Valsts politiskā kursa piekritēju skaits Krievijā ievērojami sarucis, liecina aptauja

aptauja Krievija

Viskrievijas sabiedriskās domas izpētes centra maijā veiktā aptauja liecina, ka tikai 37% Krievijas iedzīvotāju uzskata valsts īstenoto politisko kursu par pareizu.  Pērn tāds viedoklis bija 49%  aptaujāto.

21% respondentu paziņoja, ka Krievijas šībrīža politiskais kurss viņus neapmierina kategoriski. 2015. gadā tā domāja vien 12%. Tostarp gada laikā pieaudzis to Krievijas iedzīvotāju skaits, kuri esošo politisko situāciju valstī uzskata par sliktu, — no 14 līdz 21%. Atzinīgi izteikušies 22% respondentu, turpretī pērn tāds viedoklis bija 31% .

Kā liecina pētījums, 2016. gada maijā vairs nav vērojams Krievijas iedzīvotāju sociālās labsajūtas rādītāju pieaugums. Vēl bez pesimisma attiecībā uz valsts politisko kursu, Krievijas iedzīvotāji ir sākuši kritiskāk vērtēt arī ekonomisko situāciju valstī. To aptaujas dalībnieku skaits, kuri savas ģimenes materiālo stāvokli vērtē kā sliktu, pieaudzis par 1 procentpunktu — līdz 21%. Tostarp savas ģimenes materiālo stāvokli kā labu vērtē tikai 12%, bet 66% – kā vidēju.

Arī Krievijas iedzīvotāju prognozes nākamajam gadam ir kļuvušas pesimistiskākas: ja 2015. gada maijā dzīves kvalitātes ievērojamu uzlabošanos gaidīja vairāk nekā trešdaļa (35%) respondentu, tad šobrīd šāds viedoklis ir tikai 27% aptaujas dalībnieku. 41% respondentu neuzskata, ka gada laikā viņu dzīves kvalitāte uzlabosies, bet 17% aptaujāto izteica bažas, ka pēc gada viņiem klāsies vēl sliktāk. Pērn tā domāja tikai 10%. 15% respondentu nebija atbildes.

Aptauja liecina, ka Krievijas iedzīvotāju apmierinātība ar dzīves līmeni praktiski nav mainījusies. Ar dzīvi apmierināti ir 48% aptaujāto, savukārt 2015. gada maijā to bija  52%.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Rosbalt

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gunta Bebre
Gunta Bebre

Ko tur vaukstēt visu laiku par Krieviju? Viņi ir tikuši galā ar daudz lielākām nepatikšanām kā tagadējās.
Bet kā ir Latvijā ar politiskā kursa piekritējiem? Par ārpolitikas kursu piekrīt skaitīti politiķi un maza saujiņa zombētu pilsoņu, kurus nepārtraukti biedē ar krievu okupāciju slavējot amerikas demokrātiju un ES šokolādes krastiem un piena jūrām. Bet par iekšpolitikas piekritējiem paliek ierēdniecība( kurai, ja gribi strādāt ir jāpiekrīt un jāslavē) un visu rangu zagļi, kurus pilnīgi apmierina anarhija kas valda valstī.
Ja paskatās uz Latviju uz lielāka fona, tad viņa izskatās vairāk kā nožēlojama pat salīdzinājumā ar Igauniju.