Interesantas baumas par TB/LNNK Visu Latvijai, un ne tikai

TB/LNNK

Mēdz teikt, ka šodienas baumas ir rītdienas ziņas. Politikā tas tiešām tā lielā mērā ir, tāpēc Puaro.lv ir apkopojis pilsētas kafejnīcās un politikas vērotāju aprindās visvairāk apspriesto “neoficiālo informāciju”.

Pēdējā laikā politikas vērotāju uzmanība galvenokārt bijusi pievērsta „Vienotības” nu jau hroniskajām neveiksmēm, no kurām pēdējās – valsts finansējuma zaudēšana un nepazīstamā un nepieredzējušā Ķirša nominēšana par pirmo numuru Rīgas sarakstā – ir tikai kārtējais apliecinājums partijas, nu jau arī jaunās vadības, nespējai.

Tomēr par sponsoru trūkumu „Vienotībai” nebūtu jāuztraucas, ja vien tā spētu izkļūt no esošās nespējas pieņemt lēmumus. Virkne bijušo lielo sponsoru labprāt atgrieztos un atbalstītu, ja vien būtu ko atbalstīt. Ja būtu vismaz daudzmaz sakarīgs plāns. Šobrīd labākais, kas dzirdēts, ir atdoties „Latvijas Attīstības” menedžmentam. Tas ir – tiem pašiem bijušajiem no „Vienotības” aizgājušajiem aktīvistiem, kuru ilūzijas par savu projektu lēnā garā ir izčākstējušas. Šī plāna būtība ir apvienot abas partijas, un tad jau atkal kārtējo reizi ar jaunu nosaukumu un “svaigām” „Latvijas Attīstības” asinīm censties nostartēt Saeimas vēlēšanās. Vismaz pagaidām uz pašvaldību vēlēšanām šo pakāpeniskās apvienošanās plānu tā iniciatoriem no „Latvijas Attīstībai un aizstāvjiem „Vienotībā” tā arī neizdevās realizēt, jo „Vienotība neizšķīrās par pirmās vietas Rīgā atdošanu Pūcem. Nerealizējot šo plānu, „Vienotības stratēģija un nākotne kļūst pavisam neskaidra. Sadalīšanās un kādas daļas aiziešana uz to pašu “Latvijas attīstībai” kļūst ticama. Taču vai tas kādam kaut ko dos, gan nav skaidrs. Pūce+Viņķele vēl aizvien nav nekāds stiprais plāns. Savukārt “Vienotība” patīrot sarakstu vienalga var cerēt ietikt Saeimā, pateicoties izmisīgam mazākā ļaunuma balsojumam.

Nacionālās apvienības problēmas ir pavisam citādas. Lielie sponsori valsts bagātākie cilvēki nekad nav gribējuši konfliktēt ar Nacionālo apvienību, bet nekad arī nav vēlējušies būt jel kā ar to saistīti. Uz radikālisma robežas balansējoša, lāpu gājienus organizējoša un leģionu pieminoša partija, kurai nacionālās spriedzes uzturēšana ir vienīgā izdzīvošanas recepte. Šāds draugs, saprotams, nav gaidīts nopietna biznesa aprindās nekur Eiropā. Rezultātā Nacionālā apvienība vienmēr ir cietusi naudas trūkumu, pat vistreknākajos gados. Tagad ir vēl sliktāk, un izskatās, ka kļūs pavisam slikti. Jo vienīgais lielais un uzticamais, politikas vērotājiem labi zināmais, apvienības sponsors, kurš ne reizi vien ir glābis partiju no finanšu problēmām, ne tikai ir nopietni aizvainojies, bet pat grasās sākt atklāt vienu otru partijas noslēpumu. Pilsētā runā, ka atklāsmes varētu skart gan tieslietu ministru, kura tuvi draugi it kā saņēmuši vairāku miljonu vērtus ienākumus no maksātnespējām, gan virkni citu intīmu jautājumu. Ja tas tā notiks, ņemot vērā, ka līdz pašvaldību vēlēšanām laika vairs nav atlicis daudz, partija var saskarties ar divām eksistenciālām problēmām vienlaikus. Kompromatu plūdiem un naudas trūkumu.

Uz visa šī fona vienīgi ZZS pagaidām izskatās veselīgi. Ziedojumu apjoms šogad ir vēsturiskos augstumos. Un arī reitingi vēl turas, neskatoties uz premjerēšanas radītajiem riskiem. Partijas priekšsēdētāja teiktais, ka partija gatavojas uzvarēt pašvaldību vēlēšanās tādā nozīmē, ka iegūt mēra krēslu vislielākajā skaitā pašvaldību, ir visnotaļ pamatots. Jāpiezīmē gan, ka tās gandrīz visas būs mazās un vidējās pašvaldības. Lielajās pilsētās, ja neskaita Jelgavu, ZZS izredzes vēl aizvien ir nelielas, tajā skaitā arī Rīgā. Silenieka kandidatūra, kas šobrīd tiek uzskatīta par reālāko Rīgas saraksta vadībai, visticamāk tomēr nespēs gūt vērā ņemamus panākumus. Jāšaubās arī, vai izdosies noturēt mēra krēslu Jūrmalā. Un tomēr, neskatoties uz vājumu lielajās pilsētās, partija izskatās visstabilāk no visiem viedokļiem. Arī vienu brīdi aktuālās runas par Martinsona partiju, kuras kodolu veidos Dana Reizniece-Ozola un Liepājas mērs Uldis Sesks, ir noklusušas. Tieši tāpēc, ka ZZS kopumā šobrīd ir tik stipra kā nekad. Arī mēģinājums pirmajā instancē notiesāt Aivaru Lembergu līdz pašvaldību vēlēšanām nu jau ir skaidrs, ka izgāzīsies. Tāpat kā Artusa Kaimiņa mēģinājums kaut ko panākt ar apsolīto savu startu Ventspilī, par kura realizēšanu gan ir parādījušās šaubas.

Lieki teikt, ka viss augstākminētais ir kā dāvana Rīgas mēram Ušakovam, kuram vienkārši nav nekādas konkurences uz mēra amatu Rīgā. Tomēr arī viņam ir pāragri atslābināties, jo valdošās partijas savu nespēju konkurēt nešaubīgi centīsies kompensēt ar centieniem ieriebt un apliet ar dubļiem.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ooo
Ooo

Oook, Cik Saskana par so samaksaja?

Bumba
Bumba

Nezināju, ka ar prātu apdalītajiem arī ir ļauts komentēt

Juris
Juris

Yutube datu vietnē skatīt Juris Freimanis kādam Latvietim svētki sākas uz ielas, jo kaimiņš izmet īrnieku no dzīvokļa ar vardarbības pazīmēm. Policija neiejaucas, lai atjaunotu personas aizskartās tiesības. Kādam Lavijā svētki sākas ar palikšanu bez mājokļa. Arī katrs no jūms var nonākt šādā situācijā, kad kāds ienāk Jūsu mājoklī pielietot elektrošokeru un izmet no mājokļa, ja neticiet paskatieties, tā ir realitāte. Apsveicu visus svinošos, kam ir kur svinēt un palīdziet tiem, kas nonāk tādā situācijā, kad zaudē darbu, mājokli. Tikai tā var rasties vienota sajūta, ka esi vajadzīgs savai dzimtenei ko saucam par Latviju. Zaudēja mājikli persona ar īpašām vajadzībām… lasīt vēl »

gudrfis
gudrfis

modri naciķi droši vien pēc vēlēšanam savienosies ar bordānu un nosauks sevi par jaunu spēku tēvzemei brīvībai visu latvijai nacionālā bordāna apvienība dabiski …

mērķējot savkārt vienotības un pūces jaunupa vieta ir hilarijas clintones vārdiem runājot atkritumu spainī dragāt …

ja mierīgi protams no zārka nepiecelsies eirnārs repša un tantuki ar vecuma marazmu nenobalsos par viņa kārtējo atgriešānos dabiski … ………………………………………………………………………………………………………………………….
……………………………………………………
…………………………………………
………………………………
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Bruno
Bruno

No vājām intrigām izsecināts raksts. Vismaz saistībā ar NA… NA gadu no gada pieņemas spēkā un pieredzē, to pierādīs jau pašvaldību rezultāti, bet jūs varat turpināt sacerēt savus spriedelējumus.

bebrs
bebrs

Tā tas bija, bet tagad atklājas, ka NA ir iebalsojusi nodokli, kas dažiem pārsniedz ienākumus – tas par to saciālo neatkarīgi no reāli nopelnītā. Arī auto uzturēšanas izmaksas ir pieaugušas. Ticamāk, ka tā dēļ balsotāju skaits ies mazumā. Es vismaz vairs nebalsošu.

Jānis Rožkalns
Jānis Rožkalns

Nezināju gan, ka Liepnieka kungs ir latviešu anti-patriots, kuram latviešu tautas un latviešu valsts intereses skaitās “Uz radikālisma robežas balansējot”.
Gan jau drīz nāks citi laiki, tad nevajag aizmirst, ko Liepnieks darījis tagad…

Satversmes preambula
Satversmes preambula

“Latvijas valsts ir izveidota, lai garantētu latviešu nācijas, tās valodas un kultūras pastāvēšanu un attīstību cauri gadsimtiem.”
———-
Liepnieka kungs šo pat nav ievērojis.

Haha
Haha

Ne jau tur tā bēda. Rakstā vienkārši spīd cauri, ka sākusies vēlēšanu aģitācija un Liepniekam no Saskaņas atkal pienākusi dāvanu paciņa :) Pārējiem vajadzēja vienkārši dajebko uzliet, lai beigās varētu paslavēt vienīgo draugu :)