KPV LV savā pārziņā vēlētos pārņemt arī Juridiskās komisijas vadību

Kaimiņš

13.Saeimas komisiju sastāvu apstiprinās 20.novembrī. Līdz nākamajai ceturtdienai, 15. novembrim, partijām jāpiesaka deputātu kandidatūras darbam parlamenta komisijās.

Kaut šobrīd notiek intensīvas sarunas par amatu sadalījumu valdībā, vienlaikus partijas nosaka savas prioritātes arī Saeimas komisiju vadīšanā, vēsta Latvijas Radio.

Saeimā darbojas 16 komisijas, deviņas no tām ir likumdošanas. Septiņas ir nosacīti mazākas, tās mēdz dēvēt par uzraudzības komisijām. Līdz ar to sadalīt šīs komisijas starp septiņiem Saeimā ievēlētajiem politiskajiem spēkiem matemātiski ir vienkārši.

Grūtāk iet ar varas pārdalījumu. Piemēram, premjera partijai tiek arī Saeimas Budžeta un finanšu komisijas vadītāja pienākums.

“KPV LV” līderis Artuss Kaimiņš telefonintervijā Latvijas Radio stāstīja, ka savā pārziņā partija vēlētos pārņemt arī Juridiskās komisijas vadības grožus.

„Zaļo gaismu vai jebkāda veida atpakaļgaitas signālu var dot tikai Juridiskā un Budžeta komisijas. Tās ir vienīgās, kas var izraut no valdības kādu likumprojektu. Ja “KPV LV” ar JKP veido varas partiju modeli, tad tikai loģiski, ka vienai partijai ir Budžeta komisijai un otrai – Juridiskā. Ja viens ir priekšsēdētājs, tad otrs ir vietnieks,” norādīja Kaimiņš.

Apvienība „Attīstībai/Par!” vēlētos darboties komisijās, kas atbild par tādām reformu jomām kā veselības aprūpe, izglītība, pašvaldības. Par prioritāti apvienība uzskata arī budžeta politiku.

„Attīstībai/Par!” līderi vēlētos uzņemties arī Eiropas lietu komisijas vadītāja amatu, sacīja apvienības saeimas frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts.

Nacionālā apvienība par savu prioritāti uzskata Ārlietu komisiju. Apvienības Saeimas frakcijas vadītājs Raivis Dzintars apstiprināja, ka par komisijas vadītāju varētu virzīt Rihardu Kolu.

“Mēs labprāt uzņemtos Ārlietu komisiju, attiecībā uz tā saukyajām mazajām komisijām esam gatavi pielāgoties,” sacīja Dzintars.

To, ka savu pārstāvju vadībā vēlētos atstāt līdzšinējās komisijas, apstiprināja „Saskaņas” deputāts Andrejs Klementjevs. Viņš apstiprināja, ka par Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas priekšsēdētāju „Saskaņa” virzīs Vitāliju Orlovu. Savukārt Valsts pārvaldes un pašvaldības lietu komisiju varētu vadīt Sergejs Dolgopolovs.

“Saskaņa” vēlētos uzticēt Ilgtspējīgas attīstības komisijas vadīšanu savam deputātam Vjačeslavam Dombrovskim.

Pēc neoficiālās informācijas, Zaļo un Zemnieku savienība varētu vadīt Tautsaimniecības, kā arī Nacionālās drošības komisiju. Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas vadību varētu pārņemt „Jaunās Vienotības” pārstāvis Andrejs Judins.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Latvijas Radio

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar