“Vienotība” 2014. gadā mudinājusi viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus, atklāj “SOAAR” vadītājs

Vienotība

2014. gada Saeimas vēlēšanu laikā toreizējais “Vienotības” ģenerālsekretārs Artis Kampars aicinājis vēlēšanu programmatūras nodrošinātāja – informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma “SOAAR” – vadītāju viltot vēlēšanu rezultātus, Latvijas Televīzijas raidījumā “Kas notiek Latvijā?” apgalvoja “SOAAR” vadītājs Renārs Kadžulis.

Kā zināms, “SOAAR” apsūdzējis “Vienotību” nelikumīgā uzņēmuma izstrādātās sistēmas izmantošanā partijas kongresos. Uzņēmumā apgalvo, ka “SOAAR” tehniskais atbalsts partijai astoņu gadu laikā esot izmaksājis vairākus desmitus tūkstošus eiro, bet politiskais spēks par to neesot samaksājis.

“Bija daudz dīvainību. “Vienotība” uzvedās, es teiktu, kā politiskie reketieri.

2014. gada Saeimas vēlēšanās, vēlēšanu naktī pēkšņi man zvana Artis Kampars, izsauc ārā un saka tā – izskatās, ka mūsu priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa netiks ievēlēta. Mums vajag, lai tu izdari, lai viņa tiktu ievēlēta.

Es saku, vai tu saproti, ko tu prasi, tu prasi viltot vēlēšanu rezultātus. Es uz tās takas nekad mūžā nestāšos. Un es atteicu. [Kampars] Teica – nu tad būs visādi,” raidījumā apgalvoja Kadžulis.

Viņš sacīja, ka šos apgalvojumus var pierādīt tikai ar to, ka Āboltiņa galu galā netika ievēlēta, tomēr 12. Saeimā iekļuva pēc tam, kad deputāta mandātu nolika Saeimā no “Vienotības” saraksta ievēlētais Jānis Junkurs, kurš paziņoja, ka esot saņēmis darba piedāvājumu kādā Honkongas uzņēmumā. Viņa valsts amatpersonas deklarācijā gan neuzrādījās darbs Honkongas uzņēmumā, kas lika secināt, ka viņš no Saeimas aizgājis, lai atbrīvotu vietu Āboltiņai.

Kadžulis sacīja, ka par notikušo esot ziņojis Satversmes aizsardzības birojam (SAB), tomēr atsaucība izpalikusi.

“Es par to ziņoju vairākas reizes SAB. Domājat, kaut kas notika? Tur ir tā kā pret sienu, tāpat kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB). Vienā brīdī nolaižas rokas kaut ko ziņot, jo neviens neko nedara,” sacīja Kadžulis.

“Vienotības” priekšsēdētājs, šī brīža finanšu ministrs Arvils Ašeradens (“Jaunā Vienotība”), raidījumā uzklausot Kadžuļa sacīto, norādīja, ka iejaukšanās vēlēšanās būtu nopietns pārkāpums, tāpēc šie apgalvojumi ir jāpārbauda.

No LTV

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


14
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
pietiek!
pietiek!

Rūpēsimies vairāk par šodienas problēmām un nevērsīsim skatu tik daudz uz pagātni.

Jeblonskis
Jeblonskis

Viens zaglēns apmelo otru. Teātris.

paviāns
paviāns

JV stāvoklis, kad Āboltiņa pelnīti palika aiz strīpas, skaidri prasīja Kamparam gribēt vēlēšanu viltošanu. Uzņēmējs skaidri atteica un pierādījumam minēja, ka Āboltiņa tā arī palika aiz strīpas. Galvenais šeit ir pati gribēšana un mudināšana citiem piepildīt šo gribēšanu. Pamperveidīgiem savu gribēšanu ir jāsarullē un jāiesprauž sev.

drons
drons

Tiešām izskatās, ka ir izveidots “sensacionāls” stāsts un pielāgots 2014. gada faktiem. Kāds mutiski pieprasīja ietekmet velesanas (bez pierādījumiem), viņš mutiski ziņoja divas reizes (atkal nav pierādījumu). Es varu iedomāties daudz šādus stāstus, pat tádus, kur tu esi iesaistīts :))

Skatamies uz darbiem
Skatamies uz darbiem

Cilvēki sociālajos tīklos jau sen izteica aizdomas ka vēlēšanu rezultāti tiek viltoti. ~60% no balsstiesīgajiem vispār vairs nepiedalās vēlēšanās, jo neredz jēgu. Parunājot ar cilvēkiem, kāpēc nepiedālās, neviens netic ka vēlēšanas ir godīgas. Tātad ~60% balsstiesīgo iedzīvotāju uzskata ka Latvijā jau gandrīz 20 gadus vēlēšanas tiek nozagtas. Un Latvijas valdībai vēl nav kauna mācīt citām valstīm, kādai jābūt demokrātijai. Vēl atļaujās izteikt nosodījumu. Un vispār par to ka vēlēšanas Latvijā tiek nozagtas, jebkurš cilvēks kurš skolā daudz maz labi mācījies, varēja saprast jau tajā brīdī, kad Latvija paziņoja ka Lukašenko Baltkrievijā esot nozadzis vēlēšanas. Tātad paši ļoti labi zin ka… lasīt vēl »

Pampars
Pampars

Tieši tā! Arī Kampara gadījumā IT džeks varēja notēlot un pateikt, ka tas nav tehniski iespējams. Kampars viņam pat neprasīja vai viņš to var izdarīt, viņš teica ka vajag, tātad ļoti labi zin kā tas darbojas no savas pieredzes.

Korrado
Korrado

Redzot šo, piepildās aizdomas par tik stulbo nodrāzto frāzi Paši tak ievēlējāt! Kas kaut ko saprot no IT, saprot arī to, ka ir iespēja elektroniskos datus falsificēt tikai ar vienu iesaistīto personu! Pat tad, kad papīrus saskaita pa iecirkņiem, tālāk tie rezultāti pārtop elektroniskā formā, kur lai tos falsificētu, vajag tikai vienu iesaistīto. Attiecīgi, ja to ir labi motivējuši, info noplūdes iespēja gandrīz nekāda. Nu nav iespējams, ka partija, kas ilgstoši Latviju velk aizvien dziļāk bezdibenī, katru reizi tiek ievēlēta ar lieliem panāumiem. Arī Kaktiņam datus var pasūtīt kādus vajag. Interesanti būtu, ja kāds godīgsssss tiktokeris, ne jau rošļiks, veiktu… lasīt vēl »

Kolorādo
Kolorādo

Ne velti Vienotības banda par CVK priekšnieci iestūma paklausīgo Saulīti , kas ar autoritārām metodēm vada CVK .

brētliņu ķēniņš
brētliņu ķēniņš

Kur ņemt politisko vadību, kas bauda vairuma sabiedrības uzticību? Kas nemurgo par ekonomiskiem, drošības, sociāliem jautājumiem un spēj vadīt procesus rietumu vērtību virzienā? Aiz šitā idiotisma, uz mirkli piemirsies, ka esam WWW III situācijā. Vienīgais labums, ka esam tik mazi, ka nav kaut cik jūtama ietekme uz globāliemm procesiem.

Skatamies uz darbiem
Skatamies uz darbiem

Latvijai vajag nevis rietumu virzienā bet savu vērtību virzienā. Ne rietumu ne austrumu, ne ziemeļu ne dienvidu virzienos. Tāpēc arī Latvija atpalikusi, jo visu laiku rūpējās par citu valstu labklājību, nevis savējo, ļauj te saimniekot visādiem ārzemniekiem. Un sadarboties ar tiem kas vēlās sadarboties un uz abpusēji izdevīgiem noteikumiem. Nevis katru absurdo Briseles direktīvu steigties izpildīt, pat tādu kuru rietumos neviens pat nedomā pildīt.

Temida
Temida

Bīstamākais Latvijai , ka Vienotības bandas vēzis saēdis Tiesību sargājošās iestādes , pat Latvijas prezidents ir Vienotības bandas ietirgots , nevis Tautas ievēlēts !

vēlētājs
vēlētājs

Es pilnībā atbalstu augstprātīgās un dažādas perversijas atbalstošās JV atmaskošanu. Taču šiem paziņojumiem nav lemts kļūt par kādiem neapgāžamiem pierādījumiem, jo būs tikai vārds pret vārdu.

Nu nu.
Nu nu.

Kas vēl nebūs! Aitas mācīs cirpējus? Prom uz kautuvi!
Vienotībai un co. karš ir eksistenciāli vajadzīgs. Sākās karš, kliķe aizbēg, lai vadītu valstī no tālienes. Visi gali ūdenī. Kā viens gudrinieks izteicās, tad nekāda labuma no palikšanas šeit un valdības ar visiem sīkajiem vadītājiem nogalināšanas nebūtu. Viss ir sagatavots, tikai karš nesākas un šmuce par ātru sāk nākt ārā.
Līdz vakardienai minējumi par Vienotības politiķu iejaukšanos vēlēšanu gaitā bija apsmejama sazvērestības teorija.

klau!
klau!

Un kā ir ar Vienotībai ļoti labajiem pēdējo Saeimas vēlēšanu rezultātiem?