Valsts prezidenta amatā ievēlēts Edgars Rinkēvičs

Rinkēvičs

Trešdien, 31. maijā, Saeima par jauno Latvijas Valsts prezidentu ievēlējusi “Jaunās Vienotības” virzīto kandidātu un ilggadējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču.

Rinkēvičs dzimis 1973. gadā Jūrmalā. Absolvējis Latvijas Universitātes (LU) Vēstures un filozofijas fakultāti, saņēmis sertifikātu par politikas zinātņu un starptautisko attiecību studijām Groningenas Universitātē, Nīderlandē. Viņam ir arī divi maģistra grādi, kas iegūti Latvijas Universitātē politikas zinātnē un ASV Nacionālās Aizsardzības universitātes Bruņoto spēku Nacionālo Resursu Stratēģijas Industriālo koledžā.

Rinkēvičs 1990. gados strādājis kā Latvijas Radio žurnālists ārpolitikas un starptautisko attiecību jautājumos, pēc tam dažādos amatos sācis savu karjeru Aizsardzības ministrijā (AM), kurā kopš 1997. gada vairāk nekā desmit gadus ieņēma augstākā ierēdņa – AM valsts sekretāra – amatu.

Rinkēvičs no 2002. līdz 2003. gadam bija Latvijas delegācijas vadītāja vietnieks sarunās par iestāšanos NATO, un no 2005. gada līdz 2007. gada janvārim Rinkēvičs ieņēma NATO valstu un valdību sanāksmes organizācijas biroja vadītāja posteni.

No 2008. gada oktobra līdz 2011. gada jūlijam Rinkēvičs bija Valsts prezidenta Valda Zatlera kancelejas vadītājs.

Zatleram netiekot pārvēlētam uz otro prezidentūras termiņu un iesaistoties politikā, tajā iesaistījās arī Rinkēvičs, un 2011. gadā viņš kļuva par Valda Dombrovska (V) vadītās valdības ārlietu ministru, savukārt 2012. gada sākumā iestājās bijušā prezidenta Zatlera vadītajā Reformu partijā.

Ārlietu ministra amatu Rinkēvičs saglabāja arī Laimdotas Straujumas (V), Māra Kučinska (AS) valdībā un Krišjāņa Kariņa (JV) nu jau abās valdībās.

2014. gada pavasarī Rinkēvičs iestājās partijā “Vienotība”. 2022. gada 14. Saeimas vēlēšanās Rinkēvičs ievēlēts parlamentā no partiju apvienības “Jaunā Vienotība” saraksta, kļūstot par populārāko politiķi valstī, jo ieguvis visvairāk “plusiņu”.

Rinkēvičs ir Triju Zvaigžņu ordeņa lielvirsnieks, Viestura ordeņa lielkrusta komandieris, kā arī saņēmis NATO un vairāku Latvijas sabiedroto ārvalstu augstus apbalvojumus.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


26
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
putjins
putjins

Parlaments ievēlēja latkrieviem prokrievisku baltkrievu par prezidentu. Latkrievi laimìgi

Jezups
Jezups

Vajadzīgs Tautas vēlēts prezidents , nevis Vienotības tirgus prezis !

levitkucins
levitkucins

Nav nekādas tautas. Ir nācija

ērce
ērce

Labāk jau būtu bijis Levits, bet ja Maskavas aitas ZZS un ASS to nevēlējās, tad Rinkēvičs ir nākošais labākais.

Strēlnieks
Strēlnieks

Piekrītu, Levits bija labs.Ir tā kā ir. Vienotība ziedoja Rinkēviču. Tagad ne mazsvarīgi, kas ieņems ārlietas? Kols būtu labs, bet NA nebalsojot par Rinkēviču diez vai spīd.Skatīsimies

Strēlnieks
Strēlnieks

Super! Esmu sajūsmā un gandarīts cik veiksmīgi Vienotība izspēlēja. NA,par ko īsti viņi domā (bezmugurkaulnieki bez pautiem)?! Tagad tikai sāksies….tuvākās pāris nedēļas, būs jautri.

Gada glezna
Gada glezna

Ir nepat’īkami vērot kā augs nīkuļo un begās nokalst. Vēl nepatīkamāk ir vērot kā tauta nīkuļo un beigās pašiznīcinās. Vai tas nav izsmiekls, kā Rinkevičs rūpēsies par demogrāfisko situāciju Latvijā? Saprotams lielum lielais vairums deputātu ir mazattīstīti, bet ja tauta nevēlas beigt šīs zemes gaitas, tad šāds balsojums nav iedomājams pat viskorumpētākajā un noziedzīgākajā valstī.

Strēlnieks
Strēlnieks

Vēl nav stājies amatā, jau vainīgs pie tautas pašiznīcināšanās?! Ļausim viņam strādāt. Kas attiecas uz demogrāfijas rādītājiem, apskatieties pārmaiņas pēc kas notiek citās valstīs ar dzimstības statistiku.Kretinē vissirslikti.lv

homofobs
homofobs

Nu apskatījos to statistiku. Salīdzināju musulmaņu valstis kurās lgbt nav iedomājams, viņiem ar dzimstību viss kārtībā – tā civilizācija neizmirs. To nevar teikt par eiropas valstīm, kurās lgbt tiek uzskatīts par augstāko brīvības pakāpi. Eiropa izmirst, to pierāda statistika. Viss likumsakarīgi.

Strēlnieks
Strēlnieks

Tieši tā, dzimstības rādītāji šobrīd visā Eiropā zemi. Un mēs esam musulmaņu valsts? Izglītība un labklājība iet kopā ar dzimstības rādītājiem. Apspiestas/ierobežotas sieviešu tiesības, neizglītota un nabadzīga nācija – dzimstības rādītāji augsti

homofobs
homofobs

Pēc worldpopulationreview.com datiem Latvijā nav augsta izglītība, atrodas kopā ar Kolumbiju, Bulgāriju, Čīli. Vienīgi Bulgārijā zemāka dzimstība. Tad vēl tu raksti par labklājību. Skatamies cost of living, tātad dzīves dārdzība. Latvija neskatoties uz mazajām algām atrodas pie dārgajām valstīm. Tas attiecas arī uz lielāko daļu “attīstīto” Eiropas valstu. Dzimstība tieši korelē ar dzīves dārdzību. Jo augstāka dzīves dārdzība valstī jo zemāka dzimstība. Un viss loģiski, ja valstī ir sistēma ka jaunajai ģimenei valsts un birokrāti visu atņem (ar nodokļiem, komisijām maksām, kredītiem), tad priekš bērna vienkārši pāri nekas nepaliek. Tas arī izskaidro kāpēc Āfrikas valstīs tāda dzimstība, jo tur var… lasīt vēl »

Strēlnieks
Strēlnieks

Naivi domāju, ka labklājība un dzīves dārdzība iet roku rokā, bet nu labi.Tad kāda ir tā zelta recepte demogrāfijas uzlabošanai?! Ja neatgriežamies 80jos, protams.Saprotu no Tevis rakstītā, ka valsts un birokrāti pie visa vainīgi. Kā ar to ēnu ekonomiku 26 %?! Vai tās naudiņas, ja ienāktu legālajā apritē, nenosegtu medicīnas, izglītības utt.vajadzības un attiecīgi nodokļu slogs nebūtu tik liels,attiecīgi jaunajai ģimenei ienākumu vairāk-var atļauties bērniņu

Gada glezna
Gada glezna

Nabaga Strēlnieks redz tikai un vienīgi ēnu ekonomiku. Paanalizējam kaut vai Indiju – tā lielākoties nav musulmaņu zeme, tomēr tās pieaugums ir 12 miljoni gadā. Lūk, jums statistika.

Saprotams ir nepatīkami apzināties, ka latvju tauta iznīkst, nīkuļo un iznīkst – šāds saeimas balsojums liecina par to, ka tauta ir iznīkšanas stadijā – ka tikai kaut kādas afēras tiktu sarunātas. – nekāda pašsaglabāšanās instikta.. Strēlniekam jau laikam piemeties Alcheimers: 90-tajois gados tiešām bija smagi ar ekonomiku, taču medicīna darbojās labāk, izglītība funkcionēja labāk.

Strēlnieks
Strēlnieks

Latvju tauta neiznīks. Nīkuļo, kas apzināti nīkuļo.Man diagnoze uzstādīta, nu, ja tā vari justies labāk, ok.
Atļaušos tālāk neieslīgt diskusijā

homofobs
homofobs

Tādā gadījumā, ko tieši Tu sauc par labklājību? Ja laklājība iet kopā ar dzīves dārdzību tad tā nevar būt labklājība, tad labklājība tiek vai nu speciāli vai neapzināti jaukta ar kādu no inflācijas procesiem. Mēs par kaut ko dažādu runājam. Tas ka es pelnu vairāk, bet man arī tikpat par to pašu ir jāizdod, tas nenozīmē ka pieaugusi mana labklājība. Es labklājību vairāk attiecinātu uz pirktspēju. Teiktu tā, labklājība pieaug ja jaunā ģimene var par 10 gadiem ātrāk nomaksāt hipotēku, nepalielinot tam daļu no mēneša ienākumiem. Man nav tās zelta receptes, bet no mana rakstītā jau izriet secinājumi, kādos virzienos… lasīt vēl »

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Sveicam jauno prezidentu! Turējām īkšķus. Ceram uz sadarbību un izpratni par pilnvērtīga naudas tranzìta atjaunošanas nepieciešamìbu caur Latviju no NVS valstīm. Nauda nesmird, kā teica senie romieši.

Andris Feikmanis
Andris Feikmanis

Cilvēks ir pieņēmies prātā. 2000 – jā bij protams debīli turēt naudu “Slāvu bankā” (vēlākais nosaukums “Saules banka”). Bet nesen atvēra kontiņu Revolut, tā ka sarunām i gatavs. Bet, ta jau redzēs

NATO
NATO

Rinkevičam ir konts Revolut “bankā”, kura pieder Gazpromam? Ū, labs

Strēlnieks
Strēlnieks

Jā, 421 euro! 433 835 eiro uzkrājums “Swedbank” bezskaidras naudas uzkrājums, 10 158 eiro uzkrājis AS ” Swedbank Atklātais Pensiju Fonds”, 4161 eiro – “Swedbank Life Insurance SE”. Ko tagad?! Kas tieši ir “Ū, labs”?! Tie nabaga 421 euro??

NATO
NATO

Ū, nē. Labs bij domāts – tas nabaga Gazprom (viens no diviem Revolut dibinātājiem Storonskis ir augstas Gazprom amatpersonas dēls, par otru – Jatsenko no Ukrainas maz kas zināms).

Strēlnieks
Strēlnieks

Nu tas Vlads Jatsenko tā kā Vācijā dzimis,pēc tautības ukrainis. Bet ar Rinkēviču ta kāda saistība? Apskaidro mani, please

Skapis
Skapis

Vārds **ars iegūst valstisku pieskaņu.. Nezinu kam viņš var būt prezidents, bet man tāds nevar būt. Tas nav mans prezidents. Vienīgais kam varu piekrist, ka kāds speciāli šķeļ sabiedrību.

linda abu meri
linda abu meri

Tu i belorusofobs

Strēlnieks
Strēlnieks

Man, viņš ir mans prezidents. Rinkēvičs tieši saliedēs sabiedrību.

lembergs
lembergs

Baltkrievu valodā rinke nozīmē “tirgus”. Šodien lab patirgojāmies ar Levitu un tautas pārstāvji ievēlēja baltkrievu. Sveicieni Aleksandram Grigorjevičam.

tiesnesis levitkucins
tiesnesis levitkucins

Beidz ņirgt. Vitebskas guberņas atdzimšana ir mūsu abu nāciju interesēs – latkrievu un baltkrievu.