Tikai Konkurences padome vēl var apturēt grandiozo Rīgas domes atkritumu apsaimniekošanas iepirkumu gandrīz 700 miljonu vērtībā

karikatūra
Ērika Oša karikatūra

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (“ KPV LV”) aicina Konkurences padomi izvērtēt, vai darījumi, kas īstenoti saistībā ar Rīgas pašvaldības publiskās-privātās partnerības konkursu, ir atbilstoši Konkurences likuma normām un nepieciešamības gadījumā īstenot savas pilnvaras attiecībā uz šādu darījumu izskatīšanu.

Atkritumu poligona “Getliņi” apsaimniekotājs SIA “Getliņi EKO” ir noslēdzis 686,3 miljonu eiro vērtā Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas publiskās-privātās partnerības procedūru un par konkursa uzvarētāju atzinis “CREB Rīga.

Projekta izpildes laiks ir 20 gadi no līguma spēkā stāšanās dienas. Projekta mērķis ir attīstīt Rīgas pilsētas sadzīves atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, ir plānota atkritumu dalītās vākšanas infrastruktūras izveide, kas ietver sadzīves atkritumu savākšanu, transportēšanu un sagatavošanu pārstrādei.

“Pastāv aizdomas, ka šāda 20 gadu darījuma rezultātā varētu ciest brīvā konkurence atkritumu apsaimniekošanā, jo pašvaldības aizvien vairāk dibina savas kapitālsabiedrības, kurām uztic šādus pakalpojumus. Tādā veidā privātajiem uzņēmējiem samazinās darba lauks, un ir bažas, ka Rīgas iedzīvotājiem šāda darījuma rezultātā varētu rasties cenu pieaugums un pakalpojuma kvalitātes kritums,” pauda Ralfs Nemiro.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,TwitterYoutube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Tas nav par konkurenci, bet gan drīzāk par alkatību…teorētiski kapitalismā konkurence ir līdzeklis, kā apkarot to. Tomer izveidojot valsts kapitalisma sistēmu šādai problēmai nevajadzētu rasties..

stalins
stalins

Vajadzetu Skjeles kungam aiziet no ” biznesa”.Labakajaa gadijumaa taa ir augljoshana-“atrie krediti” , bet pareejos viss cits ,tikai ne uznjeemejdarbiiba.Un citaadaak darboties vinshs nav nekad pratis.Rekets,korupcija,krapshana.Zheel, bet vinshs pat nevelas mainiities.

Lamata
Lamata

Katra firma vēlas apkalpot rajonu, kas tuvāk atkritumu apstrādes vietai vai Getliņiem. Arī tas ir risks korupcijai. Neviena neapkalpos tālākos nostūrus, ja tarifi nebūs divkārši. Katrai jāiegādājas atbilstošs transports. Neviena nebūs ar mieru slēgt līgumu uz neilgu laiku. Ja Šķēle spēj izpildīt nosacījumus, lai uzņemas. Patērētājs nedrīkst ciest .