Bondars: Es nevienam neesmu parādā divus miljonus

Mārtiņš Bondars

Viens no atbildētājiem civilprasībā par 15 miljonu zaudējumu radīšanu Latvijas Krājbankai Mārtiņš Bondars, kurš tolaik bankā bija viens no septiņiem valdes locekļiem intervijā db.lv apgalvo, ka dokumentos par nodarīto kaitējumu bankai pret viņu nav nekādu apsūdzību vai pretenziju.

Jūnijā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa slēgtā sēdē nolēma solidāri piedzīt 15 miljonus eiro no septiņiem bijušajiem Krājbankas valdes locekļiem. Šajā lietā apsūdzētie ir Dzintars Pelcbergs, Mārtiņš Zalāns, bijušais valdes priekšsēdētājs Ivars Priedītis, Mārtiņš Bondars, Andrejs Sumačs, Ilze Bagatska un Svetlana Ovčiņņikova. Katram no viņiem jāatmaksā aptuveni 2 miljoni eiro.

Iemesls – bijušie Krājbankas valdes locekļi bez pietiekamiem paskaidrojumiem izsniedza vairākus aizdevumus kompānijām, kas reģistrētas Seišelu salās un Kiprā. Šo lēmumu dēļ vēl pirms maksātnespējas procesa sākuma bankas zaudējumi sasniedza simtus miljonus eiro.

Pēc M. Bondara teiktā, viņam ir grūti komentēt, jo Krājbankas gadījums ir politiska lieta. «Es teikšu tā: mans vārds konkrētajā lietā nav saistīts ar bankas zaudējumiem,» paziņoja Bondars. «Un tiesas spriedumā nav pat vienas rindiņas, kurā būtu teikts, ka es esmu vainīgs un ar saviem lēmumiem bankas prezidenta amatā esmu radījis zaudējumus, kuru dēļ 2011.gadā un vēl pēc tam radās problēmas.»

Uz jautājumu, kādēļ medijos Bondara vārds tiek minēts kopā ar citiem atbildētājiem, kuri ir atzīti par vainīgiem un radījuši zaudējumus bankai, viņš atbildēja sekojoši: «Tāpēc, ka bankas administratoram (KPMG Baltics) ir ļoti dārgi advokāti, un savu slikto darba rezultātu tas vēlas novelt uz kādu citu,» uzskata M. Bondars.

Politiķis ir pārliecināts, ka konkrētais tiesas lēmums par 15 miljonu eiro piedziņu no 7 bankas valdes locekļiem nekad nestāsies spēkā. Uz jautājumu, vai viņš apstrīdēs tiesas lēmumu, Bondars atbildēja, ka tas jau notiek.

«Nedrīkst darīt savādas lietas, piemēram, pieņemt lēmumu lietā, kurā figurē citas personas, pret mums (domāta tiesa, kurā 2016.gada maijā Anglijas Augstākā tiesa atzina bijušo Latvijas Krājbankas padomes locekli un faktisko vairākumakcionāru Vladimiru Antonovu par vainīgu zaudējumu radīšanā bankai, tiem sasniedzot 60 499 567 miljonus eiro un 30 762 458 miljonus ASV dolāru,» skaidro M. Bondars.   «Ir vienalga, ka tu stāvēji tikai blakus vainīgajam – arī tevi uzskata par vainīgu tikai tādēļ, ka tu ar viņu biji kopā,» viņš salīdzina.

Uz jautājumu, kurš konkrēti ir aiz šīs politiskās lietas, Bondars atbildēja: «Es par to noteikti pastāstīšu, taču vēlāk. Šie cilvēki patlaban slēpj savu vārdu aiz slēgtas lietas. Ja kāds šaubās par to, ka es neesmu vainīgs bankas zaudējumu radīšanā, lai iepazīstas ar tiesas lēmumu un pats pārliecinās, ka tieši pret mani tajā nav nekādu apsūdzību.»

Avots: db.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Opā
Opā

Ko tad citu no viņa gaidījāt? Protams ka cīnīsies līdz pēdējam, visi citi vainīgi, viņš vienīgais kā valdes priekšsēdētājs tīrs un godīgs. Vadot valdi un parakstot neko nezināja un nesaprata – absolūti idiotiska taisnošanās.

mitjka
mitjka

liekulības paraug stunda !!! kā šis puika sāka ? ja nemaldos kopā ar krištopānu un tad pa varas renstelēm .