Logina atkāpusies Progresīvo valdes mudināta, nevis pēc pašas vēlmes, ziņo LTV

Logina
Foto: Oskars Artūrs Upenieks / Kultūras ministrija

Iepriekšējā kultūras ministre Agnese Logina, kas no amata atkāpās pagājušo pirmdien, to izdarījusi pēc partijas valdes aicinājuma, nevis pēc pašas vēlēšanās. Jautāta, vai viņas lēmumu nav ietekmējis partijas viedoklis, Logina rakstiski LTV atbildējusi: “iesniedzot savu demisijas iesniegumu Ministru prezidentei, paskaidroju to ar personīgiem iemesliem un tas joprojām ir spēkā”, vēsta TVnet.

To, ka Loginu atkāpties mudinājusi “Progresīvo” valde, LTV uzzinājusi no neoficiāliem avotiem, taču savā rakstiskajā atbildē viņa to tieši neapstiprina, taču arī kategoriski nenoliedz.

Saeimā ministres amatā apstiprinātā agrākā Kultūras ministrijas (KM) parlamentārā sekretāre Agnese Lāce ministra pienākumus sāk pildīt no šodienas. Viņas birojā lielākā daļa cilvēku saglabās amatu no iepriekšējās ministres, vēsta LTV “Panorāma”.

Kā zināms, Saeima ceturtdien kultūras ministres amatā apstiprināja līdzšinējo KM parlamentāro sekretāri Agnesi Lāci. Viņu amatam piedāvāja “Progresīvie” pēc tam, kad kultūras ministre Logina nolēma, pēc viņas sacītā, personīgu iemeslu dēļ atkāpties no amata. Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) nolēma Lāci virzīt apstiprināšanai Saeimā.

Par Lāci nobalsoja 52 deputāti, pret bija 27, bet neviens deputāts neatturējās. Par balsoja “Progresīvo”, Zaļo un zemnieku savienības un “Jaunās vienotības” frakcijas deputāti. Vēl Lāci atbalstīja pie frakcijām nepiederoši deputāti Oļegs Burovs (GKR), Igors Rajevs un Andrejs Ceļapīters.

Pret Lāces kandidatūru balsoja Nacionālās apvienības un “Apvienotā saraksta” frakciju deputāti. Balsojumā nepiedalījās “Latvija pirmajā vietā” un “Stabilitātei” frakcijas, kā arī nupat “Progresīvo” frakciju pametušais deputāts Edgars Zelderis.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

1 Comment
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
galma apvērsums
galma apvērsums
3 mēnešus atpakaļ

Tā iet, ja nav pietiekoši aktīva sektā un nepietiekoši demagoģiska. Pieredzes trūkums, ka pašas borojs uztaisa galma apvērsumu un … jāpeld vien prom uz pilsētiņas domi atsēdet termiņu.