Zariņš: Tiek gatavots OIK 2

Ivars Zariņš "saskaņa"

“Tas, kas pašlaik notiek – tiek gatavots OIK 2. Mērķis, kāpēc tiek vilkts esošais OIK stāsts – to vajag novilcināt līdz brīdim, kad būs šis OIK 2, un tad visu to pašu varēs pārlikt un turpināt jau ar jaunu vezumu,” TV kanāla Rīga TV24 raidījumā “Preses klubs” teica 13.Saeimas “Saskaņas” frakcijas deputāts Ivars Zariņš.

“Ar šo OIK 2 ir līdzīgi kā ar esošo OIK, kad mums tika teikts, ka Eiropa no mums pieprasa,” skaidro deputāts.

“Tagad ir šis jaunais enerģijas un klimata plāns, kas tiek veidots. Un Ekonomikas ministrija jau cītīgi risina pārrunas, ka būs vēl augstākas prasības, kas mums būs jāpilda. Tas nozīmē, ka būs jāmaksā vēl lielāki apjomi,” brīdina Zariņš.

“Latvijai OIK desmit gadus ir bija nelikumīgs. To atzinusi gan Ekonomikas ministrija, gan Finanšu ministrija. Tas ir tas, kas skaidri noteikts Eiropas Savienības tiesību aktos. Tas ir tas, kas jau Eiropas Savienības tiesā par līdzīgām situācijām ir lemts un pateikts […] – ja valsts desmit gadus ir īstenojusi OIK bez saskaņošanas ar Eiropas Komisiju, šāds atbalsts ir nelikumīgs. Pat ja tas ir saskaņots vēlāk, tas nav likumīgs. Tas neatceļ šī nelikumīgā atbalsta sekas, papildina parlamentārietis. ”

“Ja Ekonomikas ministrija nekustēsies un turpinās šo OIK afēru piesegt, tad, es domāju, kādam komersantam var vienkārši neizturēt nervi un viņš mierīgi var aiziet un pateikt: atdodiet man manu naudu, to miljonu, ko es esmu samaksājis par šo OIK gada laikā.

Un viņam būs tiesības to izdarīt. Ir konkrēti jau tiesību prakse, un mēs varam sagaidīt, kas var būt. […] Un tad mēs redzēsim, ka pēkšņi atkal atskries valdība un sāks runāt – vai, kāds negaidīts Eiropas Savienības tiesas lēmums, viņi tur kaut ko nav sapratuši. Mēs drīz sagaidīsim vēl šādu pārsteidzošu lēmumu,” ironizē Zariņš.

Avots: RīgaTV24 “Preses klubs”

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jonis
Jonis

Zariņa k.gs. Vai tā nau valsts nozagšana, ka valdība zagļiem pieņem likumus lai “likumīgi” varētu zagt, nu protams pa velti jau tādus pasūtījumus valdība nepieņem.