. gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām. Šobrīd “Vienotība” ir pārstāvēta 27 pašvaldībās.

“Cīņa par Rīgu būs izšķiroša,” sacīja Ašeradens, paužot atbalstu šī brīža Rīgas mēram Vilnim Ķirsim, kas būšot “Vienotības” kandidāts arī nākamajās pašvaldības vēlēšanās.

“Mūsu pārstāvniecība reģionos pieaug – reizēm pēc smaga darba, reizēm kā vienīgais spēks, kas spēj nodrošināt saprātīgu attīstību,” viņa teikto papildināja Latvijas premjerministre Evika Siliņa.

Lai arī no tribīnes izskanēja, ka “Vienotības” vēlētājs ir gudrs un prasīgs, tā arī netapa skaidrs, kā partija pārliecinās vēlētājus.

“Populisti un Kremļa draugi gatavojas nākamā gada vēlēšanām un pārņemt varu galvaspilsētā – mēs to nepieļausim,” teica partijas Saeimas frakcijas vadītājs Edmunds Jurēvics.

No tribīnes kongresā neizskanēja vērtējums par skandāliem, kuros šogad tika iepīts arī “Vienotības” vārds. Piemēram, par nu jau bijušā premjera Krišjāņa Kariņa lidojumiem ar privātām lidmašīnām, apsūdzībām saistībā ar aplokšņu algām partijā vai negodīgu IT firmas izvēli vēlēšanās.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

4 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
SDR
SDR
23 d. atpakaļ

“Lai arī no tribīnes izskanēja, ka “Vienotības” vēlētājs ir gudrs un prasīgs, tā arī netapa skaidrs..” – Tā taču ir prasta manipulācija ar vēlētāju. Vēl ir bieži dzirdēts par jauniem cilvēkiem un ģimenēm ar bērniem un cilvēkiem ar augstāku izglītību un augstākiem ienākumiem. Loģiski, kurš gan gribēs sevi asociēt ar nabagiem, bomžiem, neizglītotiem un dumjiem? Tāpēc uzpirktie varas mediji propagandē ka jābalso “gudri un pareizi” – par Vienotību. Un tātad cilvēks varēs justies piederīgs pie veiksmīgajiem. Arī tādā veidā tiek ietekmēts vēlēšanu rezultāts.

Jefiņš
Jefiņš
24 d. atpakaļ

Ķirša izvēlēšanās un Skola 2030 izdarītā ļaunuma nepieminēšana pati par sevi raksturo JV.

ccnn
ccnn
24 d. atpakaļ

visvairāk žēl to IT kompāniju, ko par nestrādāšanu par velti, tagad vazā pa tiesām nepamatoti

Niknais
Niknais
24 d. atpakaļ

Latvijas iznīcināšanas partija, kuri prot slavināt sevi un savus melnos darbus un melus veiksmīgi maskēt zem mazsvarīgiem panākumiem.